Türkiye, bölgeye açılımda köprü olacak
Dijital içerik yönetimi odaklı Alman şirketi Easy Software AG, küresel büyüme planını da yeni yazılım üssü olarak seçtiği Türkiye üzerinden gerçekleştirme kararı aldı. Bu kapsamda şirket, İstanbul’u teknoloji üssü yapıp, Ortadoğu ve Afrika pazarına Türkiye üzerinden açılmayı planlıyor. Easy Software CEO’su Dieter Weisshaar ile Türkiye Genel Müdürü Süreyya Ecevit de düzenledikleri basın toplantısında bu stratejileri hakkında bilgi verdiler. Dieter Weisshaar, şunları söyledi:
“29 yıllık bir teknoloji şirketi olan Easy Software halen Avrupa, Asya ve Amerika’da 60 ülkede faaliyetlerini sürdürüyor. Globalleşme sürecini tamamlamak için eksik kalan Afrika ve Ortadoğu pazarına da Türkiye üzerinden açılma kararı aldık. Yazılım sektörünün her yıl istikrarlı bir şekilde en az yüzde 15 büyümesi de yatırım için Türkiye’yi tercih etmemizde etkili oldu. Esas faaliyet alanımız olan iş yazılım sektörünün Türkiye iç pazar büyüklüğü 600 milyon TL. Pazarın 2022’de 2 milyar TL’yi aşması bekleniyor. 82 milyon nüfuslu Türkiye, yazılım için büyük fırsatlar barındırıyor. MENA Bölgesi’ne coğrafi ve kültürel yakınlığının getirdiği avantajlar, yerleşmiş kurumsal ve ticari altyapı sayesinde Türkiye’de hızlı büyümeyi hedefliyoruz. 2019 stratejik planı kapsamında Easy Software Türkiye bünyesinde oluşturulan Teknoloji Çözüm Merkezi ve Yazılım Geliştirme Merkezi’ni faaliyete geçirdik ve Nisan 2019’da 30 kişilik bir ekiple dijital doküman yönetimi, elektronik arşiv ve kurumsal içerik oluşturma hizmetlerini küresel düzeyde vermeye başladık.”
Easy Software Türkiye Genel Müdürü Süreyya Ecevit ise “Easy Software Türkiye, şirketlerin dijitalleşmesi yolunda dijital doküman ve içerik yönetim yazılımlarının kullanılması ve bu çözümlerin diğer iş yazılımlarıyla entegre edilmesinde görev üstleniyor. Easy Software AG’nin yüksek teknolojisini ülkemize transfer ederken, Türkiye’de geliştirdiğimiz endüstriyel çözümleri de Ortadoğu ve Afrika pazarına İstanbul üzerinden ihraç edeceğiz. Türkiye, yazılım ihracatından yılda 1 milyar doların biraz üzerinde gelir elde ediyor. Nitelikli insan kaynağını değerlendirerek hedefe ulaşılmasına katkı sunacağız” dedi.