Çalışan bağlılığı kilit nokta
United Danışmanlık, ‘Road to Victory Experience’ yaklaşımı temelinde sunduğu eğitimle, şirketlerin operasyonel verimliliğini ve müşteri bağlılığını geliştiriyor.
United Danışmanlık ve Boğaziçi Üniversitesi tarafından hayata geçirilen ‘School of Smart Managers’ programının içeriği güncellendi. Bu programı ‘Türkiye’nin liderlik okulu’ olarak konumlandırdıklarını söyleyen United Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı V. Engin Emre, farklı sektörlerden yöneticilerin de katılacağı programla birebir yaşanmış olaylar üzerinden vaka çalışmaları yapıldığını belirtti. Yoğun bir eğitim ve uygulama sürecinden geçen katılımcılar, program sonunda Boğaziçi Üniversitesi Uzmanlık Sertifikası ile mezun oluyor. 2012 yılı sonuna kadar Türkiye’deki yerli ve yabancı kurum ve kuruluşların orta ve orta-üst düzey yöneticilerinin bu programa katılması hedefleniyor. 2015 yılı hedefi ise, Türkiye’deki bu gelişimin, bölge ülkelerinde de ‘liderlik okullarının’ temelinin atılması fırsatını beraberinde getirmesi. Bu sistemin temelini ‘çalışan bağlılığı’ oluşturuyor. Emre böylece müşteri bağlılığının da artırılmasının hedeflendiğini, bunun da istikrarlı nakit akışını, kârlılığı ve sürdürülebilir büyümeyi getirdiğini vurguladı. Emre program ile ilgili şu detayları paylaştı:
Genel katılıma açık eğitime geri sayım
“Bu eğitim Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi ile kurgulanıyor, 30 gün sürüyor ve 1 yıldır devam ediyor. Bu eğitimin iki sürümü var. Bir tanesi şirketlere göre uyarlanan bir biçimde ve şirketlerin orta kademeden itibaren, genel müdür de dahil olmak üzere katılabileceği bir program. Bu eğitimin ikinci sürümü ise genel katılıma açık olacak ve bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. 2012 yılında bu yapıyı hayata geçirmeyi planlıyoruz. İkinci sürümde eğitimin süresi 4 ay olacak. Eğitimlerimizin ilk sürümünde olduğu gibi, ikinci sürümünde de ödevler ve projeler olacak, jüri değerlendirmesi ile katılımcılar ödüllendirilecek.”
Liderlik yolunda tam destek
Bu eğitimin tüm sektörlere uyan bir yapısı olduğunu vurgulayan Emre, “Çünkü performansa dayalı özdeğer sistemi ve çalışanların temel duygusal ihtiyaçları aslında sektör-bağımsız bir kavram ve her sektör bundan yararlanabilir” dedi.
Yöneticilerin yetkin bir ‘lider’ haline gelmesinde bu eğitimin önemine işaret eden V. Engin Emre, bu yapıdaki takip programlarıyla bazı yöneticilere bireysel koçluk desteği de verilebildiğini, böylece kişisel gelişime katkı sağlandığını söyledi.
2011 programı yoğun
“Son 1 senede rotamızı değiştirdik, bir eğitim şirketi olmaktan çıkıp, bir danışmanlık şirketi haline geldik. Hem çalışanlara hem yöneticilere 6 temel duygusal ihtiyacı karşılamak ile ilgili metodolojileri sunuyoruz. Bu eğitim yapısını, yani ‘Road to Victory Experience (Zafer Yolu Deneyimi) Yaklaşımı’nı dünyaya yaymak için de çalışmalarımız var. Hem Boğaziçi Üniversitesi hem de yurtdışı üniversitelerle bu 6 temel duygusal ihtiyacın karşılanmasıyla, bunun verimliliğe, sürdürülebilir büyümeye etkilerini göstermekle ilgili çalışmalara da başlıyoruz. E-eğitim yapımız, ‘School of Smart Managers’ hariç, Bilge Adam’la devam ediyor. Ama bu arada, Anadolu’daki KOBİ’lere de ‘School of Smart Managers’ programını anlatmak için bir yaklaşım üzerinde çalışıyoruz.”