Büyüme sürüyor, güvenli uygulamalar ön plana çıkıyor
Adobe Türkiye’de insan kaynağını iki katına çıkarıyor, büyüme hedefleri yerine geliyor.Geleneksel yayıncılık alanındaki çalışmalarının yanına yeni teknolojilerle hazırlanan yeni nesil yayıncılık çalışmalarını da portföyüne ekleyen Adobe, Türkiye ve bölgedeki büyümesini sürdürüyor. Türkiye ofisindeki insan kaynağını kısa bir süre içinde sayısını 11’den 22’ye çıkarmayı düşünen şirket, Acrobat ürünlerine getirdiği yeni güvenlik seçenekleriyle de ön plana çıkıyor.
Yayıncılar tarafından yoğun olarak değinen dünyada nasıl ayakta kalacakları sorusu olduğunu belirten Adobe Akdeniz Ülkeleri Bölge Müdürü Tolunay Tomruk, “Yayıncılar nasıl ayakta kalacakları konusunda endişeliler ve doğal olarak da öncü şirket olarak bizi gördükleri için bu konularda bizlere danışıyorlar. Klasik reklam satışından etkileşimli reklam satışına, yeni yayıncılık ürünlerinden çoklu yayıncılık platformuna kadar da bizden başka çözüm sunabilen bir şirket olmadığı için de bu çok normal” dedi.
Bu taleplerin iki stratejik iş kolu belirlemelerinde öncülük ettiğini belirten Tomruk, “Bunlardan birincisi sayısal medya ki bunun içinde bizim gelirlerimizin büyük bir kısmını oluşturan geleneksel içerik oluşturma araçlarımız var. Diğer tarafta ise sayısal pazarlama var. İkinci alan da ise yeni ve sosyal ağlarda insanların ne yaptığı, sizinle ilgili ne düşündükleri ve nasıl hareket ettikleri sorularının cevapları gizli. İki yıl önce bu alanda yaptığımız satın almalarla sayısal yayıncılık kolumuzu tamamlayacak sayısal pazarlama araçlarımızı hali hazırda kullanılabilir hale getirdik” şeklinde görüş belirtti.
Kamu da ilgi alanında kalmaya devam ediyor
Kamu ve eğitim alanlarını dünyada en güçlü oldukları dikey alanlar olduğunu ifade eden Tolunay Tomruk, bu konuda ise şunları söyledi:
“Başarı öykülerimize baktığımızda Avrupa’da ve dünyanın birçok alanında çok başarılı örneklere imza atıyoruz. Türkiye’deki ciddi potansiyeli de dikkate alarak bu alanlara yönelik çok ciddi yatırımlar yapıyoruz. Kamudan sorumlu bir arkadaşımız da Ankara’da görev yapmak üzere aramıza katılacak. Böylece az önce bahsettiğim başarılı çalışmaları Türkiye’de de yapmaya başlayacağız. Buradan hareketle bu alanca ciddi projelerimizi duyurmaya başlarız.”
Artık her kurumun işle ilgili belgelerini sayısal ortama aktardığını ve bu belgelerin güvenliğinin öne çıkan bir konu olduğunu belirten Adobe Akdeniz Ülkeleri Teknik Satış Müdürü Barış Özcan ise “1993 yılında Adobe tarafından icat edilen pdf formatının 2008 yılında ISO 32000 standardı haline geldiğini ve artık Adobe’nin malı olmaktan çıkıp kamuya mal olan bir yapı olduğunu önemle vurgulamak lazım” dedi. Bugün Adobe dışında iki binden fazla şirketin bu formatta dosya üretebilir hale geldiğini de kaydeden Özcan sözlerini, “Ancak bu sayı beraberinde birçok güvenlik açığını da hayatımıza sokmuş oldu. Kurumlar tarafında yapılan araştırmalarda bu açıkların ciddi zararlar verdiği de ortaya çıktı. Biz Acrobat ürünümüzün son sürümünde kullandığımız yeni bir yazılım mimarisiyle kullanıcılarımıza tam güvenli pdf kullanımı sunmaya çalışıyoruz. Acrobat’la üretilen pdf dokümanları şirketler tarafında yüzde yüz güvenle kullanılabilir. Ancak farklı uygulamalarla üretilmiş pdf dokümanlarının da Acrobat ile güvenli hale gelmesini sağlayabiliyoruz. Bunun için de kullanıcıların pdf dokümanlarını Acrobat ile açarak tekrar kaydetmeleri yeterli oluyor” şeklinde bitirdi.