Microsoft bilişimcilerle buluştu
Microsoft Türkiye tarafından düzenlenen “Microsoft Sektörel Çözümler Günü”nde, Microsoft çözümlerinin kurumlarına sağladığı faydalar ve deneyimler irdelendi.
Farklı sektörlere özel iş ihtiyaçlarına özel çözümlerin, Microsoft iş ortakları ve kurumlar tarafından paylaşıldığı, “Microsoft Sektörel Çözümler Günü” etkinliği, 26 Şubat tarihinde İstanbul’da gerçekleştirildi. Eş zamanlı olarak, 5 ayrı paralel oturumda 30 sunumun gerçekleştiği etkinlikte, Microsoft’un kurumların rekabet gücünü artıran ve iş yapış süreçlerini kolaylaştıran çözümlerine dikkat çekildi.
Açılış konuşmasını Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Tolgar Elverici’nin gerçekleştirdiği etkinliğin panel bölümünde, Akbank Genel Müdür Yardımcısı Tunç Akyurt, Tofaş CEO’su Kamil Başaran ve Teknosa Genel Müdürü Mehmet Nane konuşmacı olarak yer aldı. Panelin moderatörlüğünü ise Prof. Dr. Kerem Alkin gerçekleştirdi.
Açılış konuşmasında, Microsoft çözümlerinin kurumların verimliliklerini artırmalarına ve uluslararası pazarda da rekabete katkı sağladığını vurgulayan Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Tolgar Elverici şu şekilde konuştu:
“Teknolojinin yaşamımıza maksimum katkı sağladığı bu dönemde kendimizi sadece teknoloji firması olarak nitelendirirken tereddüt ediyoruz. Hayatı daha başarılı ve daha verimli kılan teknolojiler ortaya koyarak, hem bireysel hem de kurumsal hayata katkı sağlama amacımız çerçevesinde, yolumuza devam ediyoruz.
Bugün kurumsal yaşamı etkileyen 4 trendden söz edebiliriz. Bunlardan biri “Mobilite”. Bugün mobil cihaz satışı PC ürünlerinin 2 katına çıkmış durumda. Bir diğer önemli trendse “Bulut”. Yer ve zamandan bağımsız hizmet özgürlüğü sunan bulut bilişim, hem bireylerin hem de kurumların yaşamına önemli değerler katıyor. “Sosyal Medya” da bugünün olmazsa olmaz araçlarından biri haline geldi. Bugün birçok kurum, sosyal ağ verimliliği üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Son olarak üzerinde durmak istediğim trend ise “Big Data (Büyük Veri)”. Bugün o kadar çok veri üretiyoruz ki bu verinin kritik iş kararlarına dönüşmesi giderek daha zor bir hal alıyor. Bu noktada da Microsoft’un sunduğu akılcı çözümlerle, kaynaklarımızı daha doğru kullanarak kurumlara avantaj sağladığımızı düşünüyoruz. MSN ve Skype gibi dünyanın en önemli bireysel servisleriyle önemli bir tüketici firması olmanın yanı sıra, kurumsal dünyaya yönelik yatırımlarımızı da sürdürüyoruz.
Kurumsal yaşamda firmaların kendine en yakın gördüğü firma anketlerinde de yüksek yüzdelerle liderliğimizi sürdürdüğümüzü de sevinerek paylaşmak isterim. Bugün kurumsal ve bireysel yaşamda duvarlar kalktı. Bizler de tüm ürün yol haritamızı bu yeni dönem özelinde inşa ediyoruz. Alanında lider olan iş ortaklarımız ile birlikte en yeni platformları ve en yeni teknolojileri birlikte hayata geçiriyoruz. Bugün gerçekleştirdiğimiz etkinlikte, Türkiye ekonomisinin öncü sektörleri için geliştirdiğimiz yeni teknolojik çözümlerimizi paylaşma olanağı bulduk. İş ortaklarımız ise başarı hikâyeleri ve çözümlerini katılımcılar ile paylaştı. Microsoft Türkiye olarak yenilikçi hizmet ve servislerimizle tüm sektörden kuruluşlara rekabet avantajı, verimlilik ve üretkenlik sağlayarak, büyüme ve karlılıklarını sürdürebilmeleri için destek vermeye devam edeceğiz”
Prof. Dr. Kerem Alkin de konuşmasında 21. yüzyıldaki temel risklere değindi. Sürdürülebilir enerji kaynaklarının değerlendirilmesinin Türkiye ve Dünya ekonomisinin geleceği açısından önemine değinen Kerem Alkin, büyük nüfuslu ülkeler özelinde enerji tüketim oranlarını karşılaştırdı. Alkin, Bulut Teknolojileri ve Büyük Veri çözümlerinin tüketim alanında yaşanan dengesizlikler için özel çözümler ürettiğinin de altını çizdi.
Etkinlik; Akbank Genel Müdür Yardımcısı Tunç Akyurt, Tofaş CEO’su Kamil Başaran ve Teknosa Genel Müdürü Mehmet Nane’nin katıldığı panelde de sektörün bilişimle gelişimine dair önemli paylaşımlara yer verildi. Akbank Genel Müdür Yardımcısı Tunç Akyurt, bankacılık sektöründe teknolojinin yoğun olarak kullanıldığının altını çizdi. Özellikle dağıtım kanalı anlayışının şubelerden sanal dünyaya doğru ivmelendiğini, şubelerin ise yakın gelecekte danışmanlık merkezleri haline geleceğini vurgulayan Akyurt, mobil bankacılığın sektörün geleceği açısından belirleyici olacağını söyledi.
Tofaş CEO’su Kamil Başaran ise değer zincirinin en üst sırasında üretim ve inovasyonun olduğunu belirtti. Pazar payı, üretim ve AR-GE’nin başarının anahtarı olduğunun altını çizen Başaran; çevre, enerji ve ulaşım politikalarının ülkenin gelişimi açısından son derece belirleyici olduğunun da altını çizdi. Teknosa Genel Müdürü Mehmet Nane de konuşmasında ihtiyaçların değiştiğini ancak temel prensiplerin aynı kaldığını vurguladı. Talep eğrisini değiştiren tüketici davranışlarının ve buna bağlı olarak sunum şekillerinin değiştiğini söyleyen Mehmet Nane, teknolojinin de tüketicinin yaşamımıza girmesine izin verdiği ölçüde geleceği şekillendireceğini söyledi.