Mobil teknolojiler atölyesi
Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu’nun eğitim-öğretimine bu sene başladığı Mobil Teknolojiler Programı öğrencilerinin oluşturduğu ve Mobil Teknolojiler Atölyesi olarak adlandırdıkları oluşumları ile “Yaparak Öğreniyorum/Learning by Doing” başlıklı sergiyi hayata geçirdi.
Bilişim ve iletişim pazarında yer alan mobil cihazların temel bilgileri ile donatılmış, teknik bilgi ve beceriye sahip, mobil cihaz platformları üzerinden güncel yazılım dillerini kullanabilen, yazılım geliştirebilen ve yenilenen teknolojiye kolayca uyum sağlayan uzman yazılımcıları yetiştirme amacı ile bu alanda eğitim-öğretim faaliyetinde bulunan tek yüksek öğretim kurumu ve tek programı olan Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Mobil Teknolojileri öğrencileri, akıllı telefonların hayatımız içindeki yerleri nedeniyle yaşanabilecek teknik arızaları tespit etme ve çözüme ulaşma yollarını anlattıkları sergide misafirlerin merak ettikleri sorulara da cevap vererek, teknoloji bizim işimiz dediler.
Sektör temsilcileri ile birlikte çalışıyoruz…
Ders programları yazılım, donanım ve güvenlik üzerine kurulu Mobil Teknolojiler Programı 1. Sınıf öğrencilerinden Faruk Varan eğitim süreçleri içerisinden sektör temsilcileri ile birlikte de çalışmalar yaptıklarını ve öğrenciler için avantaj sağlayan bir durum olduğunu söylerken her türlü mobil cihazın bakımı ve onarımına yönelik çalışmalar yapabildiklerini söylerken, sergiledikleri çalışmaları içinde şunları söyledi:
“Poster sunumlarımız bir suredir yaptığımız çalışmalar sonucunda edindiğimiz bilgi ve beceriyle seçtiğimiz herhangi bir mobil cihazın tamiri ve teknik özelliklerini bir arada bulunduran bir çalımsa yaptık oldukça eğlenceli ve bilgilendiriciydi. Okulumuzu farklı programlarında okuyan arkadaşlarımızı ve sergimizi ziyaret eden misafirlerimizi bilgi sahibi yaptık. Herkes telefonu bozulduğunda izlemesi gereken adımları artık çok iyi biliyor.”
Güvenleri için okulumuza ve hocalarımıza teşekkürler
Yeni bölümlerini tanıtmak ve neler öğrendiklerini göstermek için “Yaparak Öğreniyorum” sloganıyla poster sunumları hazırladıklarını söyleyen Mobil Teknolojiler 1. Sınıf öğrencisi Nagehan Reis bu çalışmada desteklerini sürekli hissettikleri okul yönetimi ve hocalarına teşekkür etti.
Bölüm olarak kendimizi tanıtmak ve neler yaptığımızı göstermek istiyorduk. Mobil donanım dersimize giren hocamızın fikir öncülüğünde yapılan bir çalışmaydı bu. Bilgi ve becerimizi ortaya koyduğumuz bu çalışmaya sektör temsilcilerini de davet ederek BLMYO Mobil Teknolojiler Programı ve öğrencileri için bir farkındalık yaratmayı da düşündük. Tüm çalışma sürecinde yardımlarını eksik etmeyen okulumuza ve hocalarımıza arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum.
Öğrencilerimiz teknolojiye kolayca uyum sağlayabilen bireyler olarak mezun olacaklar
Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Mobil Teknolojiler Öğretim Görevlisi Salim Kılıç, Türk eğitim sisteminin en büyük probleminin teorik bilgiye dayalı eğitim olduğunu ve uygulamalı eğitime geçilmesi gerektiğine dikkat çekerken öğrencileri ile hayata geçen projede uygulamanın öğrencinin mesleki bilgiyi olgunlaştırması açısından “Yaparak Öğreniyorum” atölye çalışmasının önemli olduğunun altını çizdi:
“Teorik bilgi ile mezun edilen öğrenci işe başladıktan 2 -3 sene sonrası mesleğine tam olarak adapte olabiliyor. Bu öğrenci için bir zaman kaybı olurken beraberinde de başladığı işte kariyer hedefindeki yürüyüşü de tehdit edebiliyor. Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu teorik bilginin yanına uygulamayı da getiren eğitimi ile öğrencilerini mezuniyet sonrasına hazırlamayı amaçlayan bir okul. Bu amaçla mezun olacak öğrencilerimizi, bilişim ve iletişim pazarında yer alan mobil cihazların temel bilgileri ile donatılmış, teknik bilgi ve beceriye sahip, mobil cihaz platformları üzerinde güncel yazılım dillerini kullanabilen, yazılım geliştirebilen ve yenilenen teknolojiye kolayca uyum sağlayabilen bireyler olarak hazırlıyoruz. ‘Yaparak Öğreniyorum’ çalışması da bu felsefemizin bir sonucudur. Yapılan sınıf çalışmalarımızda birçok mobil cihazı söküp parçaladık. Her öğrenci bir mobil cihazı konu alarak bu cihazın özellikleri ve cihazda en çok karşılaşılan arızaların tespit ederek sorunların giderilme yöntemlerini belirlediler. Kendilerinden beklenmeyecek ilerleme gösterdiler ve sergiyi hazırladılar. Uygulamada edindikleri tecrübe sergimizi gezmeye gelen misafirlerimizin sordukları sorulara verdikleri cevaplardaki inceliklerle kendini gösterirken, özgüvenleri için ayrı bir kazanım oldu.”
Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Mobil Teknolojiler Programı öğrencilerinin 34 çalışmasını içeren “Yaparak Öğreniyorum” sergisi Kavacık Yerleşkesi Fuaye Alanı’nda 3 gün süreyle meraklıları ile buluştu. Sergide sergilenen poster çalışmalarda arızanın tespiti, nedeni ve çözümleri şematik olarak gösterilirken hazırlanan video gösterimleri ile de cihaz bakım onarım çalışmalarındaki becerilerini ortaya koyarak kendi başarılarını sergilediler.