Bilgiyi üretmek kadar yönetmek de önemli!
BMC Software’in faaliyet gösterdiği tüm önemli coğrafyalarda gerçekleştirilen BMC Day etkinliklerinin 2018 İstanbul ayağı 21 Şubat günü Swissotel The Bosphorus’ta gerçekleştirildi. Tüm gün süren etkinliğe, farklı ülkelerden BMC Software yöneticileri katılırken, Türkiye’nin büyük ölçekli BMC iş ortakları da etkinlikteki yerini aldı. Küresel çaptaki konferans, BT yönetimi ve günümüzde bilgiyi yönetmenin çok yönlü çözümlerinin sunulduğu bir platform oldu. Etkinlikte BMC Software ve Türkiye’deki temsilcisi VBT tarafından sunulan ürünler hakkında da örnekler paylaşıldı.
BMC Software ve VBT Bilgi Teknolojileri ortaklığında gerçekleştirilen etkinlik, BMC Software’in güncel çözümlerine ilgi duyan çok sayıda firmanın katılımı ile gerçekleştirildi. BMC Day Turkey’in ilk sunumunu gerçekleştiren BMC Software Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Satış Direktörü Alastair Walker, Türkiye’de bu kapsamda bir etkinlik gerçekleşmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Sunumunda Gartner’ın araştırmasından veriler paylaşan Walker, “2020 ile birlikte bulut tabanlı sistemlerde yaşanacak güvenlik problemlerinin yüzde 95’i insan kaynaklı olacak” dedi. BMC Software’in pazardaki konumuna dikkat çeken Walker aynı kapsamda IBM Watson Genel Müdürü Beth Smith’in “BMC Software’in bilişsel hizmet yönetimi ve IBM Watson teknolojisi, işletmelerin hizmet yönetimi yeteneklerini ve mevcut sistemlerine değer katmaları için yardımcı bir unsur” sözlerini hatırlattı.
Alastair Walker’dan sonra sahneye çıkan Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Türkiye Bölge Yetkilileri Salman Kazmi ve Karim Mawlawi, artırılmış gerçeklik ve öğrenen makineler parantezinde yeni nesil servis yönetimi ve ITOPs çözümleri hakkında katılımcıları bilgilendirdiler. Günümüzde yavaş yavaş AIOps kavramının yer ettiğini belirten Salman Kazmi, 2020 yılına kadar işletmelerin yaklaşık yüzde 50’sinin yapay zeka entegrasyonuna sahip AIOps platformlarını aktif kullanacakları öngördüklerini belirtti. Öğrenen makineler ve büyük veri analitiğinin hayatımızın her alanında karşımıza çıktığını belirten Salman Kazmi’den sonra söz alan Karim Mawlawi de müşteri değer öneriminin gün güne yenilendiğini ve artık yavaş ve manuel çözümlerin yerini yenilikçi, hızlı ve tasarruflu iş süreçlerine bıraktığını belirtti. Sunum kapsamında BMC Software ürünleri hakkında bilgiler paylaşan Kawlawi bununla da yetinmeyerek geliştirdikleri yapay zeka entegreli “Chatbot” ortamını katılımcılar huzurunda test etti.
BT süreçlerinde rekabet avantajı kazanma temalı sunumu ile bir kez daha sahneye çıkan Alastair Walker ve Najib El Maqhor dijitalleşmenin yankılarından ve bir sonraki adımdan bahsettiler. Konuşmasında 2020 yılına kadar, iş süreçleri ve ürünlerin yüzde 80 oranında kabuk değiştireceğine, sayısallaşacağına ve çoğunun da elimine edileceğine değinen Maqhor, “BT operasyonlarının yüzde 74’ü 2019 yılına kadar yazılım tanımlı altyapılara sahip olurken, 2020 yılında her kişi saniyede 1.7 MB’lık veri üretecek” dedi. İş otomasyonu, dijital dönüşüm ve yönetimsel bilgi aktarımı konularını kapsayan Control-M uygulamalarını da katılımcılarla paylaşan Maqhor, BMC Software’in Control-M ile birlikte sunduğu avantajlardan bahsetmeyi de unutmadı.
BMC Software’e ait mainframe çözümünü anlatmak adına kürsüye çıkan Doğu Avrupa Bölge Müdürü Zohar Ronen, dünya genelinde en büyük 100 bankanın 92’sinde mainframe’in yer aldığını buna ek olarak havayolu taşımacılığı, perakendeve sigorta alanında da benzer rakamların var olduğunu belirtti. Maliyet, işlem yükü ve veri optimizasyonu noktalarında yaratılan avantajlardan bahseden Ronen, BMC ailesi olarak İstanbul’daki bu etkinlikte yer almaktan dolayı duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.
BMC Software ürün kullanıcısı olan Ford Otosan’dan Sistem Yönetim Uzmanı Gözde Kömürcü Çelebi ise sunumunda, “Ford Otosan olarak 4 lokasyonda toplam 11.501 kişiye istihdam oluşturan bir firmayız. Ortalama 55 saniyede bir aracı hattan indirerek yılda toplam 373 bin araç üretim hacmine ulaştık” dedi. Control M ürünlerinin entegrasyonu ve kullanımı noktasında pratik, esnek, detaylı ama yalın bir kapıyı araladıklarını belirten Çelebi, BMC Software ve VBT Bilgi Teknolojilerine desteklerinden dolayı teşekkür etti.
BMC Software’in Türkiye’deki köprüsü olan VBT Bilgi Teknolojileri’nden Birol Başaran’ın gerçekleştirdiği sunum ise VBT’in dünü, bugünü ve gelecek planları hakkında aydınlatıcı oldu. Yeni bir firma olmamalarına rağmen hala büyümeye devam ettiklerin belirten Başaran, “25 milyon TL’nin üzerinde bir yıllık ciro elde ettik. Merkez ofisimiz İstanbul ile birlikte, Ankara, Adana ve Kocaeli’de de ofis seviyesinde faaliyet gösteriyoruz. 50’nin üzerinde kurumsal müşterimiz var. Ancak burada ölçüt kurumsal müşterilerimizin adeti değil, memnuniyeti. Bugün de aramızda olan, uzun yıllardır birlikteliğimizi sürdürdüğümüz Akbank, THY ve daha birçok iş ortağımız var” dedi.
BMC 2018 Ödülleri
Etkinliğin son bölümünde ise yılın başarılı kullanıcılarına birer plaket verildi.
Digital Output Management: Akbank
Digital Operation Center: Enerjisa
Digital Business Automation: Ford
Digital Database Management: İş Bankası
Digital Mainframe Management: THY
Digital Enterprise Management: Halk Bankası.