e-Devlet Uluslararası Konferansı Antalya’da
e-Devlet Uluslararası Konferansı, 11-12 Mart 2010 tarihlerinde Antalya’da yapılacak. Bu yıl ikincisi düzenlenecek program, Ulaştırma Bakanlığı ile Türksat tarafından ortaklaşa düzenlenecek.
Antalya’nın Belek Beldesi’ndeki Spice Hotel’de düzenlenecek konferansa, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile birlikte kamu ve özel sektör kuruluşlarının üst düzey yöneticileri, akademisyenler ve çok sayıda davetlinin katılması bekleniyor. Program açılışında, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile birlikte, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, BTK Başkanı Prof.Dr. Tayfun Acarer, Türksat Genel Müdürü Dr. Özkan Dalbay ve DPT Müsteşarı Kemal Madenoğlu birer konuşma yapacak.
Programın açılış konuşmalarını Jeremy Millard (Danish Technological Institute, Danimarka), Yih-Jeou Wang (OECD E-Government Project Innovation and Integrity Division, Public Governance and Territorial Development Directorate, Fransa), Michael A. H. Turner (eGovernment Strategies, Kanada) ve Ignace Snellen (Erasmus University of Rotterdam, Hollanda) gerçekleştirecek.
Ana teması ‘e-devlet ve e-yönetişim’ olan uluslararası konferansta, Türkiye ve dünyadaki e-Devlet uygulamalarının hukuki, idari, teknik yönlerinin bilimsel bir ortamda değerlendirilmesinin yanı sıra ulusal, bölgesel ve yerel ölçekte e-devlet çalışmaları konusunda farkındalık yaratması bekleniyor.
18 Aralık 2008 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılan e-Devlet Kapısı’nda aradan geçen 15 aylık süreçte sisteme eklenen kamu hizmetleri ve Türkiye’de vatandaşlara sunulan ve ön planda yer alan diğer e-Devlet hizmetleri de masaya yatırılacak.
Davetli ve katılımcı profili, ulusal uzman ve otoriteleri ilgili alanlardaki son uluslararası gelişmelerden haberdar ederken uluslararası uzman ve otoriteleri de Türkiye’deki son gelişmelerden haberdar etme amacı taşıyacak.
Ana tema kapsamında, e-devlet ve e-yönetişim konularındaki son gelişmelerin, güncel tartışmaların, ileriye yönelik önerilerin ele alınacağı konferansta; yerel yönetimlerde e-devlet uygulamaları, e-demokrasi ve e-seçim, e-güvenlik ve sanal suçlar, güven ve kullanılabilirlik algıları ve standartları ele alınacak. Aynı zamanda e-dönüşüm, etkinlik ve optimizasyon, bilgi yönetimi ve e-öğrenme, mobil devlet, eğitim ve araştırma programları, sayısal uçurumu azaltma çalışmaları, yeni ekonomik değerlendirmeler, vatandaş bakış açıları, sistemsel değerlendirmeler, Türkiye’nin de dahil olduğu kalkınmakta olan ülkelerdeki uygulamalar gibi başlıklar da öne çıkacak.
Konferansta ayrıca, vatandaşların e-Devlet Kapısı’na giriş ve hizmet alma süreçlerindeki memnuniyet endeksleri de ayrı bir çalışma grubunda incelenecek.