İş yazılımında ulaşılan en ileri teknoloji Netsis 7.0’da
Netsis, büyük çoğunluğu mühendis 200’e yakın çalışanının yanı sıra Ege, Celal Bayar, Orta Doğu Teknik üniversitelerinin iş birliğinde ve 2012 yılında ayırdığı 3,5 milyon dolar Ar-GE yatırımı ile Netsis 7.0’ı geliştirdi.
Türkiye’nin kurumsal yazılım üreticisi Netsis, 200’e yakın Türk mühendisinin görev aldığı 3,5 milyon dolarlık ar-ge yatırımının sonucunda Netsis 7.0’ı iş dünyasının hizmetine sundu. Türkiye’de üretilen ve iş yazılımı pazarında uluslararası arenada ulaşılan en ileri teknolojilere sahip olan Netsis 7.0, özellikle Windows ve web tabanlı teknolojileri bütünleştirmesi, iş akışlarını hızlandırması ve yüksek güvenlik sağlamasıyla öne çıkıyor. Çözüm ayrıca sektör ve şirket bazında değişen ihtiyaçlara paralel olarak özel uygulama geliştirmek için şimdiye kadar bilinenler arasında en elverişli altyapıyı sunuyor. Netsis’in Ortadoğu bölgesinde pazar liderliğine oynama iddiasıyla piyasaya sürdüğü bu ürünün, kullanıcılara, yöneticilere ve bilgi – işlem ekiplerine getirdiği yeniliklere şöyle bir göz atalım…
Tek ekran, tek şifre, kısa zamanda çok iş
Yeni sürümde gelen “Merkezi Kimlik Denetimi” özelliği sayesinde kullanıcılar farklı Netsis çözümlerine ilişkin sistemlerine, birden fazla şirkete ya da şubeye ve hatta geçmiş yıllara ait verilerin bulunduğu sistemlere tek şifre ile giriş yapabiliyor. Aynı şirket bünyesinde web tabanlı ve masaüstü sürümlerden bağlanan kullanıcıların işlemleri entegre edilebiliyor. Böylelikle tekrarlı işler ortadan kalkarken, birden fazla şifre oluşturma ve hatırlama gerekliliği de ortadan kalkıyor. Aynı zamanda güvenlik düzeyi en üst noktaya ulaşıyor.
Netsis 7.0, şube, mamul-yarı mamul, sipariş, proje, hatta iş emri bazında maliyet hesabını ve raporlamasını mümkün kılıyor. Dış ticaret modülünde yapılan yenilikler ile ithalat – ihracatla ilgili işlemlerde çeki listesinden proformaya tüm belgeler tek ekrandan yönetilebilir hale geldi.
Sanayiye özel akıllı süreç otomasyonları geliştirildi
Sanayi uygulamalarındaki yenilikler arasında üretim planlama / çizelgeleme ve ürün konfigüratörü uygulamaları dikkat çekiyor. Malzeme Gereksinim Planlama modülü; girilen miktara göre üretimin ne kadar sürede gerçekleşebileceğini göstermenin yanında, verilen süreye göre ne kadar miktarda üretim yapılabileceğini görmeyi de elverişli kılıyor. Stok seviyesinin altına düşen malzeme / yarı mamullerin taban stok seviyesine değil, istenirse kullanıcının belirleyeceği daha yüksek bir seviyeye çıkarılması mümkün oldu. Çizelgeleme modülüne getirilen yenilik sayesinde ise; birbirine benzer ya da aynı rotayı takip eden iki ya da daha fazla ürün için yapılan rota değişikliklerini tek bir ürünün rotasında uygulamak yeterli olacak; diğer ürünler için de otomatik olarak bu değişiklikler sistem tarafından atanabilecek. Böylelikle çok sayıda rotanın tanımlanması ve bakımının getirdiği iş yükü ortadan kalkıyor. Mevcut ürün reçetelerindeki değişikliklerin yönetiminin yanı sıra yeni ürün reçetelerinin de kolaylıkla hazırlanmasını sağlayan ürün konfigüratörü değişken ürün reçetelerinin yönetimini kolaylaştırırken, uyumsuz bileşenlerin aynı ürün üzerinde kullanımını engelleyen bir işlev de sunuyor. Ürün konfigüratörü modülü sayesinde ürün reçeteleri doğrudan sisteme aktarılabiliyor.
Bilgi işlem birimleri için bileşen kütüphanesi zenginleştirildi
Kullanıcıların yanı sıra bilgi işlem ekiplerine de yenilikler getiren Netsis 7.0, web tabanlı özelleştirme ve kişiselleştirmelere olanak tanıyor. Çözüm üzerinde geliştirme yapmak isteyen kullanıcılar, zengin bileşen kütüphanesinden rahatlıkla yararlanabilecekler.
Mağazaları bulunan şirketler ise Netsis 7.0 ailesindeki NetPOS Web ile mağazalarına yazılım yüklemeden ve güncelleme yapmadan mağaza açıp yönetebilecekler.
Netsis 7.0 ayrıca insan kaynakları süreçlerini A’dan Z’ye izlenebilir hale getiren NetİKS ve müşteri ilişkilerini mükemmelleştiren NetCRM’e kazandırılan zengin işlevler ile kapsama alanı genişletti.
Netsis 7.0’a kazandırılan tüm yenilikleri incelemek için: http://blog.netsis.com.tr