Bulut çözümleri bilişimcilerin beğenisine sunuldu
Microsoft Türkiye Bilişim Zirvesi 2011’de uzman yerli ve yabancı konuşmacılar sektörün geleceğine yön verecek eğilimleri anlattı.
Geleceğin Çalışma Dünyası, Web
Platformu, Kurumsal İş Çözümleri ve Bulut Bilişim gibi birçok farklı konuda, 11 paralel sunumun gerçekleştirildiği zirvede
5 binden fazla katılımcı yer aldı. Katılımcıların çoğunluğunu sektörün profesyonellerinin yanında bilişime ve Microsoft teknolojilerine merak salmış gençler oluşturdu.
Yazılım yatırımları bilişimin lokomotifidir
Türkiye’nin rekabette önde olabilmesi için bilişim yatırımlarını artırması gerektiğini vurgulayan Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen, “6,5 – 7 milyar dolarlık görece az bilişim harcaması, Türkiye’de teknolojinin sağladığı katma değerden faydalanması gereken çok sayıda kurum olduğunu gösteriyor. Ülkemizde kurumların yüzde 80’i donanıma, yüzde 20’si ise yazılıma yatırım yapmaktadır. Gelişmiş G8 ülkelerinde ise yüzde 30 donanım, yüzde 70 yazılım ve servisler şeklinde gerçekleşiyor. Türkiye’de de denklemi bu şekilde oluşturmak rekabetçi yönümüzü kuvvetlendirecektir. Çünkü Türkiye’nin rekabette önde olabilmesi için bilişim yatırımlarını artırması gerekiyor. Gelişmiş ülkelerde olduğu gibi donanım yerine yazılıma yapılacak yatırımlar, kurumların potansiyellerini ortaya çıkarmasını sağlarken ve beraberinde üretkenliklerini artırıyor” dedi.
Türkiye’de de Bulut
Bilişimi kurumların sadece kendilerine özel altyapılar içeren ‘Özel Bulut’ veya paylaşılabilen altyapılarda yani ‘Genel Bulut’ olarak sunduklarını aktardı.
Kurumların rekabet gücünü artıracak yeni çözümler
Kurumlara müşteri ve iş ortaklarıyla ilişkilerini geliştirebileceği Microsoft Dynamics CRM 2011’in
yanı sıra Zirve’de
Dynamics Axapta Retail ve Navision 2009 R2 da
ilk kez Türk bilişim profesyonellerinin beğenisine sunuluyor.