Android Geliştirici Günleri ile bir kıvılcım düştü
14-15 Haziran tarihlerinde ODTÜ Kültür Kongre Merkezi’nde düzenlenen Android Geliştirici Günleri, dünyanın farklı ülkelerinden ve Türkiye’nin birçok şehrinden teknoloji tutkunlarını ikinci kez bir araya getirdi.
Android Geliştirici Günleri için yurtdışından; Lars Vogel, Eric Lafortune, Bernd Schulze, Mark Allison, Nick Clarey gibi Android dünyasının tanınmış isimlerinin de aralarında bulunduğu 20 konuşmacı Ankara’ya geldi. Etkinlikte; Android teknolojileri ve mobil dünya üzerine sunumlarıyla toplam 65 konuşmacı dinleyicilerle buluştu. Katılımcılar oturum aralarında, Chris Tuttle’a ait Google Gözlüğü’nü deneyip standlardaki oyunlarla hediyeler kazandılar ve teknoloji takipçileriyle tanışma fırsatına sahip oldular.
Akıllı telefon uygulamaları geliştirildi
Etkinlikle eş zamanlı gerçekleşen ‘Hekaton’ ise 14 Haziran Cuma günü 13.30 da başladı ve 15 Haziran Cumartesi günü 13.30‘da son buldu. Yarışmacılar 24 saat aralıksız kod yazarak akıllı telefon uygulamaları geliştirdiler. 150 kişinin başvurduğu elemeler sonunda, 16 kişinin katıldığı yarışmada 9 ekip yer aldı. Yarışmada Piksel Oyun (Orkun Kocatürk, Alim Giray Aytar) ekibi birinci, AndroBros (Hakan Bağcı, Hakkı Bağcı) ekibi ikinci, Marmarians (Çağlar Bozkurt, Faruk Çankaya) ekibi üçüncü olurken, Dio (Mikail Abdullah Oral, F. Oğuz Özkeroğlu) ekibi ise Jüri Özel Ödülü’nü kazandı.
Dubai’de kim iş kurabilecek?
Dubai’de iş kurma fırsatı sunan, pazara çıkabilecek yaratıcı ve yenilikçi fikirlerin arandığı Innov-a-thon’Lite Girişimcilik Yarışması da yine etkinlikle eş zamanlı olarak Cuma günü organizasyon kapsamında gerçekleşti. 3 saatlik maraton sonunda 4 grup ön elemeyi geçti. Seçilen ekipler diğer ülkelerden ön elemeyi geçen gruplarla tekrar değerlendirmeye alınacak. Kazanan gruplara Dubai’de fikirlerini gerçekleştirmek için ulaşım, konaklama ve danışmanlık gibi imkânlar Turn8 tarafından sunulacak.
Bu sene daha bir uluslararası ‘biz’ olduk!
Android Geliştirici Günleri’ni düzenleyen ekip amaçlarını; ‘Türkiye’de küresel ürünlerin çıkması için bir kıvılcım olmak’ şeklinde ifade edip, bu nedenle uluslararası bir konferans olması için uğraştıklarını vurguladı. “Ayrıca katılımcıların etkinlik bitişinde AGG 2014’ü hayal etmeleri ve heyecanlanmaları, hem gurur veriyor, hem de yükselen beklentiyi karşılamamız için motivasyon sağlıyor. Ekip; “Bir diğer nokta da; insanlar takım elbiseli, ağır seminerler yerine, AGG gibi eğlenceli ve rahat etkinlikleri seviyorlar” yorumunu yaparken, “GDG Ankara, ‘ben’ yerine ‘biz’ olmanın öğrenildiği okul. AGG ise ‘biz’in büyütüldüğü, ‘biz de yapabiliriz’ tohumlarının atıldığı etkinlik. Bu sene daha bir uluslararası ‘biz’ olduk, özeleştirilerimizle AGG 2014’te de çıtayı daha ilerilere koyabileceğimize inanıyoruz” şeklinde görüşlerini paylaştı. Katılımcılar da “Yılda bir çok az!” dedi.
BThaber ve Btnet.com.tr de sponsor oldu
Etkinlikte; Platin sponsorlar; Turkcell ve Qualcomm, Gümüş sponsorlar; BlackBerry, Paypal ve Alcatel, Banka ve finans sponsoru; İş Bankası, İletişim ve medya sponsorları; ShiftDelete.net, Webrazzi ve Tivilog, Basın sponsorları; Btnet.com.tr, BThaber, Radyo ODTÜ, Tanıtım sponsoru; indir.com, Ürün sponsorları; Pusula, Koza Yayın Dağıtım ve Seçkin Yayıncılık, Canlı yayın sponsoru; paylas.com. olurken, ayrıca Pozitron, STM, Netmera, Peak Games, ODTÜ Teknokent, JetBrains ve Texas Instruments da sponsorlar arasında yer aldı.