Canon, doküman taramada yıla hızlı girdi
Canon, piyasaya sunduğu yeni çözümlerle doküman tarama alanında adımlarını hızlı atıyor. Ürünler ve pazar hakkında konuştuğumuz Canon Avrupa Doküman Tarama Çözümleri Bölge Direktörü Sean Suematsu, son dönemde Canon imageFormula P–150, Formula DR-2020U, DR-2010M ve DR-2510M gibi yeni modelleri pazara sunduklarını anlattı. Üç farklı tarama seçeneğiyle büyük dokümanları, kitapları, hassas dokümanları ve kartvizitleri tarama işlemi yapan yeni Formula DR-2020U, hızlı tarama seçenekleriyle küçük çaplı ofis, ev ofis ve genel ofislere hitap ediyor. Ürünün farklı doküman tarama ihtiyaçları olan bireysel kullanıcılara sunduğu hızlı ve çok amaçlı tarama seçenekleriyle öne çıktığını kaydeden Suematsu, hızlı deste tarama için otomatik doküman besleyicisine bir defada 50 sayfa yüklenebilirken hassas dokümanlar ve kitapların manuel olarak taranabildiğini; ayrıca tek seferde 15 kartvizitin, özel tasarlanmış kartvizit besleyicisine yerleştirilerek iş bağlantı bilgilerinin hızla depolanabildiğini ifade etti. Suematsu, “Paketle birlikte gelen BizCard yazılımı sayesinde bu bağlantı bilgileri, e-posta adres dosyası gibi kullanışlı, arama yapılabilen sayısal bir veri tabanına dönüşüyor; hızlı erişim ve gelişmiş yönetim sağlıyor. Önümüzdeki birkaç yıl içinde, şirketler etkin doküman yönetiminin ticari avantajlarını keşfettikçe, Avrupa’da yüksek hızlı doküman tarayıcı pazarında çift basamaklı rakamlarla ifade edilecek bir büyümenin yaşanması bekleniyor” dedi.
Macintosh teknolojisindeki değişim Canon için de gelişme alanı
Canon, Apple Macintosh uyumlu ticari doküman tarayıcıları Canon imageFormula DR-2010M ve DR-2510M’in yeni modellerini de piyasaya sürdü. Suematsu, Canon’un tarayıcı gamını yenilikçi özellikler ve teknolojilerle sürekli geliştirme hedefinde olduğunu belirterek, “Bu ürünlerin Mac ortamına uygun olacağını düşündük. Gartner’ın Apple’ın 2008–2011 yılları arasında hem Kuzey Amerika hem de Batı Avrupa’daki piyasa payını ikiye katlayacağını öne sürdü. Mac teknolojisi alışıldık kullanım alanı olan grafik tasarım, mimari ve medya piyasalarının yanı sıra yakın zamanda ticari sektörlerde de gittikçe yaygınlaşacak. Bu değişim Canon için de önemli bir gelişim alanı oluşturacak. Adım attığımız Mac piyasasında, artan taleplere göre uyumlu ürünler geliştirmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Siz nereye tarayıcınız oraya
Canon imageFormula P–150 ise taşınabilir bir tarayıcı. Ev kullanıcılarından saha çalışanlarına kadar geniş bir kitleye hitap ediyor. Suematsu, ürünün elektrik kaynağına ihtiyaç duymadan kullanılabilen USB elektrik beslemesi ve 20 sayfalık doküman besleyicisi ile kullanıcılara özgürlük sunduğunu savunurken, şunları söyledi: “Müşteri ziyaretleri yapan ve belgeleri acil olarak ofislerine göndermek zorunda olan satış personeli veya sigortacı gibi çalışanlar için çözüm sunan cihaz, USB elektrik beslemesi ile çalışan hızlı tarama işlemi ve son derece küçük tasarımı ile çalışanların verimliliğini artıracak. Kullanıcılar, nerede olurlarsa olsunlar, anında tek bir düğmeye dokunarak belgeleri tarayabilir ve merkez ofislerine gönderebilirler. P–150, seyahat esnasında da kullanımıyla öne çıkıyor. Sipariş formları, komisyon alacakları, sözleşmeler, aylık hesaplar, makbuzlar, fotoğraflar veya yazılı notların kolaylıkla taranarak anında bilgisayara aktarılmasını sağlıyor. Cihaz aynı zamanda bankacılık, sigortacılık, devlet yönetimi, sağlık, taşımacılık, iletişim veya eğitim gibi, belge arşivlemesi, erişimi ve depolanmasının başarı için gerekli olduğu çeşitli sektörlere uygunluğu ile de dikkat çekiyor.”
Suematsu, yeni modellerin farkını iyi anlatmaları gerektiği görüşünde. “Neden çok fonksiyonlu cihazı daha ucuza almak varken bunları daha pahalı fiyata alalım, denebiliyor” diyen Suematsu, yüksek sayfalı hacimli taramalarda bu cihaza ihtiyaç olduğunu, çok fonksiyonluya göre onda bir daha düşük yer kapladığını belirtti. Suematsu, “Doküman üzerinde görüntü iyileştirme teknolojilerinin kullanılması ekstra bir katma değeri. Müşterilerimize ‘Bu daha pahalı ama benim işimin verimliğinin, hızını, kalitesini artıracak’ algısını yerleştirmek istiyoruz” dedi. Diğer yandan pazarın geleceği ile ilgili görüşlerini açıklayan Suematsu, bu yıl hakkında umutlu olduğunu, krize rağmen gelişen Türkiye pazarında da büyüme beklediklerini dile getirdi.