Bilgiyi her koşulda korumaya yönelik çözümler ve felaketler
Kaspersky Lab, kurumlara güvenlik sağlayan avantajlar ve iş verimliliğini artırıcı çözümler sunuyor. Kaspersky Open Space Security (KOSS) ürünü her büyüklükteki ve türdeki şirket ağlarını her tür tehditten koruyor. Bu ürünle aynı zamanda, son derece güvenilir ve etkili güvenliğin yanı sıra kullanım kolaylığı sağlayan bir yönetim konsolu da sunuluyor.
KOSS ürün gamı içerisinde bulunan Kaspersky Work Space Security, Kaspersky Business Space Security, Kaspersky Enterprise Space Security ve Kaspersky Total Space Security, ürüne farklı ihtiyaçlara cevap verecek nitelikler kazandırıyor. Bu çözüm kurumlara ‘gateway’ güvenliğinden dosya ve e-posta sunucu güvenliğine ve hatta akıllı telefon güvenliğine kadar her düzeyde güvenlik sunuyor.
Kaspersky’nin Mobile Security 9 adlı ürünü ise şirketlerin artık yoğun olarak kullandığı akıllı telefonları ağ saldırılarından, kötü amaçlı yazılımlardan ve istenmeyen SMS’lerden koruyor. Yazılım aynı zamanda telefonunuzdaki dosyaları ve iletişim bilgilerini de meraklı gözlerden saklıyor. Akıllı telefonunuzun kaybolması veya çalınması durumunda ise Mobile Security 9, bilgilerinizin gizli kalmasını sağladığı gibi kaybolan telefonun yerinin belirlenmesini, gizli dosyalarının silinmesini veya özel bir SMS yollanarak telefonun uzaktan bloke edilmesini de sağlıyor.
Felakette yedeklemenin önemi
Olası bir felaket durumunda şirketin işleyişini sağlayacak en önemli uygulamanın yedekleme olduğunu söyleyen Eset Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Alev Akkoyunlu, “Sisteminizin ve verilerinizin yedeklenmesi altın değerindedir. Fiziki veya sayısal olası bir felaket, sunucunun zarar görmesi ve çökmesi gibi durumlara yol açtığında verilerin başka bir sistemde daha yedeklenip korunmuş olması iş sürekliliğini sağlıyor. Veriler kısa sürede geri alınıyor ve iş akışı aynı düzende devam ediyor. Dünyada bu konuda en yoğun olarak kullanılan ürünler olan DoubleTake ve Storagecraft ürünlerimizle, büyüklüğü ne olursa olsun, kurumsal yapılara yönelik yedekleme ve felaket kurtarma yazılımları sunuyoruz” dedi.
‘Ofis’ kavramı günümüzde küreselleşmenin etkisiyle artan taşınabilirliğe paralel olarak değişti. Bugün akıllı cep telefonları gibi taşınabilir cihazlar sayesinde mekana bağlı olmadan çalışabiliyoruz. Helyum Bilişim Ürün Müdürü Sinem Tirkeş, bu sebeple ofis güvenliğinin artık bulut teknolojisini kullanarak hem maliyetleri, hem de riskleri azaltan güvenlik çözümlerine doğru yöneldiğini belirtti. Günümüzde sadece imza tabanlı yazılımlarla üstün bir güvenlik sağlanamadığını vurgulayan Tirkeş, ‘bulut-istemci’ mimarisine sahip bulut tabanlı güvenlik çözümleri ve bulutta web, e-posta, dosya izleyerek değerlendirme yapan ve tehditlere karşı anında koruma sağlayan çözümler ön planda” dedi. Hosted (servis tabanlı) güvenlik çözümlerinin de günümüzde yaygınlaştığını belirten Tirkeş ayrıca, kurumsal güvenlik çözümlerinin akıllı telefonlar ve tablet bilgisayarlar gibi yeni ürünlerle bütünleşen şekilde geliştirilmekte olduğunu söyledi.
Afet sonrası tehlikeler
Karel Görüntülü İletişim ve Güvenlik Sistemleri Direktörü Dr. Bilgay Akhan gelişen algılayıcı teknolojilerine yatırım yapılmasının afetler ve afet sonrası için de önemli olduğunu düşünüyor. Akhan, “Bu şekilde afetlerin önceden belirlenmesi, can ve mal kaybının azalması mümkün olabildiği gibi kasaların ve belirlenen odaların afet anında otomatik olarak kilitlenmesi sağlanıyor. Sonuç olarak afeti izleyen hırsızlık ve yağma gibi tehlikelerin önüne geçiliyor” dedi.
İnternet teknolojileri kullanılarak, güvenlik bilgilerinin ofis dışında, güvenilir merkezlerde saklayan servislerin da önemli faydalar sağlayacağına inandığını söyleyen Akhan, afet anında ofise zarar gelmesi riski olduğu için sistemlere ofis dışı bir merkezden ulaşabilmenin büyük yarar sağlayacağı görüşünde.