Bilişim odaklı girişimler, avantajları elde etmekte gecikmiyor
BTHABER Şirketler Grubu’nun KOBİ Destek Projesi kapsamında verimli ve kapsamlı tanıtım çalışmaları gerçekleştiren şirketler, yatırım ve büyüme stratejilerinde rotalarını net biçimde belirledi.
BThaber Şirketler Grubu’nun 2017 yılında yine bir ‘ilk’e imza atarak hayata geçirdiği KOBİ Destek Projesi’nin ilk katılımcıları ile bu kapsamda geçen bir yılı konuştuk. KOBİ’ler için tanıtım faaliyetlerinin önemine işaret eden, yetkin bir jürinin detaylı araştırmaları sonucunda seçilen üç işletme, 33 hafta süresince BThaber Şirketler Grubu’nun kapsamlı desteklerinden yararlanma imkanı buldu. BThaber Gazetesi, Bilişim Zirvesi ve M2S’in hizmetlerinin 33 hafta boyuncu ücretsiz olarak sunulduğu bu projeden 2018 yılında yararlanacak firmalar da belirlendi. Yeni firmalarla ilgili bilgileri önümüzdeki sayımızda bulabilirsiniz.
2017 yılında projeden faydalanan Maxwell Innovations İş Geliştirme Direktörü Barış Karacaoğlu, Metrobi CEO'su Oğuzhan Uyar ve Sistematik OTVT Kurucusu Ekrem Özgürbüz ile bu ‘ilk’i ve 2017 yılında bu kapsamda elde edilenleri ele alırken, KOBİ Destek Projesi’nin 2018 yılı ve ilerleyen yıllardaki rotası adına da önemli detaylar edindik. İşte bu programın somut faydalarını bilfiil elde eden KOBİ’lerin değerlendirmeleri, gelişen kurumsal hedefleri ve bu yoldaki stratejileri:
Maxwell Innovations İş Geliştirme Direktörü Barış Karacaoğlu: “Bir yatırım süreci içindeyiz”
“2017 yılında KOBİ Destek Projesi kapsamında olmak, katıldığımız etkinliklere özellikle teknoloji tabanlı firmaların katılım göstermesi satış ve pazarlama anlamında hedeflediğimiz kitleye daha rahat ulaşabilmemizi sağladı. Özel firmalar olmasa da özellikle devlet kurumları ve belediyelerin katılımı, ürünümüzü ve şirketimizi tanıtabilmemiz açısından verimliydi. Etkinlik sonrasında iletişim bilgisini aldığımız bazı potansiyel müşteriler ile görüşmelerimiz devam etmekte. İlerleyen süreçte bu satış görüşmelerinin olumlu sonuçlanacağını tahmin etmekteyiz. KOBİ Destek Projesi’nin kurumsal gelişiminize etkisi en fazla olan başlık; ürünümüzü tanıtabildiğimiz İstanbul içindeki etkinliklerdi. KOBİ Destek Projesi’nde geçen 1 yılda, kurumsal bir görüntünün müşteri üzerinde daha olumlu izlenim bıraktığına şahit olduğumuz için şirket içerisinde proje yönetimi, ekip yönetimi, ürün tanıtımı ve marka değeri konularında küreselde start-up’ların ve kurumsal büyük firmaların yapısını inceleyip çalışmalarımıza uygulama fırsatı yakaladık. 2017, kurumsal görünmenin yanı sıra bu izlenimi hayata geçirmemize yardımcı olacak araçlar ve müşteri deneyimlerini yaşama imkanını sundu. Orta vadeli hedeflerimizde Türkiye'de ürün kalitesi ve satış sonrası destek konusunda herkes tarafından tercih edilen bir havacılık (drone) firması olmak var. Uzun vadede ise yurtdışı pazar analizlerine dahil olmak için gerekli yayınları yapmak, gerekli bağlantılara ulaşmak ve yabancı yatırımcılar ile iletişime geçmek bulunuyor. 2018’e baktığımızda, Şubat sonunda anlaşmasını imzalayacağımız bir yatırım süreci içindeyiz. Özellikle bu yatırımdan sonra daha kurumsal bir kimliğe bürünmek, ürünün eksik kalan Ar-Ge'si ve satış görüşmelerini tamamlamak hedefimiz. 2018 içerisinde yaptığımız ve yapmayı planladığımız satışları göz önünde bulundurarak, yıl sonunda 1,5 milyon TL ciro hedefimiz bulunmakta. 2017 içerisindeki tanıtım faaliyetlerinde BThaber ve İTÜ Teknokent desteği ile ekibimizin kendi tanıtım faaliyetleri etkili oldu. 2017'deki tanıtım ve satış görüşmelerinin 2018'e yansıması sayesinde bu hedefe ulaşabileceğimizi öngörüyoruz.”
Metrobi CEO'su Oğuzhan Uyar: “Pazar payımızı yurtiçinde artıracak, yurtdışına da açılacağız”
“KOBİ Destek Projesi, bizim gibi özellikle B2B faaliyet gösteren girişim şirketlerinin en önemli ihtiyaçlarından biri olan kurumsal farkındalık gelişimini hızlandırdı. Program kapsamında, kurumsal iletişim ve pazarlama faaliyetlerindeki eksikliklerimizi çok hızlı bir şekilde kapattık. Sektörde sesimizi BThaber aracılığı ile duyurmak sektör bilinirliğimize büyük katkıda bulundu. KOBİ Destek Projesi’nin şirket gelişimimize en büyük etkisi dijital pazarlama alanında yaptığımız e-posta gönderimleri, analizler ve müşteri segmentasyonları alanında gerçekleşti. M2S ile yaptığımız pazar segmentasyonu, müşteri hedefleme, e-posta pazarlama stratejisi ve ölçümleri çalışmaları sayesinde hem bilinirliğimizi artırdık hem potansiyel müşterilere ulaşabildik. BTvizyon etkinlikleri sayesinde de sektör ile birebir iletişim kurma fırsatını yakaladık. BThaber Şirketler Grubu’nun proje kapsamında 1 yıl boyunca sunduğu destekleri, kurumsal gelişim planımızın ve ilk aksiyonların oluşturulması konularında oldukça etkili oldu. Deneyimli BThaber ekibi ile yapılan çalışmalar, değerlendirmeler ve ölçümler kısa sürede önemli sonuçlar elde edebilmemizi sağladı. Orta ve uzun vadedeki hedeflerimizde, KOBİ Destek Projesi’nden öğrendiğimiz metotlar ve stratejilerin büyük belirleyiciliği oldu. Hangi alanlara yoğunlaşmamız gerektiğini, yoğunlaştığımız alanlarda izlememiz gereken yöntemleri belirlememizde oldukça yol gösterici bir süreçti. 2018 yılı ve orta vade içerisindeki hedefimiz; ulusal sektörde akla ilk gelen şirketlerden biri olmak ve pazar payımızı artırmak. Öncelikle sektörde lider şirket olmak ve ardından da yurtdışı pazarlara yönelmek istiyoruz. Buna ulaşmakta yeni teknolojimiz hakkında pazarlama ve tanıtım faaliyetleri oldukça önemli etkiye sahip. Özellikle dijital pazarlama faaliyetleri ve sektörel etkinliklerde faaliyetlerimizi yoğunlaştırmak en önemli planlarımızdan.”
Sistematik OTVT Kurucusu Ekrem Özgürbüz: “IIoT teknolojilerimizle kurumsal hayata katkı sağlamayı sürdüreceğiz”
“Bir “KOBİ Destek Projesi” kapsamında olmanın bize neler kazandıracağı konusunda daha başlangıçta aklımızda sorular vardı. Neler yapacaklardı? Biz bu desteği nasıl kullanacaktık? İstediğimiz, beklediğimiz faydayı elde edebilecek miydik? Aklımızda sorular olmakla birlikte, böyle bir programa dahil olmaktan dolayı heyecanlıydık. Geçen 1 yılı değerlendirdiğimizde, sürecin başlangıcından itibaren her aşamasında son derece profesyonel olarak yönetildiğini gördük, deneyimledik. Özellikle şirket olarak faaliyet gösterdiğimiz endüstriyel IoT (IIoT) teknolojilerinin, Türkiye’de farkındalığının arttırılması ve bu konuda sesimizi duyurmamız adına programın katkılarını son derece önemsiyoruz. Ayrıca etkinliklerde ve yazılı basında bizlere ayrılan röportaj, sunum, broşür, ilan, stand açma ve ürün tanıtım faaliyetlerinin etkilerini ilk andan itibaren hissettik. Belki bir yılda tanışma ve görüşme fırsatı bulacağımız firmalar ile bir günde buluştuk. İlk katıldığımız Bilişim Zirvesi etkinliği sonrası kurumsal büyük müşteriler ile IoT süreç bazlı çözümlerimiz konusunda ciddi proje çalışmalarına başladık. Kurumsal gelişimimiz ve IoT çözümlerimizi, projelerimizi tanıtmamız konusunda çok faydalandık. Yatırım yaptığımız teknoloji üretimimizin doğru yerlere oturduğunu gördük. Programa ek destek hizmeti olarak şirketlerin güvenilir yatırımcılarla tanıştırılması, ürünlerinin yatırımcı platformlara taşınması gibi faaliyetlerin programa dahil edilmesinin faydalı olacağı görüşündeyim. Şirket olarak 2018 ve sonraki yıllardaki ana stratejimiz, plan ve hedeflerimiz ağırlıklı olarak IIoT teknolojileri ve çözümleri üzerine olacak. Şirketlerin süreçlerine, iş yapış tarzlarına IoT çözümlerimiz ile katkı sağlamaya devam edeceğiz. Tamamladığımız projelerimizi, sunduğumuz platform çözümlerimizi ve geliştirdiğimiz ürünlerimizi sizlerin iletişim kanallarında sunmak önceliğimiz olacak.”