Her cihazda tam kontrol
Araştırma şirketi Nielsen tarafından yayınlanan 'Mobil Tüketici: Küresel Bakış' isimli rapora göre, Türkiye’de akıllı telefon kullanım oranı yüzde 19’a erişmiş durumda.
Yapılan araştırmalarda, Türkiye'de her 5 kişiden 1'inin akıllı cep telefonu kullandığı ortaya çıkarken, şirketlerin yeni bir ağ yapısı ile karşı karşıya olduğu da görülüyor. Bu yapı günümüzde Kendi Cihazını Getir (BYOD) kavramını ortaya çıkartıyor. Artık çalışanlar işyerlerinde sadece şirketlerinin kendilerine sağladıkları lokal cihazları değil de kendilerine ait mobil cihazları da iş sürekliliği için kullanmayı istiyorlar. Böylece şirketlerin BT departmanları sadece kendi ağlarında yer alan cihazların internet güvenliğini sağlamak dışında, dışarıdan gelen birçok mobil cihazın güvenliğini de sağlamak zorunda. Aynı şekilde, dışarıdan gelen mobil cihazların da stratejik şirket verilerine erişimini ve bu verilerin paylaşımını da engellemek bir gereklilik.
Cisco, 2011-2016 yılları arasında küresel mobil veri trafiğinin küresel sabit veri trafiğine oranla üç kat daha hızlı büyüyeceğini öngörüyor. Cisco Görsel Ağ Endeksi’nin (VNI) 2011’den 2016’ya kadar Küresel Mobil Veri Trafiği Öngörü Raporu’na göre, gelecek beş yıl içerisinde dünya çapında mobil veri trafiği 18 katına çıkarak, 2016 yılında ayda 10,8 eksabayta veya yılda 130 eksabayta ulaşacak. Bu öngörülere göre BT yöneticilerinin günümüzde mutlaka bu konuda bir önlem almak ve çalışanlarına bu mobil olma avantajını sağlamak adına yatırımda bulunmalarının gerekliliği görülüyor.
Bu tablo karşısında Treo Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Evren Ballı, “HP’nin bu alanda sunduğu HP IMC Smart Connect w/WLAN Manager Virtual Appliance Edition’ı şirketlerdeki BT yöneticilerinin hayatını kolaylaştıran bir çözüm” tanımını yaptı. Yapı aynı zamanda VMware, Microsoft Hyper-V ve KVM desteği ile sanal makinaların ağ erişim portlarının da otomatik izlemesini destekliyor. Yüksek ölçüde esneklik ve genişletilebilir kurulum modeli ile geniş hetorojen ağların yönetimine olanak sağlayan yapı, kaynak yönetimi ile de ağ topolojisini keşfetmeye yardımcı olurken, özelleştirilmiş görünümler ile BT yöneticileri istedikleri kurumsal modelde ağ altyapılarını kontrol edebiliyor.