Mezunlar sosyal ortamda buluşacak
25 ülkeye hizmet sunan Mezun.com, Körfez bölgesini ve potansiyelini takip ediyor. _x000D_
25 ülkeye hizmet sunan Mezun.com, bir taraftan kapsamlı bir sosyal ağ geliştiriyor, bir taraftan da Körfez bölgesini ve potansiyelini takip ediyor.
‘ABD’de okul ve yaşam kılavuzu’ olarak yola çıkan, ama aradan geçen süreçte bir dünya rehberi haline gelen Mezun.com, yeni yenilikler için de geri sayımda. ABD dışına çıkış sebeplerini ‘üyelerin diğer ülkeler hakkında da bilgi edinme isteği’ olarak gösteren Mezun Group CEO’su Ali Hantal, böylece 2008 ve 2009 yıllarında önce Kanada’ya, sonra da Avrupa ülkelerine adım attıklarını, bu noktalarda okul arama motorunu hayata geçirdiklerini söyledi. 10’uncu yaş gününde ‘Mezun.Com Global’ olduklarını, 25 ülkede eğitim ve yaşamla ilgili bilgiler vermeye başladıklarını vurguladı. Bu yapıda ABD öne çıkıyor. Onu İngiltere, Almanya ve Avustralya izliyor. Sitenin trafiğinde Kanada da ilk 5 içinde. Ayrıca Bulgaristan, Azerbaycan gibi trafik alan siteler de var. “Son iki yılda bu 25 ülkeden en çok hangilerinin ilgi çektiğini görmeye çalıştık ve böylece temel 10 ülkeyi belirledik” diyen Hantal, hazırladıkları yenilikleri şöyle anlattı:
Okul aramadan belge yönetimine
“Mobil sitelerimizi optimize ettik. Hem telekom hem de eğitim alanlarında mobil uygulamalara başladık. Mezun VoIP’yi, Alo 811 VoIP’yi çıkarttık. Mezun.com’un kendi içinde ABD ve diğer ülkelerde yaşayanlarla Türkiye’dekileri biraraya getiren forum uygulamasını, ABD Yaşam Kılavuzu uygulamamızı çıkarttık. Bunda da bir VoIP uygulaması ekli durumda. Bunun yakında Android sürümü de gelecek. Kişi, bu yapıda ihtiyaç duyduğu tüm bilgilere ulaşabilecek ve uygulamayı her yükleyene Türkiye’yi arayabilecekleri ilk 20 dakikası ücretsiz konuşma hakkı veriyoruz.”
Okul ararken yaşanan sıkıntılar, Mezun.com’un farklı çözümleri hayata geçirmesini sağladı. Okul arama motoruna kişisel kriterleri girerek, kişiye en uygun okulları sıralama yapısı böylece bir ‘okul arama asistanı’ haline geldi. Okula başvuru sürecinin de, dokümanlar hazırlayıp bunları göndermekle geçen zorlu bir süreç olması, bir ‘belge yönetim sistemi’ni beraberinde getirdi. Hantal, “Bu; yurtdışında okumak isteyenlere yönelik bir sosyal ağa dönüştü. Bu yapıyı geliştirme aşamasındayız ve yakında kullanıma sunacağız. Okulların uluslararası ofisleri ile işbirliğimiz güçlü ve biz onların tanıtımını yaparken, onlardan da bu sistemi tanıtmalarını isteyeceğiz.”
Ortadoğu’nun büyük potansiyeli
Miami ve İstanbul’da ofisleri bulunan Mezun.com, yeni ülkelerde ofis içinse beklemeyi tercih ediyor. Kullanıcı taleplerinin burada belirleyici olacağını, yer aldıkları 25 ülkeyi, Milli Eğitim Bakanlığı verilerine dayanarak seçtiklerini belirten Hantal, “Bölgedeki gerilimin dinmesi ile Ortadoğu’da yer almak istiyoruz. 2012 ortalarında bunu değerlendireceğiz” dedi.
Kriz, yabancı öğrenci ilgisini artırdı
Ali Hantal, özellikle okulların açılma ve ABD’ye gitme dönemi içinde olunduğunu, bu nedenle ABD Yaşam Kılavuzu uygulamasının son günlerde yoğun biçimde yüklendiğini vurguladı. Hedeflerini; ‘mobil alanda ve sosyal ağ yapısında daha da aktif hale gelmek’ olarak tanımlayan Hantal, üniversitelerin ilgisini ise şöyle anlattı:
“ABD ve diğer ülkelerdeki üniversiteler, bu yapıyla çok ilgili. Kriz; bu ülkelerdeki okulları ‘uluslararası öğrencilere’ yöneltiyor. Bu da Türkiye’yi ön plana çıkartıyor. Ortadoğu’da da yurtdışında okumak yönünde ciddi istek var. Arapça planlarımızın bir sebebi de bu.”