Sekom ve Cisco’dan katma değerli özelleştirilmiş çözümler
Sekom, ‘Hibrit Çalışma Çağında Bir Yol Haritası: Cisco ile Tümleşik İletişim Çözümleri’ni, Ankara’da iş ortaklarıyla 20 Ekim tarihinde paylaştı.
30’uncu kuruluş yıldönümünü kutlayan Sekom, Ankara’da iş ortaklarına Cisco tümleşik çözümlerini anlattı. Toplantının açılışına; Sekom Ankara Bölge Direktörü Erhan Yalçın ve Cisco Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Açelya Cevher Özçelik de katıldı. Yalçın açılış konuşmasında; BT’de 30 yılın büyük bir başarı olduğunun altını çizerek “İyi bir mühendislik ekibi olan bir satış firmasıyız. Sekom’un uzmanlıkları; ‘Yazılım, Servis Sağlayıcı Teknolojiler, Yayıncılık ve Kablo TV, SD-X ve Bulut, Tümleşik İletişim, Veri Merkezi, Güvenlik, İletişim Ağları’ başlıklarında toplanıyor. Soitron ile stratejik iş ortaklığımızla güvenliğe de yatırım yaptık. Tümleşik iletişimde Cisco ile çözümlerimiz mevcut” dedi. Özçelik de Cisco’nun farklı adalar kurmak ve işletmek zorunda bırakmadığına dikkat çekerek “Aksine eğer bu tür ayrık yapılarınız varsa bu adacıkları entegre etmeyi ve köprüler ile birleştirmeyi amaçlıyor” ifadesini kullandı.
Z kuşağı, sorunlarının hızlı şekilde çözülmesini istiyor!
Toplantıda, Sekom İstanbul Teknoloji Takım Lideri Semih Tığlı, ‘Sekom Uzmanlarından Cisco Tümleşik İletişim Çözümleri, İş Birliği Stratejisi ve Vizyonu’ başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. IP Telefon Santral Çözümleri ve Video Konferans Çözümleri’nden bahseden Tığlı, ‘Cisco Meeting Server’ uygulamasını kullandıklarını belirtti. Tığlı, Çağrı Merkezi Çözümleri’ni de anlatarak özellikle Z kuşağının, sorunlarının hızlı şekilde çözülmesini istediklerinin altını çizdi ve potföylerine yeni giren ‘VideoWall Çözümleri’ni de katılımcılarla paylaştı. Tığlı, konuşmasında şu noktalara dikkat çekti: “Tamamlayıcı Çözümlerimiz; ses kayıt, video konferans, raporlama, uygulama geliştirme ve özelleştirme. Tecrübemizi sahaya yansıtmaya çalışıyoruz. Sekom, müşteri ihtiyaçlarına özel yazılım ve entegrasyonlar ile yenilikçi çözümler sağlıyor. Sekom yazılım gücüyle Cisco Video Konferans projelerinde Türkiye’de ilk defa katma değerli özelleştirilmiş çözümler geliştirdik. Cisco İş Birliği Stratejisi’nde; analogtan IP’ye dönüşümle başlayan bir yolculuk mevcut. 2020’lerde artık bulut hayatımızın bir parçası oldu. Yedeklilik büyük önem taşıyor. Ölçeklenebilirlik, programlanabilirlik, güvenlik de. Cisco, hem bulutta hem de hibritte esnek çözümler sağlıyor.”
Artık toplantı odalarını yapay zekânın hakim olduğu üst seviye odalara çevirmek gerek
Cisco Kamu Sektörü İş Birliği Satış Lideri Ömer Ketene, ‘İş Ortamlarının Yeniden Tasarlanması’ konusunu masaya yatırdı. Slido’da yapılan aktiviteleri anlatan Ketene, Slido’nun Webex’e de entegre olduğunu belirtti. Ketene, hibrit çalışma ortamlarının sağlanması için tesis, BT ve insan kaynakları departmanlarının birlikte çalışması gerektiğini vurgulayarak “Artık toplantı odalarımızı yapay zekânın hakim olduğu üst seviye odalara çevirmemiz gerekiyor. Cisco olarak evde çalışma için de ürün portföyümüz mevcut. İş ortamlarını tasarlarken cihazların akıllı sensörleri olmalı. Ürünlerin sürdürülebilir olması gerek” açıklamasını yaptı. Cisco’nun artık bir ‘kulaklık’ firması da olduğuna dikkat çeken Ketene ayrıca web kamera ürettiklerini de kaydetti. Ketene, “Cisco ve Microsoft iş birliğiyle yeni nesil cihazların bir kısmını artık Microsoft ürünlerinde de kullanabiliyoruz” dedi. Sekom Ağ ve Tümleşik İletişim Teknolojileri Mühendisi İbrahim Kayalı, ‘Webex Cloud Calling, Hibrit Yapısı ve Güvenliği’ başlıklı bir sunum gerçekleştirerek ürünün sağladığı maliyet ve hız avantajından da bahsetti. Katılımcılarının sorularının aktif olarak yanıtlandığı toplantı, ‘Quiz ve Hediye Çekilişi’ ile sona erdi.