Maksimum güvenlik için işbirliği zamanı
Teknoloji iş süreçlerini değiştirirken, şirketlerin dijital dönüşüme ayak uydurması ve hassas verilerini güvende tutabilmesi önemini artırıyor. Microsoft Akıllı Güvenlik Birliği’nin yeni üyelerinden olan Forcepoint, Veri Kaybı Önleme (DLP) çözümleriyle bu gerekliliği destekliyor. Microsoft Information Protection çözümleriyle entegre çalışan bu sistem, kritik öneme sahip verilerin korunmasında firmalara uçtan uca destek oluyor. Microsoft Akıllı Güvenlik Birliği’nin (Microsoft Intelligent Security Association) veri güvenliğinde uzmanlaşmış 22 üyesinden biri olan Forcepoint, profesyonellere kritik iş verilerini sınıflandırma, etiketleme ve koruma aşamalarında kolaylık sağlıyor.
Microsoft Information Protection çözümleri; hassas etiketleme özelliklerini sık kullanılan Microsoft uygulamalarına dahil ederek, çalışanlar için işleri kolaylaştırıyor. Kullanıcılar, oluşturdukları veya etkileşime geçtikleri verilerin hassasiyetini doğru belirlemek için belge ve e-posta etiketlerinden faydalanabiliyor. Ama bunun tek başına yeterli olmadığı durumlar da yaşanabiliyor ve söz konusu belge, yetki sahibi olmayan kişilerle de paylaşılabiliyor.
Forcepoint DLP sayesinde verilerin nereden gelip nereye gittiği ve yolculuk esnasında kimlerin elinden geçtiği sürekli olarak takip ediliyor. Sistem, şirketlere hem kendi iç süreçlerinde hem de iş birliği yaptıkları diğer firmalarla olan iletişim süreçlerinde tam kontrol sağlıyor. Ağ bağlantıları, uç noktalar ve bulut üzerinde çalışan sistemler gibi firmanın iş ortaklarıyla etkileşim halinde olduğu tüm kanallar Forcepoint DLP sistemi üzerinden merkezi olarak kolayca yönetilebiliyor ve şirket içindeki izin ve politikaların yanlış anlamlandırılması gibi sorunlar da sona eriyor. Uygulama, çalışanlara gerekli durumlarda açılır pencereler aracılığıyla etkili yol haritaları sunarak onların hata yapmalarının önüne geçiyor; işlerin nasıl yapılacağı, diğer bir deyişle belgelerin kime gönderileceği netleştiriliyor.
Kullanıcılar, sıfırdan etiket oluşturma ihtiyacını azaltmak için önceden tanımlanan etiketleri kullanarak Microsoft Information Protection’da mevcut olan etiket şemalarını sorunsuz şekilde sisteme aktarabiliyor. Bu etiketler, merkezi Forcepoint Güvenlik Merkezi üzerinden uç noktalar, ağ, web, e-posta ve bulut gibi tüm kanallarda gerçek zamanlı olarak yönetilebiliyor. Örneğin, e-posta ile gönderilen tüm belgelere şifre atanabiliyor. Her yerden erişim sağlanabilen bu sistem ile şirketler, etiket politikaları üzerinde gerçek zamanlı bir kontrole sahip oluyor.