SAP Forum, kamu ve özel sektörü buluşturdu
SAP, 15 Mart Perşembe günü gerçekleştirdiği SAP Forum Ankara’da kamu sektörünü ve iş dünyasını “Akıllı Kurumlar” temasında bir araya getirdi. SAP Forum Ankara’da kamu sektörünün dijital devrime öncülük edecek başarılı SAP uygulama projeleri katılımcılarla paylaşıldı, dönüşümün Türkiye’ye sağlayacağı katma değer ortaya konuldu. SAP Türkiye Genel Müdürü Uğur Candan, açılış konuşmasında şu noktalara değindi:
“Türkiye’de kamu ve özel sektörde dijital dönüşüm neredeyse tüm kurumların odağında. SAP Türkiye olarak birçok önemli kurumun dijital dönüşüm yolculuğunda çalıştık. 150 milyon bulut kullanıcısı ile dünyanın en fazla bulut kullanıcısına sahip şirket olarak bağlan-kullan metodu ile müşterilerimizin iş süreçlerini daha esnek ve hızlı hale getiriyoruz. SAP’nin 180 ülkede faaliyeti, 20 ülkede Ar-Ge Merkezi bulunuyor. Bunlardan biri de Türkiye’de. SAP, bu yatırımı Türkiye’yi yakın coğrafyada teknoloji ve inovasyonda merkez üssü olarak gördüğü için 2014 yılında yaptı. İstanbul Teknopark’taki SAP Geliştirme Merkezi’miz SAP’nin büyük veri yönetim çözümlerinin geliştirildiği dünyadaki 3 geliştirme merkezinden biri. Dünyayı dönüştürecek bu önemli değişimlere yön veren Türk mühendislerinin geliştirdiği yazılım ve teknolojileri buradan dünyaya ihraç ediyoruz.”
Riskleri azaltmak esas
Candan, “SAP, 2017 yılında toplam 15 bin gencin kodlama ile buluşmasını sağlayan Mülteci Kod Haftası’nı dünyanın dokuz ülkesinde hayata geçirdi. Projenin Türkiye ayağında Türk Kızılayı ile işbirliği yaparak, Kızılay Toplum Merkezleri’nde gönüllü eğitmenleri eğittik ve bu sayede yüzlerce dezavantajlı çocuk ve genci dijital okuryazarlık ile tanıştırdık” dedi. Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık ise “Bir insani yardım kurumu olarak ana görevimiz toplumun mukavemetini artırmak ve değer yaratmak. Lojistik süreçleri doğru yönetmek çok kritik. Bin 300 hastanenin kapısına her gün 9-10 bin ünite kan götürüyoruz. 300 toplama noktamız, bunun kışı, Ramazan’ı, tatili var. Tüm davranışları anlık ölçmemiz ve yönetmemiz, riskleri azaltan ve afetleri öngören bir yapıya bürünmemiz gerekiyor. BT’nin bu anlamda afet yönetiminde önemli bir rolü var. Önemli olan, veriyi anlık analiz ederek geleceği öngörmek. Süreçlerimizin nasıl dijitalleştirileceğine dair bir yol haritası belirledik. Çözüm ortağımız da SAP Türkiye oldu” dedi.
SAP Forum Ankara’da ayrıca TOFAŞ, Akfen Holding, Güvenal Gaz, Bereket Enerji, İETT, İGDAŞ, Merih Asansör, Türk Telekom International, Üstünberk Holding gibi birçok farklı sektörden kurumun hayata geçirdiği SAP projeleri katılımcılarla paylaşıldı.