İstikrarlı büyüme ve bilgi birikimiyle hedef bölge ülkeler
Akademi Yazılım, hedefini bölgesel arenaya taşıyacak.Sigorta sektörüne bilgi teknolojilerine dayalı kurumsal hizmetler sunmak amacıyla kurulan ve on beş yıllık geçmişi ile sektörün en eski şirketlerinden biri olan Akademi Yazılım, son altı yıldaki büyüme grafiği ile dikkat çekerken hedeflerini de bölgesel oyuncu olma noktasına taşıyor. Sigorta sektörünün tüm branşlarına yönelik sağladığı çözümlerle öne çıkan ve Türkiye’de sigorta pazarının üçte birine hizmet veren şirket, bu yıl, Türkiye’nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketlerini belirleyen “Deloitte Teknoloji Fast50 Türkiye 2011 Programı”nda da yüzde 300’lük büyüme ile yer aldı. Yeni hedefleri üzerine konuştuğumuz Akademi Yazılım Genel Müdürü Bahadır Emre Omacan da, büyüme süreci ve 2012 ajandalarını aktardı. On beş yıl sonra bu süreçte yaptıkları yatırımların geri dönüşlerini aldıklarını belirten Omacan şöyle konuştu: “Akademi’de biz 2005 yılında sektörün kapsamadığımız büyük kısmını oluşturan elementer branşlar dediğimiz mal ve kaza sigortaları branşlarına hizmet vermek üzere bir karar aldık. Bu dönemde TTGV, TÜBİTAK Ar-Ge destek fonları ile de bir kurumsal sigortacılık çözümü platformu geliştirmek için yatırımlarımıza başladık. 10 milyon TL’lik bir yatırım yaptık ve yeni bir platform elde ettik. Elementer sigortacılık ürünümüzü 2008 yılı içinde tamamladık. Ondan önceki altı yılda da ikinci nesle gelmiş olan ürünlerimizde pazarda yaygın bir kullanıma sahip olduk. 2010’a geldiğimizde ise Akademi, sigortacılığın bütün alanlarına uçtan uca çözüm sağlayan tek çözüm sağlayıcı tek şirket statüsünü kazandı” diye konuştu.
2005 yılında 20 kişi olan Akademi’nin, 2010 yılında insan kaynağının da 40 kişiye çıktığını belirten Omacan, şöyle devam etti: “2010 sürecinde bir dizi iç stratejik çalışmanın sonunda bu sefer; iş zekâsı uygulamalarını çalışmaya başladık. Teknolojik yenilenme projeleri konusuna eğildik bu konuda modernizasyon ve danışmanlık hizmetleri de vermeye başladık. Daha sonraki aşamalarda işin danışmanlığı, sigortacılık bilgi birikimini ön plana koyduğumuz çözümlerle yelpazemizi genişlettik ve 2011 yılına gelindiğinde bu yatırımlarımıza mobil, iPhone, Android tabanlı sigorta şirketlerinin kendi müşterilerine erişebilmeleri ve sigorta şirketlerinin satış ekiplerinin sahada satış yapmasına odaklı olarak teknolojilere yatırım yapmaya başladık. Bu noktada SAP’nin de CRM iş ortağı olduk. Proje yönetim metodolojisi PMP sertifikasyonuyla proje yöneticileri oluşturmaya başladık. Bugün artık proje yönetim ofisimiz var.”
“Deloitte Fast 50” sıralamasında ilk defa
Akademi olarak 2005-2008 yılları arasında yatırım odaklı bir dönem geçirdiklerini belirten Omacan, yatırımların meyvelerini almaya başladıklarını ve büyüme ivmesinin kendilerini 2011 yılında 60 kişilik bir insan kaynağına ulaştırdığını belirtti. Deloitte Fast 50 sıralamasına da başvurmayı bu büyümeyi ve gelişimi daha görünür kılmak için istediklerini belirten Omacan, “Bu doğrultuda, yeni kurulmuş bir şirketin Fast50’ye girmesi daha olağan ancak Akademi gibi 15 yıllık geçmişi bulunan bir şirketin kurulduktan yıllar sonra yüzde 300 büyümesi gerçekten kayda değer bir başarı” diye konuştu.
2012 projeksiyonlarının kendilerine istikrarlı büyümelerini devam ettireceklerini gösterdiğini de dile getiren Omacan, “Bizim bugüne kadar geliştirdiğimiz sigortacılık bilgi birikimimizi dış bölge pazarlarına taşıma hedefimiz var. Bölgesel bir oyuncu olabilmekle ilgili çalışıyoruz. Kuzey Afrika, Ortadoğu, Doğu Afrika Bölgesi önemli pazarlar. Bölgesel görünürlüğümüzü artırarak biriktirdiğimiz katma değeri artırmak istiyoruz” şeklinde konuştu. Sektörde 2012 yılında pazar daralması da beklemediklerini belirten Omacan, “Bizim büyüme projeksiyonumuzu da yüzde 30 üzerinde büyüme olarak yapıyoruz. İş zekası, CRM ve mobil uygulamalara yatırımları yaptık. 2012’yi bir geri dönüş yılı olarak görüyoruz” dedi.