AS/COM’dan yeni işbirliği, yeni ürün
Sektörde 18 yıldır faaliyet gösteren AS/COM, hayata geçirdiği yeni işbirliği ile yeni bir ürünü Türkiye pazarına taşıyacak.
1993 yılından bu yana pazara sunduğu Maple markalı ürünler ve ana iş alanı olan ince istemcileri ile bilinen şirket, masasütü sanallaştırma konusunda pazarda alternatif sunacak yeni bir ürünün satışına başlıyor. Amerika menşeli 10ZİG Technology ile gerçekleştirilen işbirliği ile AS/COM, masaüstü sanallaştırmaya uygun özel olarak geliştirilmiş yeni bir ince istemci alternatifini pazara sunacak. AS/COM olarak bu yeni adımlarının Türkiye’de sanallaştırma konusuna ilginin artmasıyla bağlantılı olduğunu belirten AS/COM Genel Müdürü Taylan Ardanıç, ince istemciler konusunda pazarda yer alan konumlarını bu ürünle daha da güçlendirmeyi sağlamayı hedeflediklerini belirtti. Müşteriye katma değer sağlayacak ürünleri sunmak konusunda çaba sarfettiklerini ifade eden Ardanıç, sanallaştırma tarafındaki ihtiyaçları adresleyen bir çözüm sunabilme amacıyla sanallaştırma konusunda odaklanan bir şirket olan 10ZİG Technology ile işbirliklerini başlattıklarını belirterek şöyle konuştu: “Bu işbirliği ile sunduğumuz yenü ürünümüz RBT 672v ince istemci, içerisindeki VMware, PCoIP, Citrix XenDesktop, 2X VirtualDesktopServer, Quest vWorkspace, Leostream Connection, Ericom PowerTermWebConnect gibi gömülü yazılım ve çözümlerle masaüstü sanallaştırma için hazır bir paket ile birlikte geliyor. Kullanıcılar, istediği sanallaştırma ortamına bağlantı yapabiliyor.”
Enerji sarfiyatını azaltıyor
İnce istemci kullanımının kurumsal yapılar açısından önemli olduğuna dikkat çeken Ardanıç, normal PC kullanımına göre ince istemcilerin ciddi avantajlarını beraberinde getirdiğini vurgulayarak şöyle konuştu: “Donanımsal ve yazılımsal anlamda avantajlar söz konusu.İçerisinde hareketli parçaların olmaması arıza ihtimalini de aşağıya düşürüyor. Arıza yapma oranı yüzde 90 oranında azalıyor. Kendi üzerinde bellek olmadığından spam veya virüs bulaşma riski yok. Veri kaybı yaşamıyorsunuz. Yazılım tarafında da önemli katkıları var. Her bir PC’ye teke tek yazılım yüklemesi yerine sunucu üzerinden bir kerede yapılan işlem, zaman kazandırıyor. Diğer bir önemli konu da enerji tüketimi. Normal bir PC 300 watt elektrik harcarken ince istemcilerde bu 8-10 watt arasında kalıyor. 1 ince istemci için 5 yıllık toplam sahip olma maliyetinde (TSOM) yapılan tasarruf 4 bin doları buluyor.”
Yüzde 40’lık artış hedefliyoruz
İnce istemci kullanımının bir kültür olduğunu ve alışkanlıkların değişmesinin önem kazandığını belirten Ardanıç, “Sanallaştırma konusu da ince istemci kullanımının yayılmasını sağlayacak bir unsur olacak. Bu yıl biz de geçen yıl ki satışlarımızı yeni ürünümüzle birlikte yüzde 30-40 artış gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bu da 3-4 bin adetlik artışı kapsıyor” diye konuştu.