Fortinet yeni ağ erişim kontrol çözümünü tanıttı
FortiNAC, nesnelerin interneti cihazlarına görünürlük ve kontrol, tehditlere otomatik müdahale, çoklu sağlayıcı ortamlarında geniş ölçekli erişim kontrolü sağlıyor.
Kurumlar, daha gelişmiş operasyonel verimlilik elde etmek için dijital dönüşümü benimsedikçe nesnelerin interneti cihazlarının kullanımı da çok büyük oranda artıyor. Gartner’a göre, “Nesnelerin interneti uç noktaları yıllık bileşik büyüme oranı ile, 2016’dan 2021’e yüzde 32 büyüyerek 25,1 milyar üniteden oluşan bir kurulum sistemine ulaşacak.” Nesnelerin interneti, kurumsal ve “kendi cihazını kendin getir” uygulaması da dahil olmak üzere, sadece kablolu ve kablosuz ağ erişimi arayan cihaz sayısı bile saldırı yüzeyinin artarak büyümesine ve iç tedarik, yönetim ve uyum maliyetlerinin katlanarak artmasına yol açıyor. Bağlantı ve güvenli erişim sorumluluğu, ağ tabanlı bir meseleden güvenlik tabanlı bir meseleye dönüşüyor ve kurumlar için bir güçlük yaratıyor. Siber suçluların ağın güvenliğini sağlamaya yönelik tüm çabasını boşa çıkarması için tek bir açık bağlantı noktası, yalnızca bir tane ele geçirilmiş ya da bilinmeyen cihaz, kontrol altına alınmamış tek bir tehdit yeterli olurken, güvenlik yöneticilerinin de her an her cihazın güvenliğini sağlaması gerekiyor.
FortiNAC güvenli olmayan cihazların eriştiği ağların güvenliğini sağlıyor
Fortinet’in yeni network erişim kontrol aracı FortiNAC, kurumlara uç nokta, kullanıcı, güvenilen ve güvenilmeyen cihaz ve uygulamalara yönelik tam bir görünürlük sunarken, ağa erişen güvenli olmayan cihazlarla ilişkilendirilen güvenlik risklerini azaltıyor. Görünürlüğün sağlanmasının ardından FortiNAC, ister kablolu ister kablosuz bağlantılı olsun, kimlik doğrulaması yapılmış veya yetkilendirilmiş ve bağlantıya kim tarafından, ne türde, ne zaman, nasıl izin verildiğini belirleyen bağlam/ortam esaslı güvenlik politikasına tabi olan tüm cihazların güvenliğini sağlayacak dinamik kontrolleri gerçekleştiriyor.
Böylece yalnızca doğru kişi ve cihazların doğru uygulamalara, altyapıya ve varlıklara erişmesi garanti altına alınıyor. Ek olarak, FortiNAC şirket politikalarının cihaz yamalama ve gömülü yazılım versiyonuna yönelmesini teşvik ediyor. Ayrıca FortiNAC, saptanmış tehditlere otomatik müdahale sunmak için güçlü ağ orkestrasyon yeteneklerini de içeriyor ve manuel bir süreçle kontrol altına alınması günler, hatta haftalar sürebilecek bir tehdidi saniyeler içinde kontrol altına alabiliyor.
Ağlar, bağlanan ve bağlantısını kesen yeni cihazlarla sürekli bir değişim halinde; bağlantı arayan herhangi bir cihazın erişimini kontrol ederek ağ kontrolü sağlamak ağın bütünün güvenliğinde kilit rol oynuyor. Bilinmeyen hiçbir cihazın kurumsal altyapıya erişemediği, izin verilen cihazların, politika ve görevlere göre otomatik olarak ayrıştırıldığı, profilleri ihlal etmeye başlayan bağlantılı cihazların ise derhal ağdan izole edildiği bu yaklaşım kapsamlı bir güvenlik duruşunun temelini oluşturuyor. Üstelik, FortiNAC ağ erişim kontrolü çözümü uygun maliyetli ve son derece ölçeklenebilir olması, sayısız cihazda görünürlük ve koruma sağlayabilmesi ve çok bölgeli kurulumlarda her konumda kurulum ihtiyacını ortadan kaldırması ile öne çıkıyor.
NAC ve nesnelerin interneti güvenliği çözümleri Fortinet Güvenlik Dokusu’nu güçlendiriyor
FortiNAC ile birlikte Fortinet, kullanım alanlarına Fabric-Ready İş Ortağı Program’ına dahil olmayan ağ araçlarını, üçüncü parti güvenlik duvarlarını, anahtarları, kablosuz erişim noktaları ve uç noktaları da dahil ederek, Güvenlik Dokusun kapsamını çoklu sağlayıcı ortamlarına dek genişletiyor. Siber tehditlerin risklerini ve etkisini azaltmak ve karmaşık ağlar için geniş kapsamlı görünürlük ve güvenlik sağlamak için FortiNAC, FortiGate Gelecek Nesil Güvenlik Duvarı, FortiSwitch, FortiWLC Kablosuz Ağ Kontrolcüler, FortiSIEM ve FortiAP ile de entegre olarak çalışıyor.