Projeye dönüşen teknolojik fikirler ödüllendirildi
Boğaziçi Üniversitesi’nin 2008’den bu yana gerçekleştirdiği üniversiteli gençlerin hayallerine iş fikirlerine dönüştürdüğü ‘Yenilikçi Düşler Yenilikçi Düşünceler 2012’ yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.
Elginkan Vakfı, Bosch, Karel ve Airties’ın ana sponsorluğunda Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ev sahipliğinde teknolojik yenilikçi iş fikirlerini ortaya çıkarıp desteklemeyi hedefleyen yarışmanın ödül töreninde açılış konuşmasını yapan B.Ü Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Levent Akın, yarışmaya başvuru sayısının her sene iki katı artmasının oldukça sevindirici olduğunu söyledi ve yarışmanın seçim süreci ile ilgili şu detayları paylaştı: “Kategorilere bu sene otomotivi de ekledik. Proje önerisi başvurularının alınmasının ardından proje hakemleri tarafından yapılan ön elemeden geçen proje sahiplerine 3 gün boyunca teknoloji ve iş geliştirme, fikri mülkiyet hakları ve etkili sunuş teknikleri ile ilgili eğitim verildi. İş planlarını teslim eden proje grupları proje hakemlerine sunumlarını gerçekleştirdiler.”
B.Ü Rektörü Prof.Dr. Gülay Barbarosoğlu yaptığı konuşmada girişimcilik ve inovasyonun önemine şu sözlerle dikkat çekti: “Girişimcilik ve inovasyona verdiği önem bir ülkenin kalkınmışlık düzeyini gösterir; ekonomik girdiye dönüşen inovasyon ülkenin refah düzeyini artırır. Küresel inovasyon sırasında ülke olarak çok gerideyiz, önemli hamleler yapmalıyız. Son yıllarda, girişimciliği destekleyen önemli mevzuat değişiklikleri yapıldı ancak öncelik devlet üniversitelerine verilmelidir. Biz de üniversiteler olarak girişimcilik ve inovasyonu destek için gerekli mentorluğu yapmaya çalışıyoruz. Girişimcilikle ilgili dersleri tüm programlara yayıyoruz.”
Karel’in kuruluş öyküsünü paylaşan yarışmanın ana sponsorlarından Karel Genel Müdür Yardımcısı Osman Duman yerel sermaye ile 3 mühendis tarafından kurulan Karel’in başarılı bir girişimcilik örneği olduğunu 25 yılda Türkiye’de önemli pazar payına sahip bir şirket haline geldiğini belirtti.