BlackBerry Z10 Türkiye’deki kullanıcılarla buluşuyor
Üst seviye akıllı telefon piyasasında kendine yeniden yer bulmaya çalışan BlackBerry’nin BlackBerry 10 işletim sistemine sahip ilk modelleri Türkiye’deki kullanıcılara sunuldu.
Uzun zamandır iPhone’un öncülük ettiği dokunmatik ekranlı akıllı cep telefonu pazarında zorlu bir ayakta kalma mücadelesi veren BlackBerry, köklü değişimleri beraberinde getiren BlackBerry 10 işletim sistemiyle çalışan yeni nesil cihazlarıyla mücadeleye yeniden ortak olmaya hazırlanıyor. Bu değişimin bir parçası olarak Research In Motion (RIM) adını terk edip yola BlackBerry markasıyla devam etme kararı alan şirket, en yeni ürünü BlackBerry Z10’u Türkiye’deki kullanıcıların beğenisine sundu.
Tanıtımı gerçekleştiren Türkiye ve Güney Doğu Avrupa Bölgesi’nden Sorumlu BlackBerry Genel Müdürü Alberto Acito, İstanbul’un cihazın dünya üzerinde tanıtımı yapılan 5. Şehir olduğunu söyledi. Türkiye’de BlackBerry ve anında mesajlaşma uygulaması BBM gibi BlackBerry’e dayalı servislerin yoğun olarak kullanıldığını söyleyen Acito, özellikle bankacılık, sigorta gibi veri yoğun sektörlerde kurumsal kullanım amacıyla kendi markalarının tercih edildiğini vurguladı.
Şubat ayı sonunda Avea, Turkcell, Vodafone ve Teknosa aracılığıyla piyasaya sürülecek dokunmatik ekranlı BlackBerry Z10 modelinin tavsiye edilen satış fiyatı 1899 lira olarak belirlendi.
BlackBerry 10 neler vaat ediyor?
Sunumun devamında BlackBerry EMEA Bölgesi Operatörlerden Sorumlu Ürün Yöneticisi Sercan Uslu, telefonla ilgili öne çıkan özellikler hakkında bilgiler verdi. Telefonun en çok öne çıkan özelliklerinden biri “İşe Kendi Cihazını Getir” (Bring Your Own Device – BYOD) kavramının gerektirdiği iş ve özel hayat ayrımını basit bir şekilde gerçekleştirebilmesi. Kullanıcılar, bireysel uygulama ve verilerinin olduğu bireysel profille yüksek seviyede güvenlik içeren kurumsal profil arasında kolayca geçiş yapabiliyorlar.
Telefon çok yönlülük konusunda da etkileyici fonksiyonlar ortaya koyuyor. Örneğin telefonda bir yandan video oynatırken, video akışını kesmeden gelen bildirimlere göz atmak mümkün. Bunun yanı sıra tüm mesajların ve sosyal hesapların bildirimlerinin bir arada görüntülenebildiği “İletişim merkezi”, sürekli kendini yenileyen ve hızlı yazmayı kolay hale getiren sanal klavye, HTML5 desteği sunan web tarayıcısı ve birçok yerel uygulama dikkat çekiyor.