BTvizyon Anadolu Toplantıları Gaziantep’te ilgiyle karşılandı
Her yıl Türkiye’yi bir uçtan diğer uca gezen BTvizyon Anadolu Toplantıları’nın 22 Şubat 2018’deki durağı Gaziantep oldu. Divan Otel Gaziantep’te gerçekleşen etkinlik Gaziantepli bilişimciler tarafından yoğun ilgi ile karşılandı. BTvizyon Anadolu Toplantıları’nın Gaziantep ayağı büyük ölçekli şirketlerin tepe yöneticilerinin çözümlerini anlattı ve katılımcılar ile etkileşime geçtiği, şehrin ender platformlarından oldu.
BTvizyon Gaziantep’te etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Bilişim Zirvesi Genel Müdürü Neslihan Aksun, Gaziantep’te bu ölçekte bir etkinlik düzenlemekten duydukları memnuniyeti ve heyecanı dile getirdi.
Açılış konuşmasından sonra “Otomatik Depo“ isimli sunumu ile sahneye çıkan Şölen Çikolata BT Operasyon Müdürü Ökkeş Bahar 1994 yılından bugüne faaliyet gösteren Şölen Çikolata hakkında bilgiler paylaştı. Silivri ve Gaziantep’te birer üretim tesisinin olduğunu belirten Bahar, “Toplam 1800 kişilik personel kadromuzun önemli bir kısmı Gaziantep’te, bu sebeptendir ki Gaziantep bizim fazlasıyla değer verdiğimiz bir nokta. Yeni teknolojiler ile donattığımız, akıllı ve tamamen otomatik depolarımız ile müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutmayı ve müşterilerimize her daim taze ve kaliteli ürünler sunmayı amaçlıyoruz.” dedi.
SAP EWM ve Pick by Voice uygulamarı ile organizasyonlarını zenginleştiren Şölen Çikolata’nın Gaziantep lokasyonundaki deposunun 47 bin paletlik otomatik depo kapasitesine sahip olduğu ve aylık 35 bin paletlik ortalama ürün hareketine sahip olunduğu katılımcılar ile paylaşıldı.
Sonicwall Türkiye Ülke Sorumlusu Özben Miçooğulları da BTvizyon Gaziantep etkinliğinde konuştu. “Şimdi Yeni Şeyler Söylemek Lazım” isimli sunumu ile Mevlana’dan sözler hatırlatan Miçooğulları, güvelik alanında doldurulması gereken güncel ve kritik boşluklar hakkında katılımcılara bilgi verdi. Sonicwall ailesi olarak büyük coğrafyaları güvenlik ürünleri ile koruduklarının vurgusu yapılan sunumda, Sonicwall ürünlerinin pazardaki diğer ürünlere kıyasla ne gibi avantajlar sunduğuna değinildi.
Güvenlik ürünleri ile ön planda olan Palo Alto’nun Türkiye’deki ayağı Exclusive Networks’ten Erdal Bulut, yeni nesil tehditlere karşı Palo Alto Networks çözümlerinin neler vadettiğini katılımcılarla paylaştı. Teknoloji ile birlikte tehditlerinde dönüştüğünü belirten Bulut, artık mücadele etmemiz gereken bilinmeyen tehditler, malware ve sıfırcı gün ataklarının var olduğunu belirtti.
Yönetilebilir baskı çözümleri temalı konuşması ile etkinlikteki yerini alan Brother Türkiye Satış Müdür Yardımcısı Evren Topala, sunumuna Brohter’ın faaliyet alanlarını ve bu alanlardaki pazar konumlarını paylaşarak başladı. 641.2 milyar yen satış gelirine sahip olan Brother’da gelirlerin yüzde 59,8’ini baskı çözümlerinin, yüzde 7,8’ini ise ağ ve içerik hizmetlerinin oluşturduğu sunumda paylaşılan bilgiler arasındaydı. Satış rakamlarının farklı coğrafyalara homojen bir şekilde yayındığını belirten Topala, baskı çözümlerinde sahip oldukları rekabet avantajına, verimlilik, güvenlik ve düşük maliyet değişmezleri üzerinden sahip olduklarını belirtti. BRAdmin Professional yazılımı ürünü ile büyük ölçekli organizasyonlarda verimliliğin nasıl sağlanılabileceğine dair örneklerin paylaşıldığı sunum, baskı çözümlerinin mobil ortamda yürütülmesi ve yönetilmesine imkan sunun Brother uygulamaları ile son buldu.
Türkiye’de dijital dönüşümün önemli oyuncuları arasında yer alan Elogo’da BTvizyon Gaziantep’teydi. Elogo adına etkinlikte yer alan Gelir ve İş Geliştirme Yöneticisi Abdullah Ceylan ve Proje Satış Yöneticisi Ergin Hepşen dijital dönüşümün neden gerekli ve hatta zorunlu olduğuna değindi. E-dönüşümün zorunlu adımları arasında olan e-fatura, e-arşiv, e-defter ve e-irsaliye ürünleri hakkında neler sunduklarını paylaşan Abdullah Ceylan “E-fatura öncesi manuel olarak işleyen ortalama 7 günlük bir işlemi, bugün ortalama 30 saniye içerisinde gerçekleştirebiliyoruz. Üstelik bu dijital süreç sayesinde yüzde 57 maliyet tasarrufu elde ediliyor” dedi.
Dell EMC’nin djital dönüşüm yaklaşımına dair pasajlar sunan Dell EMC Anadolu İşortakları Yöneticisi Muhammed Dursun, “Dell Technologies 7 markadan oluşan, kurumlara dijital geleceklerini oluşturmaları, BT’yi dönüştürmeleri ve en değerli varlıkları olan bilgiyi korumaları için gerekli altyapıyı sağlayan işletmelerden oluşan benzersi bir ailedir“ dedi.Yenilikçilik adına 3 yılda toplam 12.7 milyar dolarlık Ar-Ge yatırımı yaptıklarını belirten Dursun, bu süreçte 20 bin tane patent ve patent başvurusuna sahip olduklarını sözlerine ekledi.
Coğrafi bilgi sistemleri alanında faaliyet gösteren NETCAD’ı temsilen etkiliğe katılan Dr. Emin Bank, “Dünya, yaşam olduğunu bildiğimiz tek gezegen ve artan nüfus, azalan kaynaklar, iklim değişikliği, çarpık kentleşme gibi sorunlar bir sonraki adım için önemli planlamalar gerektiriyor. Bu nokta çözüm ise etkin ve dinamik izleme, doğru analiz, uygun yer seçimi ve karar destek mekanizmaları” dedi. NETCAD’ın coğrafi bilgi sistemleri alanında çok boyutlu çözümler sunduğu belirten Bank, CBS’nin diğer sistemlerden farklı olmasını mümkün kılan unsurların düzlem koordinatı, yer ismi, yer tarifi ve posta kodu gibi detayların olduğunu belirtti.
BTvizyon Anadolu Toplantıları’nın Gaziantep durağında, döküman ve bilgi yönetimi alanlarının da nabzının tutulduğu yer oldu. “Dinamik ve Akıllı Doküman, Bilgi Yönetimi” isimli sunumu ile etkinlikte yer alan Mechsoft Türkiye İş Geliştirme Müdürü Can Laçin, sahip oldukları yenilikçi çözümler ile statik dosya yapılarını geçmişte bıraktıklarını belirtti. Tüm platformlarla senkronize çalışabilen, çok yönlü uygulamaları müşterileri ile ulaştıran Mechsoft’un TOBB tarafından “En Hızlı Büyüyen IT Firması” ünvanına layık görüldüğü etkinliktekilere duyuruldu.
Etkinlikte yer alan, ağ ürünleri ve hizmetleri alanında faaliyet gösteren bir diğer şirket ise Neteks’ti. “Veri Merkezlerinde Evrim: Sanallaştırma ve Otomasyon” isimli sunumunda Sezer, VMware ve Juniper ortaklığı hayata geçen yenilikçi sanallaştırma teknolojilerini anlattı. Buna ek olarak sunumda Juniper’a ait ağ ve güvenlik ürün portföyü tanıtıldı.
Dijitalleşmenin bu denli fazla konuşulduğu günümüzde sıfırımcı gün ataklarına karşı dinamik korumanın önemine dikkat çeken Prolink Ağ ve Güvenlik Mühendisi Mustafa Gün, McAfee uygulamaları hakkında bilgiler paylaştı. Ek olarak Mustafa Gün, disk şifreleme, aygıt kontrolü gibi işlevler ve uç nokta çözümleri ile 10 yıldır pazar liderliğini ellerinde bulundurduklarını belirtti.
“E-Ticaret Bir Ultrasonografidir” sunumu ile sahneye çıkan Pikare Genel Müdürü Ensar Yetkin, “Sunmakta olduğunuz e-ticaret hizmeti son kullanıcıyla çalışma biçiminizi, iş kalitenizi ve daha bir sürü unsuru da paylaşmanız anlamına geliyor. Sayfanızdan ürün satın alacak bir müşteri stok kart detaylarınızdan, ERP mimarinize, cavapsız kalan çağrılar nedeni ile çağrı merkezinizin olmadığına kadar pek çok sırrı bilmekte. Bu sebeptendir ki e-ticaret bir ultrasonografidir“ dedi.