Qlikview, Türkiye’de BI Technology ile büyüyor
Qlikview’da Türkiye’de dünya pazarının üstünde bir büyüme hedefleniyor.Bellek içi teknolojisini sunan Qlikview, yeni nesil iş zekâsı çözüm şirketlerinden Qliktech’in bir ürünü. Ürünün başlıca özelliklerini, ürünü Türkiye pazarına sunan BI Technology Yönetici Ortağı Muzaffer Yöntem’den dinleyelim: “QlikView çağrımsal bellek içi iş zekâsı çözümlerinin patentli öncü ürünü. Her türlü güçlü analizlerin hayata geçirilmesini kolaylaştırıyor. 64-bit çok çekirdekli donanım platformlarının avantajını kullanarak, binlerce kullanıcının milyarlarca veriye sorunsuz ve anlık erişmesini olanaklı kılıyor. Bellek içi veri modeli, gösterge panoları, anlık analizler ve raporlarla bilgiye tek platform tek ekrandan kuşbakışı olarak ulaşılabilmesini sağlıyor. Bu model, OLAP küpleri oluşturma adımına gerek olmadan, verilerin hem özetlenmiş hem de en ayrıntılı düzeyde milisaniyeler içinde analiz edilmelerine olanak veriyor. Geleneksel yöntemlerle yapılan projelerdeki veri bütünleştirmesi, OLAP, rapor, dashboard derken farklı veri katmanlarını yönetimi, eğitimi çok kompleks bir hale gelip bitmeyen daha da önemlisi iş birimleri için tatminkar olmayan sonuçlar ortaya çıkıyor. Verilerin aktif bellekten sunulması nedeniyle eskiden hayal gibi gelen sürelerde kullanıcılar sorularına inanılmaz kısa sürelerde yanıt alabiliyor”.
Sadece ve sadece iş zekâsı
Yöntem, yaptıkları projelerde Qlikview teknolojisinin oryantasyonunu, hayata geçme süresinin kısalığını ve kullanılabilirliğinin yüksek olmasını özellikle fark ettiklerini söyledi. Çeşitli araştırmalara göre dünyada 95’in üzerinde ülkede faaliyeti olan Qlikview’un son üç yılda en hızlı büyüyen iş zekâsı şirketi olarak göründüğünü anlatan Yöntem, Qlikview’i iş zekâsı dünyasında lider olmanın kıyısına dayanmış bir şirket olarak tanımladı. Yöntem, Qliktech’in en büyük avantajının sadece iş zekâsı ile ilgilenmesi olduğunu vurgularken, “Geçen yılı küreselde ortalama 180 milyon avro ciro ile bitirdi. Sadece iş zekâsı ile uğraşan bir şirket. Bu iş zekası projesi yapan kurumlara avantaj olarak yansıyor ve her aşamada hızlı geri dönüşü sağlıyor” dedi.
Yöntem Türkiye’de ise pazarda tam iş zekâsının anlaşılıp öneminin yavaştan fark edildiği dönemde geleneksel iş zekâsı teknolojilerinin bir değişime ve dönüşüme gittiğini anlatırken, “Eski teknolojiyi iyi bir ekip ve proje ile uygulamak kurumlara adım attırırken, yeni nesil iş zekâsı teknolojileri ile iş projelerini hayata geçirdiğinizde bu kurumlar ciddi biçimde sıçramakta” dedi.
Oliktech’in Türkiye’yi odak ülkeler arasına aldığını kaydeden Yöntem, Qlikview’de geçen yıl Türkiye’de hedeflerinin üstüne çıktıklarını açıkladı. Bu sene hedefi daha da büyüttüklerine değinen Yöntem, şöyle konuştu: “Türkiye’de dünyadaki büyüme hedeflerinin üstünde bir büyüme hedeflenmekte. Çünkü sektör aç, iş zekâsı ihtiyacı daha öne çıkmakta, kurumlar artık anlatılan bütünleşme hedeflerinin yerine dokunabilir sonuçları kısa sürede görmek istiyor. Türkiye’de büyüme hedefimizi ise yetkin iş ortaklarımızla beraber gerçekleştirceğiz. Qlik Community kitlesini Türkiye’de de yaymak istiyoruz. Community üzerinde herkesin iş konuşmasını, iş sonuçları üretmesini sağlamayı hedefliyoruz. Ayrıca 2010 yılında da etkinliklere devam edeceğiz. Bilişim Zirvesi, BTvizyon toplantıları, IDC’in Mart ayında düzenleyeceği CIO Summit etkinliği ve sektör spesifik etkinliklerde de sadece bizi değil, QlikView bizzat hayata geçiren asıl sahibi kullanıcıları da dinleyeceksiniz. Tüm sektörlerde büyümeyi hedeflerken, özellikle finans, telekom, kamu ve üretim sektörlerindeki büyümenin yüksek olacağına inanıyoruz.”