EMSE, Zaman Kazandıran Çözümleriyle Pegasus’un Yanında
Havayolu otomasyonu sayesinde operasyonlarda zamandan tasarruf sağlamaya yönelik çözümler sunan EMSE, havacılık sektöründeki markası QUAVIS (Qualified Aviation Solutions) çatısı altında sivil havacılık otomasyon cihazları üretiyor. Şirketin sunduğu çözümler, Pegasus bünyesinde de yaygın olarak kullanılıyor.
Şu an Sabiha Gökçen Havalimanı’nda mevcutta 25 adet Check-In ve Self Bag Drop Kiosku aktif olarak çalışıyor. Gasmi, çalışmanın başarısının Pegasus yönetimi tarafından da takdir gördüğünü ve hem kiosk sayısını artırma ve diğer istasyonlara yaygınlaştırma, hem de sistemin kabiliyetlerini arttırma anlamında yeni bir proje için anlaşma aşamasında olduklarını, böylece yaklaşık 45 adet yeni Kiosk temin edeceklerini söyledi. Gasmi sözlerini şöyle sürdürdü: “Sunduğumuz çözümlerden genel olarak memnuniyet duyulması, özellikle yolcuların kullandıkları ürünün yerli olduğunu öğrendiğinde gurur duyması bizi ziyadesiyle mutlu ediyor.
Böyle olunca Ar-Ge yatırımlarımızı arttırma konusunda daha da istekli oluyoruz. Uyguladığımız teknoloji sayesinde yolcuların seyahat deneyimini zahmetsiz hale getirmek, pratikleştirmek, hem havayolu sistemine hem de yolculara zaman kazandırmak ve karşılığında memnuniyet ve yeni talepler almak bizleri motive ediyor. Yolcuların hayatını kolaylaştırmak ve onlara zaman kazandırmak çok kıymetli. Aksaklıkların önüne geçen ve zaman kazandıran uygulamalarla iyi bir yolculuk deneyimi sunmaya devam edeceğiz.”
Hedef Uluslararası Taleplere Cevap Verecek Çözümler Üretmek
Gasmi önceliklerinin Pegasus ile ortak yürütülen yeni projenin başarılı bir şekilde hayata geçirilmesi olduğunu ifade etti. Orta vadede, Havalimanı Yolcu Otomasyon sistemleri özelinde farklı ve yeni teknolojilerin kullanıldığı yerli ve milli ürünleri üretmeyi başarabildiklerini göstermek istediklerinin altını çizen Gasmi, sözlerine şöyle devam etti: “Önümüzdeki 3 yıl için yaklaşık 4 Milyon TL değerinde ArGe yatırım planımız var. Sivil Havacılık yolcu otomasyon sistemleri üzerine uluslararası seviyede tüm taleplere cevap verebilecek donanıma sahibiz. Hedefimizde kesinlikle ürünlerimizi ihraç etmek var. EMSE Genel Müdür Yardımcısı Hasna Gasmi 45 Türkiye eskiden fason üretici olarak tercih edilirken, artık proje oluşturma, yazılım geliştirme, donanım tedariki ve üretimiyle komple mühendislik ürünleri üretebiliyor.” Ürettikleri havacılık otomasyon ürünlerinin ihracatı konusunda da yatırımları olduğunu söyleyen Gasmi, bunu şöyle detaylandırdı: “Uluslararası bir firmayla ihracat konusunda anlaşma sağlayarak pazarlama stratejimizi oluşturduk.
Bu kapsamda ilk yurt dışı siparişimizi de aldık. 2020’nin ilk çeyreğinde teslim edeceğiz. Yerli inşaat şirketlerimiz yurt dışındaki havalimanı inşaatlarını üstlenmiş durumda. Onlarla proje geliştirmek için girişim ve hedeflerimiz var. Yerli bir firmaya güveni sağlatmak ilk aşmamız gereken konu iken, biz bunu hayata geçen projelerimiz sayesinde başarabildiğimize inanıyoruz. Kendimize güvenimiz arttıkça temel amaç olan yurt dışı havalimanlarına ürün tedarik etmek artık bizim için çok uzak bir konu değil.”
Türkiye’de 8 İlde Hizmet Veriyor, Ürünlerini 32 Ülkeye İhraç Ediyor
Bir mühendislik ve Ar-Ge kuruluşu olan EMSE’nin ürettiği standart ürünler arasında sıramatik sistemleri, kiosk, elektronik mesaj panoları, hemşire çağrı sistemleri ve dijital bilgilendirme ekranları bulunuyor.
- Şirketin QVista ve EmseQ (Sıramatik sistemi), LiveGate kiosk markası, QUAVIS (Yolcu Otomasyon Sistemleri), Votebook (Anket Cihazı), Check-in Kiosk ve Rush Tagger olmak üzere havacılıkla ilgili 6 farklı ürünü var. Bu ürünler 18 havaalanında kullanılıyor.
- EMSE’nin hizmet verdiği kurumlar arasında THY’nin yanı sıra, Ziraat Bankası, Halkbank, Şekerbank, Vakıfbank, Anadolubank, Türk Telekom, Vakıf Katılım Bankası, Ziraat Katılım Bankası gibi Türkiye’nin en büyük bankaları bulunuyor.
- EMSE bünyesinde 12 mühendis, 49 teknik personel, 7 idari personel ve 4 yan hizmetler olmak üzere toplam 72 kişi çalışıyor. Türkiye’de 8 ilde kendi personeliyle hizmet veren şirket başta Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Almanya, Katar, Fas, Tunus, Ürdün, Kuveyt, Bahreyn, Kazakistan, Gürcistan ve Sudan olmak üzere 32 farklı ülkeye ihracat yapıyor.
- Şirket Temmuz 2017’de resmi Ar-Ge merkezi oldu. Yılda ortalama 5 proje Ar-Ge merkez bünyesinde aktif yürütülüyor.
- EMSE’nin tüm ürünleri tasarım, yazılım ve üretim olarak Türk mühendislik ve işçiliğinin eseri, şirketin herhangi bir dışa bağımlılığı yok.