Baskıda strateji; bütünsel tasarruf
KOBİ’leri ve ev kullanıcılarını hedeflediği yeni baskı ürünleri ile Brother, tasarruf hassasiyeti olan bir kitleye farklı alternatiflerle erişiyor.
Lazer ve mürekkep püskürtmeli yazıcı üreticisi Brother International, KOBİ’leri ve ev kullanıcılarını hedefleyen yeni ürünlerini tanıttı. Dört yeni model, HL-1111, DCP-1511, MFC-1811 ve MFC-1815, tüketici, küçük ve ev kullanımı ihtiyaçları göz önünde bulundurularak tasarlanmış bir seri. Bu yeni nesil lazer yazıcı grubu, masaüstünde az yer kaplayan kompakt yapısı, toner – drum başta olmak üzere ekonomik sarf maliyetleri ve teknolojik yapısıyla öne çıkıyor. Öte yandan şirket, MEA ve Türkiye bölgesi için yeni bir logo kullanacak. Yeni logoda, şirketin bir Japon markası olarak 100 yıllık geçmişe sahip olduğunun altı çiziliyor. Yeni “Üstün Japon Teknolojisi” temalı logo ile, Japon kültürünü temel alan ürün ve servis anlayışının pekiştirilmesi amaçlanıyor.
Konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısının ardından Brother Ortadoğu Bölge Başkanı Soichi Murakami ile biraraya geldik. Pazar paylarını sürekli geliştirdiklerini, bu yeni serinin de büyümenin ivmesini artıracağını vurgulayan Murakami’ye göre, bunun sebebi farklı bir segmentte daha farklı ve çok sayıda alternatifler sunacak olmaları. Murakami, pazarların potansiyelini ve kendi hedeflerini şöyle anlattı:
“Gelecek beş yıl içinde bu pazardaki payımızı iki kat artıracağımıza inanıyoruz. Bölgede geçtiğimiz birkaç yıl bazı ülkelerdeki ekonomik sıkıntılarla yavaşlayan bir büyüme öne çıktı. Sorunlar, Türkiye gibi pazarlarda da iş hayatına etki yaptı. Ama bunun etkilerinin silinmeye başladığını görüyoruz. 2013’te, geçen yıla kıyasla gelişim var. Avrupa ekonomilerinin toparlanmaya başlaması ile geçen yıldan daha iyi bir yıl geçiyor. Yeni serimizle azalan toner maliyeti ise bu pazardaki temel noktamız olacak. Çünkü fiyata karşı duyarlı bir kitleden bahsediyoruz.”
Ar-Ge çalışmalarının
sonu yok
Brother, baskı ve tarama konusunda kendi yazılım çözümlerini geliştiriyor, Murakami’nin tabiriyle sadece cihaz değil, yazılım ve uygulamaları da geliştirip kullanıcılara sunuyor. Bu sunumların temeli ise sürekliliği olan Ar-Ge yatırımları. Net bir yüzde vermese de, her yıl bütçeden Ar-Ge’ye önemli bir pay ayırdıklarını belirten Murakami, ekledi: “Ar-Ge ekibimiz sadece baskı çözümleri üstünde değil, her başlıkta geleceğin yeni ürünleri üzerinde çalışmalar yapıyor. Bunun bir örneği internet konferans sistemleri ve bu konu, Ar-Ge çalışmalarımızda önemli yere sahip. Bu sistemlerin gelecekte önemini daha da artıracağına inanıyoruz.”
Brother, bu gibi yeni çalışmalarını önce Japonya ve ABD pazarında kullanıma sunmayı hedefliyor. Çünkü bu strateji; çözümlerin geliştirilme noktaları ve talebi görmek açısından önemli detaylar getiriyor. Murakami, Brother’ın felsefesine de işaret etmeden geçmedi: “Her bir pazarda her bir tüketicinin tercihlerini bilerek ilerlemek önemli. Tüm sektörlerde tüm markalar da zaten bunu yapmalı.” Murakami, bundan sonra diğer pazarlarda sunumun ise tamamen bir zamanlama meselesi olduğunu vurguladı.