Bulutta işler yıldırım hızıyla yürüyor
Bilişim teknolojileri bireysel kullanıcılar için geliştirilenlerin önderliğinde kendini yeniliyor. İnternetin hayatımıza giriş yıllarındaki amacı ‘akademik çalışmaların paylaşılması’ olsa da Web 2.0 ile bireysel kullanıcıların paylaşımlarına birden alışıverdik. En önemli iletişim aracı olarak karşımıza çıkan ve yakın zamanda Kuzey Afrika’da başlayan sosyal infialin fitilini ateşleyen internet, şirket yapısında işlerin görülmesine de olanak sağlıyor.
Şirketler daha kısa sürede, hiçbir arıza yaşamadan, düşük maliyetlerle işlevsel uygulamalar üzerinde çalışmak istiyor. Bunu sağlamak için önce üzerlerindeki en önemli dertlerden biri olan veritabanlarını buluta taşımaları, ardından o bulut üzerinden istedikleri uygulamayı çalıştırmaları kalıyor. Aslına bakılırsa bulut bilişim tüm karmaşık işler ve buna bağlı iş uygulamalarından şirketleri kurtarmayı hedefliyor; görüşlere bakılırsa da başarıyor.
Küreselleşmenin getirdiği rekabet koşulları şirketlerin hangi ülkeden olduğunu ortadan kaldırıyor. Bu sebeple Türkiye’deki şirketler de dünya gündeminden uzakta duramıyor. Dünyayla birlikte ülkemizdeki şirketler de iş uygulamalarındaki verimi artırmak için önlerindeki sis perdesini kaldırarak buluta katılıyor.