Huawei 2015 hedefi 15 milyar dolar
Almanya’da 6-10 Mart tarihleri arasında düzenlenen CeBIT fuarında geniş bir alana yayılan standında BT altyapısına yönelik çözümlerini tanıtan Huawei, kamu sektörü ve özel sektördeki kurumsal müşterileri için geliştirdiği tüm sistemleri uygulamalı olarak sergiledi. Bankacılıkta ATM’lerle verilen hizmetleri farklı işlevlerle zenginleştiren şirket, video konferans konusunda gelinen noktayı ziyaretçilere aktardı. Diğer taraftan belediye, sağlık ve acil durum hizmetlerinde de köklü değişiklikler öngören çözümler dikkat çekti. Video konferansta iki şirket veya şirket içi iş birimleri arasındaki mesafeleri ortadan kaldıran video konferans çözümü, yüksek çözünürlüklü kameralar ve monitörlerin kullanıldığı demo odasında canlı olarak uygulandı. Saniyede 2 Mbit’lik bir bağlantı üzerinden gerçekleştirilebilen konferans başarısıyla görenlerin ilgisini çekerken, Huawei bu çözümüyle kurumsal alanda operasyonel maliyetleri düşürmek konusundaki iddiasını yineledi.
Hedef 15 milyar dolar
Stant ziyaretimiz sırasında görüşme fırsatı bulduğumuz isimlerden Huawei Kurumsal İş Grubu Pazarlama Müdürü David He, 2010 yılında 2 milyar dolar cirosu bulunan Huawei’nin, 2011 yılında 3,8 milyar dolara ulaşarak yüzde 90’ın üzerinde bir büyüme kaydettiğini dile getirdi. He, hedeflerinin 2015 yılında 15 milyar doları aşmak olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “Hızlı büyüyoruz ve kurumsal alanda küresel lider olmak istiyoruz.” Sektördeki değişime dikkat çeken David He, BT kavramı ve Bilgi ve İletişim Teknolojileri kavramının bir araya geldiğini, bunun da Huawei için büyük bir fırsat yarattığını söyledi.
“FATİH Projesi için çözüm bizde var”
Türkiye’de ve bölgede özellikle kamu kurumlarında yer almayı hedeflediklerini belirten Huawei Orta Asya ve Kafkasya Bölgesi Kurumsal Çözümler Başkanı Zhihui Liang, finans, taşıma, enerji, eğitim alanlarına odaklı çalışmalarını da sürdürdüklerini söyledi. “Eğitim sektörüne yönelik çözümlerimizle FATİH Projesi’nde yer almak istiyoruz. Bu projede altyapı ve haberleşmenin büyük önem taşıdığına inanıyoruz ve kablolu ve kablosuz bağlantı sistemlerinden 3G’ye ve hâttâ LTE’ye kadar tüm kablosuz teknolojileri sunuyoruz” diyen Liang, diğerlerine göre daha zorlu şartlara sahip olan doğu bölgesinde tüm okulların merkezi bir eğitim sistemine kavuşması için gerekli olan tüm teknolojilerin Huawei’de mevcut olduğunu vurguladı. “Elektronik eğitim yazılımımız sayesinde binlerce öğrenciye aynı içeriği sunmak, gerçek zamanlı dersler düzenlemek mümkün” diyen Liang, iş ortağı programından bahsederek, Türkiye’de katma değerli iş ortaklarını ve sistem bütünleştiricilerini ön plana alarak iş yapmak istediklerini söyledi ve sözlerini şöyle noktaladı: “Kanal bizim için çok önemli ve Türkiye’de kanalla beraber büyümek istiyoruz.”