IAB ve Google, UniChallenge Tech ile Mühendis Adaylarıyla Dijital Pazarlama İletişimi Sektörünü Buluşturdu
IAB tarafından, 6 yıldır yürütülen Dijital Öğrenci İşleri Eğitim Kampı UniChallenge, Tech versiyonuyla ikinci kez Mühendislik öğrencileri için düzenlendi. Temel hedefi mühendis adaylarına, teknoloji odaklı Dijital Pazarlama İletişimi dünyasını tanıtmak ve gençlerin kariyer planlarını farklı bir bakış açısıyla değerlendirmelerini sağlamak olan program; bu yıl Google’un desteğiyle 10-21 Ağustos arasında online olarak gerçekleşti.
Türkiye’de, farklı grupların dijital yetenekler kazanması amacıyla birçok proje yürüten Google’un desteğiyle gerçekleşen program kapsamında öğrenciler dijital odaklı eğitimler alma imkanı buldu. Hopi’nin de ödül sponsoru olarak yer aldığı programın tanıtım çalışmaları Engage İstanbul tarafından yürütüldü.
2 hafta süren online eğitimde üniversitelerin 3. ve 4. sınıflarında okuyan ve yeni mezun olmuş öğrencilerin katıldığı programda; 60 katılımcı, dijital dünyadaki kariyer fırsatlarını keşfettiler. Katılımcılar UniChallenge Tech süresince, Veri Analizi’nden Yapay Zeka’ya, Nesnelerin İnterneti’nden Dinamik Yaratıcı Optimizasyonu’na kadar birçok teknik konuyu Dijital Pazarlama perspektifinden dinleme şansı buldular. Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden de katılımcıların bulunduğu programda UniChallengerlar Dijital dünyayı daha yakından tanırken başarılı şirketlerin öykülerini sektörün deneyimli isimlerinden dinlediler.
Toplam 18 şehir, 39 üniversite ve 16 farklı bölümden 60 katılımcının bir araya geldiği eğitimde katılımcılar dünyada yaşanan gelişmelerin sektöre olan etkilerini de yakından öğrenme fırsatı yakaladılar.
Eğitimlere ek olarak katılımcılar gruplar halinde bir iş fikri geliştirerek projelerini sundular. Yapılan sunumlar arasından ilk 3’e girerek IAB üyesi firmalarda 1 aylık staj hakkı elde eden ekipler şöyle oldu:
Birinci Ekip:
Ahmet Can Günay – İst. Kültür Üni.
Miray Poyraz – Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üni.
Sena Yanova – Dumlupınar Üni.
Tayfun Baskın – İst. Aydın Üni.
Tufan Emre Elma – Eskişehir Teknik Üni.
Yıldız Sayıcı – Bursa Teknik Üni.
İkinci Ekipler:
Ayşenur Efeoğlu – Sakarya Üni.
Burak Mehmet Kılıç – Bahçeşehir Üni.
Ebru Anayurt –İst. Medipol Üni.
Tuğçe Erol – Ankara Yıldırım Beyazıt Üni.
Yiğit Karataş – Sabancı Üni.
Ve
Ahmet Demir – Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üni.
Buse Abacıoğlu – Başkent Üni.
Büşra Saltık – Doğuş Üni.
Dilan Saray – Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üni.
Mustafa Mert Kısa – Karadeniz Teknik Üni.
Ömer Harun Çetin – İzmir Bakırçay Üni.
Üçüncü Ekipler:
Ali Çağan Keskin – Bilgi Üni.
Cansel Pehlivanoğlu – Eskişehir Teknik Üni.
Kayra Yıldırım – Sabancı Üni.
Merve Alatürk – Kocaeli Üni.
Mustafa Erhan Ökten – Rize Recep Tayyip Erdoğan Üni.
Şeyma Yıldız – Kadir Has Üni.
Ve
Beyzanur Kahyaoğlu – Türk-Alman Üni.
Ecem Bayrak – Dumlupınar Üni.
Elif Sağlık – Ufuk Üni.
Eren Çetin – Koç Üni.
Miraç Can Yılmaz – Düzce Üni.
Nergis Bilge – Sabancı Üni.
Katılımcılardan bazıları program ile görüşlerini şu sözlerle paylaştı:
Ahmet Demir / Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi: “Her ne kadar bu eğitimin konusu Dijital pazarlama olsa da bana göre birçok farklı disiplinden alanında çok yetkin insanlarla henüz yetkin olmayan bizleri iki hafta sonunda bambaşka bir noktaya getiren oluşumdur UniChallange.”
Miraç Can Yılmaz/ Düzce Üniversitesi: “UniChallenge sizi alıp güzergah boyunca hedeflerinize ulaşmanızda bir yol çiziyor ve o yolun sonunda takımınızla yaptığınız güzel projeyi sunduktan sonra her şey bittiğini sanıyorsunuz fakat her şey yeni başlıyor :)”
Efsun Işıkdeniz / Gazi Üniversitesi: “Yer almaktan keyif aldığım ve kariyerimi, gelecekteki projelerimi güçlü bir şekilde zenginleştiren muhteşem bir eğitim.”
Şeyma Yıldız/Kadir Has Üniversitesi: “UniChallenge Tech açıkçası “ben burada ne yapacağım?” dediğim bir eğitimdi başlangıçta. Bir de üstüne “tanımadığım insanlarla 2 haftada ne projesi?” diyordum. Ama başlıkları o kadar bizim anlayacağımız yönleriyle sundular ki eğitmenlerimiz, biz yeni tanışan insanlara eğitim sürecisince mentorluk verdiler bir bakıma. Süreç zorluyor çünkü projeye önem veriyorsunuz, sorumluluk alıyorsunuz; ama çok keyifli ve değerliydi her şey, çok şey öğrendim. Çok teşekkürler :)”