HP iş ortaklarıyla büyümeye devam edecek
ABD’nin Las Vegas kenti HP’nin üç büyük etkinliğine sahne oldu. 13-15 Şubat tarihleri arasında gerçekleşen etkinlikler; HP Global Partner Conference, Proliant Generation8 (Gen8) tanıtımının yapıldığı ESSN ve yeni nesil işistasyonlarının toplantılarıydı. HP iş ortakları, bilişim profesyonelleri ve alanlarının uzmanı gazetecilerin katıldığı etkinliklerin kapanışında ise HP CEO’su Meg Whitman iş ortaklarına hitap eden bir konuşma yaptı.
Whitman konuşmasında HP olarak iş ortakları ile birlikte büyüyecekleri mesajı verdi. Meg Whitman ayrıca kendine olan güveni, katılımcılarla kurduğu diyaloglar ve sert sorulara dahi verdiği içten yanıtlarla HP CEO’luğu için son dönemdeki en doğru seçim olduğunu da kanıtlamış oldu bir anlamda.
Bütün etkinlikler kapsamında HP’nin çok önemli teknolojilerini tanıtma fırsatı bulduklarının altını çizen Whitman, “kanalı ve kanalımızı seviyorum” sözüyle de salondan büyük alkış aldı. Whitman, “İş ortaklarımızla beraber, yeni sunucularımız, bulut çalışmalarımız ve işistasyonlarımızı tanıtma şansı yakaladık. İnanıyorum ki bu yeni teknolojiler bize bir ivme daha kazandıracak ve iş ortaklarımızın da desteğiyle tüm alanlarda ve işlerimizde büyümemizi sürdüreceğiz” dedi.
ProLiant Gen8: Kendi kendini yöneten sunucu
HP’nin etkinlik kapsamında tanıttığı en önemli ürünü belki de Gen8 serisi sunucularıydı. HP ProLiant Generation 8 serisi, HP’nin veri merkezi maliyetlerini dönüştürmek amacıyla başlattığı Project Voyager adlı 300 milyon dolar bütçeli bir Ar-Ge projesi sonucunda ortaya çıkmış. HP ProLiant Gen8 sunucuların yaşam döngüsünün her aşamasında otomasyon sağlayarak BT maliyetlerini önemli ölçüde düşürüyor. Bugüne kadar 900 patent sağlayan Project Voyager kapsamında geliştirilen yeni HP ProActive Insight sistem mimarisi de HP Bütünleşik Altyapılara bütünleştirilebiliyor.
Project Voyager, HP’nin Kasım 2011’de Project Moonshot ile başlayan ve sunucu pazarında birkaç yıla yayarak uyguladığı dönüşüm planının üçüncü evresini oluşturuyor. Project Moonshot, düşük enerji tüketimli bilgi-işlem süreçleri için üretilen sunucuların tasarım yaklaşımını değiştirdi. İkinci aşama olan Project Odyssey ise iş kritik bilgi-işlem sistemlerinin geleceğini belirledi. Bundan yola çıkan HP dönüşüm planının üçüncü aşaması olan Project Voyager ile şimdi de sunucu yaşam döngüsünde her yönüyle otomasyon sağlıyor.
Etkinlikte görüşme şansı bulduğumuz HP ISS Software Pazarlama Direktörü Jeff Carlat, “İnternetin hayatımıza girdiği ilk günlerinde yeterince güvenli olmadığı konuşuluyor, kimse üzerinde işlem yapmaya sıcak bakmıyordu. Ancak bugün geldiğimiz noktada bu güven sorunu kalktı ve bankacılık işlemlerimizi internet üzerinde yapıyoruz. Bulut konusunun da benzer bir sorunu yaşadığını düşünüyorum ve yakın bir gelecekte yani internetten daha hızlı bir şekilde bu güven sorununun aşılacağını düşünüyorum” dedi.