Toshiba geleceğe 3 boyutlu bakıyor
Görüntüleme alanındaki iddialı teknolojileriyle ön plana çıkan Toshiba, bu yıldan itibaren 3. boyut algısını değiştirmeyi hedefliyor.
Geleceğe yön vermesini amaçladığı görüntüleme teknolojilerini geliştirmeyi sürdüren Toshiba, 3. boyut odaklı yeni teknolojilerini ve 2011 hedeflerini açıklamak üzere bir toplantı düzenledi. Gündemin büyük bölümünü gözlüksüz izlenebilen 3 boyutlu televizyonların oluşturduğu toplantıda; Toshiba Avrupa Yöneticisi Michael Leonhardt, EMEA Satış Yöneticisi Burçin Sezgen ve TNB Genel Müdürü Aytaç Biter Toshiba’nın stratejileri ve 3D alanındaki yeni teknolojileri hakkında ayrıntılı bilgiler verdi.
Gözlüksüz 3D teknolojili TV’lerin temelinde yatan CEVO motorunu ve kişisel TV uygulamalarını beraberinde getirecek Toshiba’nın yeni ürün gamı tanıtıldı.
Gözlüksüz 3D özelliğinin Haziran ayından itibaren yeni TV ve dizüstü modelleriyle birlikte sunulacağını belirten Aytaç Biter: “Piyasada 3 farklı 3 boyut teknolojisi var. Biz ürünlerimizle bunların hepsini destekliyoruz. Gözlükle kullanılan modellerin yanında, gelecekte pazarın tamamına hakim olmasına kesin gözüyle bakılan bu yeni teknolojimizi de bugünden sunuyoruz” dedi.
Toshiba’nın yeni 3D TV’lerinde CEVO’dan sonra gelen en önemli yeniliklerden birinin de ‘Kişisel TV’ olduğunu belirten Michael Leonhardt, TV’nin, üzerinde bulunan bir kamera yardımıyla kullanıcıyı tanıyabilmesine dayanan bu yeni özellik sayesinde tanımlı kullanıcıya göre içerik sunulacağını açıkladı.
Toplantının devamında, yenilenen dizüstü serileri Toshiba Portêgê ve Tegra’nın kurumsal müşteriler için sunduğu güvenlik, koruma, yönetim ve bağlanabilirlik özelliklerine değinen Burçin Sezgen, uzaktan erişim ve veri güvenliğiyle getirilen yeniliklerin iş dünyasında verimi artıracağını vurguladı.
Sunumlar sonrasında sohbet etme olanağı bulduğumuz TNB Genel Müdürü Aytaç Biter, 2010 yılında 240 bin bilgisayar ve 100 bine yakın TV sattıklarını ve neticesinde 350 milyon dolarlık bir ciro elde ettiklerini açıkladı. 2011 yılında bu rakamları yüzde 20 oranında yükseltmeyi hedeflediklerini belirten Biter: “Türkiye, bugüne kadar Toshiba tarafından gelişmekte olan bir pazar olarak görülürken, 1 Nisan tarihi itibariyle oluşan yeni yapılanmayla birlikte ‘gelişmiş pazar’ kategorisine girmiş bulunuyor. Öyle ki, GFK ve IDC raporlarına göre bizden kat kat büyük olan Almanya pazarına çok yakın bir durumdayız” dedi.
Toshiba’nın kurumsal tarafta bir revizyona ihtiyacı olduğunu belirten Biter, 2000 yılına kadar satışlarının yüzde 85’ini kurumsal satışların oluşturduğunu, şimdi perakende kanalının büyümesi ve son 5 yılda büyük ivme kazanması neticesinde satışın yüzde 65’inin perakendeye döndüğünü söyledi.