CyberEdge Veri Koruma Sigortası verilerinizi ve kurum itibarınızı koruyor
Yeniden AIG adını alan Chartis Sigorta CyberEdge Veri Koruma Sigortası ile pek çok farklı sektörden şirketlerin, kendi müşterileri ve iş ortaklarının verilerini güvence altına alarak siber risklere karşı kurumlarını korumalarına yardımcı oluyor. Veri hırsızlığı yaşanırsa kurumun itibarını korumak için kriz yönetimini de içeren sigorta ile hukuki danışmanlık hizmeti de alabiliyorsunuz.
Veri sızıntısı, kaybı ya da ihlaline ister sigortalı ister sigortalının dışkaynak şirketi neden olmuş olsun, CyberEdge sigortalının ağının ciddi bir kesintiye uğraması sonucunda ortaya çıkan net kar kaybını, veri koruma soruşturması ile bağlantılı hukuki danışmanlık ve temsile ilişkin pofesyonel hizmet ücretlerini aynı zamanda şantaj söz konusuysa üçüncü sahışlara yapılan fidye ödemelerini karşılıyor.
Bunların dışında haber değeri taşıyan bir siber olayın potansiyel olumsuz etkilerini önleyebilecek veya hafifletebilecek danışmanlık ücretlerini de kapsayarak, kurumun itibarının bu siber olaydan en az seviyede etkilenmesini sağlıyor.
Siber riskler, bir dizüstü bilgisayar üzerinde bilgi kaybından, internet bilişiminin yarattığı tehditlere kadar geniş bir yelpaze oluşturuyor. Bu gibi sorunlarla karşılaşan işletmeler, hizmet reddi ile ilgili sorunlarla veya internetteki varlıklarının kesintiye uğraması, hatta tamamen durması gibi problemler yaşayabiliyorlar. Teknolojinin gelişmesi ve çeşitlenmesiyle birlikte siber riskler de sürekli olarak değişiyor. Kurumlar eskiden, fiziksel varlıklarını koruma amaçlı yatırım yaparken, ağ ve sistem korumasına yönelik tedbirler giderek daha fazla önem kazanmaya başlıyor.
CyberEdge Veri Koruma Sigortası’nın tanıtımında AIG Sigorta A.Ş. Genel Müdürü Süleyman Sağıroğlu’nun siber risklerin kurumlar için taşıdığı öneme dikkat çektiği açılış konuşmasının ardından AIG Central’dan Juliette Petitt yaptığı konuşmada siber suçların kurumlarda yol açtığı etkileri şu sözlerle anlattı: “Veri kaybı gelir, itibar ve güven kaybına yol açar. Sony PlayStation web sitesine yapılan saldırıda web sitesi 20 gün hizmet veremedi. Bu süreçte 170 milyar dolar kayba uğradı, aynı zamanda hisse senedi fiyatları 4 ayda yüzde 55 düştü. Kurumu hem maddi kayba uğratan hem de itibarını sarsan siber saldırılar eskiden sadece Bilgi İşlem Birimleri’nin sorumluluğundaydı ancak artık tüm şirketin yöneticilerini ilgilendirmeli. Bazen veri sızıntısı bazı şirketlerde haftalar sonra ortaya çıkıyor. Bilgi işlem birimi, sızıntı ya da ihlal var mı, siber saldırı içeriden mi dışarıdan mı kaynaklanıyor bunu tespit etmeli. Müşterinize kaybettiğiniz veriler için tazminat ödemeniz gerekebilir. Özellikle büyük bir şirketseniz Sony örneğinde olduğu gibi hisse senedi fiyatlarınız düşebilir.”
İhlallerin en çok perakende mağazacılık, bankacılık ve sağlık sektörlerinde yaşandığını belirten Petitt, CyberEdge ile hem veri sızıntısının finansal etkisinin hafifletildiğine hem de kurumun itibarının korunduğunu söyledi.