BİLİŞİM GRUBU çalışmalarına hızlı başladı
Dijital teknolojilerin, tüm endüstrileri kökünden değiştirdiği yeni bir dönemi yaşıyoruz. Teknoloji geliştiren, bu teknolojileri hayata uyarlayan ve dünyaya açılabilen kurum ve şirketlerin varlığı, ülkelerin gelişiminde de temel rol oynuyor. Türkiye olarak atlattığımız terör olayları ve darbe girişimi gibi badireler sonrasında, ülkemizde de yerli ve milli teknolojiler daha fazla dillendirilir oldu. Yüksek gelirli ülkeler grubuna çıkabilmenin yolu yüksek teknolojiden geçiyor. Ancak ihracatımızın niteliğini de bu yönde geliştirmeden, ‘yılda 500 milyar dolar’ hedefine ulaşılması zor. Savunma sanayinden iletişim sektörüne, sağlık teknolojilerinden tarım altyapısına, hatta yapay zekaya kadar her alanda Türkiye’nin yeni yatırımlara, yeni yaklaşımlara, yeni girişimlere ihtiyacı var. Bu hedeflere ulaşılmasına katkı sağlamak üzere kurulan BİLİŞİM GRUBU, Türkiye bilişim sektörünün de önemli ve etkili inisiyatiflerinden biri olmayı hedefliyor. 15 Kasım 2017 tarihinde kuruluş çalışmaları başlayan ve 13 Aralık gününe kadar kurucu üye başvurularının devam edeceği BİLİŞİM GRUBU; yenilikçi bilişim fikirleri üretmek, üretilen fikirleri değerlendirmek, bu fikirleri ilgili kişi ve kurumlarla paylaşmak, kamuoyu oluşturmak ve çözüm odaklı hareket etmek misyonu çerçevesinde çalışmalarını sürdürecek.
BİLİŞİM GRUBU Kurucusu Şenol Vatansever, grubun hedefi ve çalışmaları konusunda şunları kaydetti:
“Türkiye'de her alanda üretimin ve üreticinin desteklenmesi gerektiğini yıllardır ifade ediyoruz. Çünkü Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Muasır medeniyetler seviyesine ulaşma’ hedefinde ve okullarda bize öğretilen “Türkiye kendi kendine yetebilen 7 ülkeden biri” ifadesinde üretimin çok önemli bir yerinin olduğunu düşünüyoruz. Bilişim alanında da yerli ve milli teknolojilerin üretilmesi gerekiyor. Artık Endüstri 4.0, yapay zeka, siber güvenlik, nesnelerin interneti, sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik, Blockchain, insansı robotlar, Toplum 5.0 gibi birçok konunun giderek daha fazla konuşulmasından son derece keyif aldığımız günleri yaşıyoruz. Bu doğrultuda, farklı sektör ve alanlarda faaliyet gösteren kurum ve şirketlerin CIO ve BT birim yöneticileri ile biraraya gelerek BİLİŞİM GRUBU’nu oluşturma çalışmalarına başladık.”
İki haftalık sürede 150 üyeye ulaşan grubun üyelerinin yüzde 80’i İstanbul’da bulunuyor. Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Gaziantep, Hatay, Karabük, Kayseri, Kocaeli, Sakarya, Trabzon gibi illerin yanı sıra Dubai’den de üyeler grup içinde yer alıyor.
Aralık ayı ortasında 250, 2018 yılında ise bin üyeye ulaşmayı hedeflediklerini belirten Şenol Vatansever, açıklamalarını şöyle sürdürdü:
“Kuruluş aşamasında Danışma Kurulu Kurucu Üyelerimiz 24. Dönem İzmir Milletvekili ve Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi (BASAM) Başkanı Rifat Sait ve BTHABER Şirketler Grubu Başkanı Murat Göçe bizimle beraber yola çıktı. Tüm üyelerimizle anlık mesajlaşma yazılımı üzerinden sürekli iletişimde kalıyoruz. Kritik tüm kararlarımızı, üyelerimizin oyladığı anketlerle çoğunluğun kararını dikkate alarak alıyoruz. Sosyal medya hesaplarını bir günde devreye alan, web sitesini birkaç günde devreye alan aksiyoner bir grubuz. Her ay düzenli toplantılar yaparak ‘çalışma grupları’ oluşturacağız. Çıkan kararları danışmanlarımız kanalıyla Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakanlar ve kamu kurumu yetkilileriyle paylaşacağız. Sosyal sorumluluk projelerine imza atacak ve Mart 2018'de de ses getirecek bir BİLİŞİM GRUBU lansmanı yapacağız.”