parkurda.com ile ölçek ekonomisi dijitale taşınacak
Türkiye sanayisinin üretim ihtiyaçlarını düşünerek Tezmaksan’ın geliştirdiği parkurda.com, üretici ve sanayinin gücünü tek bir platformda birleştirerek, üretim için yeni yatırım ihtiyacını ortadan kaldırıyor. Parkurda.com’a 2022 yılında operatör modülü, pazar yeri modülü ve puanlama sistemi eklentileri uygulayacak Tezmaksan; hizmet kalitesinin yanı sıra Türkiye sanayinin de üretim kapasitesini artırmayı hedefliyor. Parkurda.com’da öncelikli olarak 40 bin KOBİ’yi buluşturmayı hedefleyen Tezmaksan, Türkiye’de ölçek ekonomisini dijitale taşımayı amaçlıyor.
Tezmaksan’ın, fason iş yaptırmak ve almak isteyenleri buluşturduğu parkurda.com ile tedarik zincirinin korunması adına güçlü iş birlikleri yaratıyor. Online iş modeli sayesinde zaman ve maliyet avantajı sunarak işletmelerin ölçek ekonomisinden faydalanmasına destek veren parkurda.com, iş hacmini büyütüyor. Öncelikli olarak parkurda.com’da 40 bin KOBİ’yi buluşturmayı ve platformu yurt dışına açmayı amaçlayan Tezmaksan, ekleyeceği yeni özelliklerle de hizmet kalitesini artırmayı hedefliyor. Tezmaksan Genel Müdürü Hakan Aydoğdu, “20 yıl önceki hedeflerin neredeyse hiçbiri, günümüz firmalarının planları arasında yer almıyor. İmalat sektörü günümüzde önemli bir dönüşüm içinde ve pandemi bunu daha da hızlandırdı. Buna yanıt vermek adına Türkiye’nin ilk ve tek B2B CNC dijital platformu parkurda.com’u geliştirdik. Tedarikçi havuzunu zenginleştirmek, zincirdeki başarıyı sürdürülebilir kılmak, maliyet karşılaştırması yapmak ve alınan teklifleri tek bir yerden yönetmek isteyen şirketlere parkurda.com ile yol haritası çiziyoruz” dedi.
Platformda şu an için 8 bin üyenin bin 500’ün üzerinde iş ilanıyla yer aldığını belirten Aydoğdu, “Parkurda.com ile sürdürülebilir üretime ulaşmayı hedefleyen tüm firmalara, en önemli ihtiyaçlardan biri olan ‘tüm kapasiteyi değerlendirme’ imkanı sunuyoruz. Parkurda.com’da tüm işlemler tek bir platform üzerinden online yapılıyor. Kullanıcılar, platformda listelenen firmalara dair bilgileri, daha önce yaptıkları işleri, başarı puanlarını şeffaf olarak görebiliyor. Bu yıl içinde yapılacak yeni geliştirmelerle platforma üye firmalardan sürdürülebilirlik performanslarına dair verileri de toplanacak. Bu sayede ekonomik, çevresel ve sosyal sürdürülebilirlik performansı yakından takip edilebilecek ve geliştirilecek. Bu yıldan itibaren önce Almanca konuşulan ülkeler, daha sonra Avrupa’nın tamamı, Amerika ve Uzak Doğu’ya açılacağız. Aynı zamanda devreye alacağımız ‘operatör’ modülüyle birlikte imalat sektörünün nitelikli iş gücüne erişimi kolaylaştırıp hızlandıracağız. ‘Pazar yeri modülü’ sayesinde de tedarikçilerin kendi ürünlerini potansiyel müşteriler ile buluşturmasını mümkün kılacağız. Yeni ürün satılabileceği gibi ikinci el ürünlerin de platform üzerinde satışa sunulması, ürünlerin ekonomide kalma ve kullanım süresini artırarak döngüsel ekonomiye katkı sağlayacak” dedi.