ALJ finans yapay zekaya hazırlanıyor
ALJ Finans, hayatın her aşamasına girmesi beklenen yapay zekânın, finansman sektöründe uygulamalarının gelişeceğini öngörerek bu yönde hazırlıklara başladı. “KredimOL” uygulaması ile yeni ve ikinci el araç kredisi başvuru sürecini uçtan uca dijital ortama taşıyarak müşteri deneyimini yeniden tasarlayan, bireysel otomotiv kredilerinde e-sözleşme hizmeti sunarak Finansman Şirketleri içerisinde öncü rol oynayan ALJ Finans, dijital dönüşüm yolculuğunda yapay zekâ uygulamalarını da süreçlerine konumlandırıyor. ALJ Finans, bu vizyon çerçevesinde tüm çalışanlarını düzenlediği seminer ile bilgilendirerek bu konudaki gelişmeler için şimdiden pozisyon alıyor.
Finansman sektöründe ve Türkiye’de yapay zekâ gelişimine katkı sağlamak amacıyla Türkiye Yapay Zekâ İnsiyatifi’nin (TRAI) destekçisi olan ALJ Finans; şirket içi bilinç ve farkındalığı arttırmaya yönelik ilk etkinliğini, TRAI’nin kurucusu ve Gelecekhane CEO’su Halil Aksu’nun “Yapay Zekâ’ya Giriş Semineri” ile gerçekleştirdi. Seminer ile ALJ Finans çalışanları, dijitalleşmeyle hız kazanan yapay zekâ ve makine öğrenme teknolojisinin sektörlere ve süreçlere yönelik etki alanları, veriyle öğrenen iş modelleri, yeni satış ve pazarlama dinamikleri hakkında bilgi sahibi oldular.
TRAI tarafından düzenlenen Yapay Zekâ Meet-Up paylaşım toplantılarına katılım sağlamaya başlayan ALJ Finans ekipleri, yine TRAI’nin çalıştay gruplarında da rol alıyor ve yapay zekâ gelişiminin ve çalışmalarının aktif parçası olma yönünde ilerliyor.
“Yapay Zekâ, finansman sektöründe müşteri deneyiminin geliştirilmesinde önemli rol oynayacak.”
Yapay zekânın gelecekte yaşamımızın birçok alanında olduğu gibi iş dünyasında da üretimden hizmete, sağlıktan perakendeye kadar farklı sektörlerde yerini alacağını belirten ALJ Finans Genel Müdürü Soner Irmak, “ALJ Finans, dijitalleşme yolculuğunda en hızlı yol alan firmalardan biri niteliğinde. Yakın dönemde KredimOL uygulaması ve e-sözleşme hizmeti gibi müşterilerimizin otomotiv kredisi alma deneyimini kolaylaştıran dijital süreçleri hayata geçirdik. Yeni bir ürün veya hizmet tasarlarken, odağımız her zaman dijitalleşme oluyor. TRAI’nin semineriyle, yakın gelecekte hayatımızda önemli bir yer kaplayacağına inandığımız yapay zekâ konusunda arkadaşlarımızı bilgilendirmek ve bakış açılarını güçlendirmek istedik. Yapay zekânın, Türkiye’de finansman sektöründe etkin bir şekilde kullanılacağına inanıyoruz. Müşteri ilişkileri yönetiminde, müşterilerin davranışlarından, yani verilerinden öğrenen yazılımlar, tahminsel modellemeler gibi yapay zekâ uygulamaları, sektörde fark yaratacak. Biz de yapay zekâ teknolojisini süreçlerimize entegre ederek, verinin daha etkin ve verimli bir şekilde analiz edilmesini sağlamayı, müşterilerimize ihtiyaçlarına uygun kişiselleştirilmiş hizmet sunmayı ve mutlu müşterilerimizin sayısını katlandırmayı hedefliyoruz” açıklamasında bulundu.