HP’den bütünleşik altyapı çözümleri
HP, Las Vegas’ta düzenlenen Global Partner Conference 2013 etkinliğinde, Bütünleşik Altyapılar Portföyü’nü geliştiren ve kurumsal veri merkezlerine açık standartlara dayalı esnek seçenekler sunan yeni çözümlerini duyurdu.
HP’nin Bütünleşik Altyapılar Portföyü’ne eklediği yeni seçenekler, farklı marka ve ürünlerin kullanıldığı kurumsal veri merkezlerine açık standartlara dayalı esnek çözümler sağlıyor. HP BladeSystem, HP Bütünleşik Depolama ve HP Ağ Çözümleri Portföyü’nde yapılan yeniliklere ek olarak HP Hizmetler kapsamında sunulan yeni seçenekler, kurumların yatırım getirisini hızlandırıyor. Böylece, HP’nin gelişmiş çözümlerinden yararlanan kurumlar, kaynaklarını operasyonel faaliyetlerden yeniliğe kaydırarak esnekliği de artırmış oluyor.
Bilgi teknolojilerindeki bulut bilişim, büyük veri, sosyal medya ve mobiliteye bağlı olarak ortaya çıkan önemli değişimler; BT direktörlerinin sınırlı bütçeyle organize ettiği BT sistemlerini kurumsal hedeflere uygun bir şekilde düzenlemesini zorlaştırıyor. Diğer yandan, müşterilere, iş ortaklarına ve çalışanların ihtiyaçlarına özel çözümler geliştirmelerini de güçleştiriyor.
HP’nin Bütünleşik Altyapılar Portföyü, bu güçlükleri aşmak için yenilenen çözümleriyle, sektöre büyük ölçekli altyapıların kurulumu ve yönetiminde öncülük ediyor. Bu bağlamda, HP, müşterilerine 8 milyondan fazla sanal bağlantı noktası ile 7 milyondan fazla HP Insight Management lisansı sağladı. Ayrıca, HP, toplamda 40 petabayttan daha fazla depolama kapasitesine sahip blade depolama birimi ve 50 milyon ağ anahtarı bağlantı noktası sevk etti.
HP İdari Başkan Yardımcısı ve Kurumsal Çözümler Grubu Genel Müdürü David Donatelli, konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi: “HP bütünleşik altyapılar kavramına öncülük eden ve dünyada bu çözümleri sağlayan ilk şirkettir. Ancak, mevcut başarılarımızla sınırlı kalmıyor, özel sektör ile kamu kuruluşlarının bizden beklediği avantajları sağlayacak şekilde, HP Bütünleşik Altyapılar Portföyü’nü inovasyon yoluyla geliştirmeye devam ediyoruz.”
Yeni HP BladeSystem, veri merkezi ekonomisinde yüzde 68’e kadar tasarruf sağlıyor
Sanallaştırma, organizasyonlara önemli yararlar sağlıyor. Gartner verilerine göre, 2016’da sunucu iş yükünün yüzde 82’si sanal ortamlarda çalıştırılacak. Bu da yönetimde karmaşıklığı ve operasyonel maliyetleri artıracak.
HP ProLiant Portföyü’nün temel çözümleri arasında yer alan yeni HP BladeSystem c7000 Platinum kabini, sanallaştırılmış ortamlar ile bulut yapılarında performansı, verimliliği ve iş sürekliliğini artırıyor. Bunun sonucunda organizasyonlar, veri merkezi işletim maliyetlerinden yüzde 68’e kadar tasarruf sağlayabiliyor. Veri merkezlerindeki bu tasarruf düzeyleri, uzun vadede yatırım getirisini koruyan ve iş geliştirme faaliyetlerini desteklemek için ölçeklenebilen son kuşak teknolojilerle sağlanıyor.
HP BladeSystem c7000 Platinum kabini, yeni SX1018 HP Ethernet ağ anahtarıyla birlikte, “bağlantı noktaları arasında” blade ağ anahtarlarında bugüne kadar görülen en düşük gecikme sürelerini sunuyor.
HP’nin blade sunucularla uç birimler arasında 40 GB’lık uydudan bağlantı imkanı sağlayan veri iletim teknolojisi, sistemde neredeyse gerçek zamanlı iletişime izin vererek sektörde bir ilki oluşturuyor. Bu teknoloji, yüksek performanslı donanım kümeleri ile finans kurumlarının uyguladığı hizmetlerin hızlı çalışması için gereken ideal ağ arayüz çözümünü oluşturuyor.
Maksimum kullanıcı sayısında 4 kat artış
HP’nin duyurduğu yeni HP ProLiant WS460c Generation 8 (Gen8) Blade Sunucusu ise, sanallaştırılmış istemci çözümlerini yüksek yoğunluklu 3-B grafik teknolojisi ve blade sunucu başına sekiz GPU (grafik işlemci) ile destekliyor. HP WS460c Gen8, blade mimarisi kullanan altyapılara 3-B grafik teknolojisi sağlamak açısından sektörün ilk çözümünü sunuyor. Kurumsal kadrolara tümüyle esneklik kazandırmak için tasarlanan HP WS460c, önceki kuşaklara göre, barındırılan blade’lerin maksimum kullanıcı sayısını 4 kat artırıyor ve kullanıcı başına maliyeti yüzde 60’a kadar azaltıyor.