‘Dijital Dönüşüm için Yönetişim’ şart
Micro Focus ve KAİD tarafından 7 Nisan tarihinde düzenlenen ‘Kamuda Dijital Dönüşüm ve Ötesi’ başlıklı toplantıya, BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu’nun yanı sıra Kamu Bilgi Teknoloji Yöneticileri katılım sağladı.
Ankara’daki kritik kamu kurumlarının Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlerinin ve Bilgi İşlem Daire Başkanlarının davetli olduğu toplantıda, BT alanındaki çalışmalar, yeni teknolojiler ve dijital dönüşüm projeleri masaya yatırıldı. Açılış konuşmasını yapan KAİD Genel Müdürü Emre Alıç; dijital dönüşüm sürecinde başarılı olunması için doğru süreç yönetiminin ve doğru ürün seçiminin öneminin altını çizdi. Alıç, Kamu Bilgi Teknolojileri Yöneticilerinin değişim için yeni teknolojileri ve en iyi uygulamaları takip etmesi gerektiğini vurguladı ve şu nokalara dikkat çekti: “İnsan odağında eğitim faaliyetleri yürütüyoruz. Önemli olan değişim değil dönüşüm; bu yüzden dijital dönüşüm diyoruz. ‘Dijital Dönüşüm için Yönetişim’; organizasyonların hedeflerine ulaşması için en önemli unsur olarak karşımıza çıkıyor. Başarılı dijital dönüşümün anahtarı; ‘Doğrular Zinciri’ni oluşturmaktır.” Micro Focus Ülke Müdürü Deniz Kırca da yaptığı konuşmada, Micro Focus’un BT alanında her ihtiyaca çözüm sunan yazılım ürünlerinden bahsederek “Hem küresel hem yerel, uluslararası bir firmayız” ifadesini kullandı. Micro Focus’un Türkiye’ye verdiği öneme dikkat çeken Kırca, bu önemin yakın zamanda yapılan ATAR LABS satın almasıyla kanıtlandığının altını çizdi. Kırca, Türkiye’nin dijital dönüşümü için ürünleri özelinde, Türk Lirası ile satış kolaylığıyla ve satış sonrası teknik destek kalitesiyle çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.
‘Dijital Türkiye’ yolunda BT süreçlerinde standartlarla belirlenen ortak dil çok önemli
Toplantıda BT yöneticileriyle deneyimlerini ve tavsiyelerini paylaşan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, ülkemizin ‘Dijital Türkiye’ yolunda, BT süreçlerinde standartlarla belirlenen ortak dilin önemine vurgu yaptı. Dijital dönüşümün, dönüşüme olan inançla başarılabileceğini ve dönüşümün süreç yönetiminin doğru araçlarla başarılı bir şekilde uygulanmasıyla gerçekleşebileceğini kaydeden Karagözoğlu, “Hizmetin kullanıcısı yoksa bunu sonlandırmalıyız. Satın alma süreçleri sıkıntılı oluyor. Ürün maliyetinden çok danışmanlara para ödeniyor. Hizmet alımını olabildiğince basite indirgememiz gerek. Kamuda ‘Uygulama Yaşam Döngüsü Yönetimi’ni (Application Lifecycle Management) ortaya koymalıyız. Önce liderlik edeceğiz; önce biz inanacağız ve ekiplerimizi inandıracağız” değerlendirmesini yaptı. Pandemi dolayısıyla sıkı sağlık tedbirleri altında gerçekleşen toplantı, Micro Focus ve KAİD tarafından yapılan tecrübe paylaşımlarıyla ve katılımcıların yorumlarıyla tamamlandı.