Yeni iş ortaklarıyla büyümeye devam
Endüstriyel ağ çözümleri oyuncusu Vitel, özel alanlardaki temsilcilikleriyle büyümesini hızlandırıyor.
Doksanlı yıllardan bu yana sistem bütünleştirici kimliğiyle faaliyet gösteren son beş yıldır da ağ ve iletişim alanında ileri uzmanlık gerektiren özel alanlarda katma değerlik dağıtıcılık hizmetleri veren Vitel, endüstriyel ağ çözümleri alanında yeni iş ortağıyla yola devam edecek.
Uzun süredir devam eden sistem bütünleştirme faaliyetlerinin Vitel için önemli bir bilgi birikim noktası olduğunu vurgulayan Vitel Genel Müdürü Deniz Eşiyok, geldikleri noktada ağ çözümleri, CCTV, fiziksel güvenlik, süreç otomasyonu, bina otomasyonu, endüstriyel otomasyon gibi alanlarda çözüm sağlayan şirketlerin ağ çözüm ortağı olarak konumlandıklarını belirtti.
Bu alanlarda özel temsilcilikler ile faaliyet gösterdiklerini ifade eden Eşiyok, “Ağ ve BT yönetim çözümleri içeren ‘Manage Engine’, ‘Desktop Telepresence’ video konferans olanağı sağlayan Vidyo, internet yük paylaşımı ve trafik yönetimi çözümleri sağlayan Peplink, endüstriyel ağ çözümleri alanında Garrettcom ve Lantronix’in temsilciliğini aldıkları şirketler arasında yer aldığını belirtti.
Son beş yılda Vitel olarak yaklaşık üç kat büyüdüklerini de dile getiren Eşiyok, geçen yıl da Vitel olarak FIBA 2010 Dünya Şampiyonası kapsamında şampiyonanın tüm BT süreçlerinin kurularak işletilmesi projesine imza attıklarını belirtti.
Son olarak endüstriyel ağ ve otomasyon üreticileri içinde en geniş ürün yelpazesine sahip olan ve yüksek kaliteli ürünleri ile bilinen Moxa şirketi ile işbirliği sözleşmesi imzaladıklarını dile getiren Deniz Eşiyok, endüstriyel otomasyonun her alanını adreslediklerini belirtti.
Endüstriyel ağ ürünleri tasarımdan üretime farklılık gerektiriyor
1993 yılından bu yana pek çok iletişim teknolojisinin yükselişini ve kayboluşunu yaşayarak tecrübe edinme şansı bulduklarını belirten Deniz Eşiyok, artık meteorolojik sensörlerden güvenlik kameralarına, sıvı tankı seviyesi ölçen aygıtlardan, SCADA sistemlerine kadar her noktada çözüm oluşturduğunu belirterek şöyle konuştu:
“Özel klimatize ortamlarda ve ideal şartlarda çalışmaya yönelik tasarlanmış ethernet anahtar veya yönlendirici cihazlarının endüstriyel ve dış ortamların zorlu koşullarında çalışamayacakları açık. Endüstriyel ortamlar, BT sistem odalarından ısı şartları, manyetik alan, rutubet, toz, partikül yoğunluğu ve titreşim gibi parametreler bakımından çok ama çok farklı.Örneğin BT sistem odalarında sıcaklık 20 °C seviyelerinde tutulurken, Ağustos’ta Antalya’da fanı arızalanmış bir Mobese saha dolabının iç sıcaklığı 87 dereceleri bulabilmektedir. Ve bu saha dolabı içindeki endüstriyel ethernet anahtarlar bu sıcaklıkta dahi performanslarından ödün vermeden çalışabilmek zorundadır. Aynı şekilde dış ortamda çalışacak endüstriyel ağ ürünlerinin de çiğlenmeye yönelik koruma taşıması gerekmektedir. Bu nedenle de bu ürünler, tasarımdan üretime her aşamada farklı olmak durumundadır.”
Yeni iş ortağına özel etkinlik
Moxa ile gerçekleştirdikleri işbirliğini iş ortaklarına ve ilgililere duyuracakları özel bir seminer etkinliği de düzenlediklerini de belirten Eşiyok, 28 Nisan’da İstanbul Point Hotel Barbaros’da gerçekleşecek seminerde, Moxa endüstriyel otomasyon ve ağ teknolojilerinin yurtdışından gelecek Moxa mühendisleri tarafından aktarılacağını dile getirdi.
İş ortakları, güvenlik, CCTV, endüstriyel otomasyon alanında çözüm sağlayan iş ortakları ve üretim şirketlerinin ağ bölümlerinde çalışanlar, endüstriyel iletişime ihtiyaç duyan herkesin etkinlikte önemli bilgiler bulabileceğini belirten Eşiyok, katılımcıların etkinlikte kritik uygulama örnekleri de görebileceğini sözlerine ekleyerek ilgilileri de etkinliğe katılmaya davet etti.