Bursa’dan dünyaya açılan IoT uygulaması
Bren İleri Teknoloji, geliştirdiği yazılım ve kendi enerjisini üreten sensörlerden oluşan IoT çözümü ile farklı tesislerdeki buhar üretim ve tüketim takibi yaparak buhar kayıplarının minimalize edilmesine imkân vererek, gerçek zamanlı izleme sağlıyor.
Nesnelerin interneti uygulamaları her geçen gün artıyor. Bu alanda faaliyet gösteren Bren İleri Teknoloji, ilk uygulamasını gerçekleştirerek Türkiye’de bir ilke imza attı. Donanım firmasından yazılım firmasına dönüşen ve kendi enerjisini üreten sensörler alanında dünyanın ilk 5 firmasından biri olan Bren Teknoloji; pil ve bataryaya ihtiyaç duymadan kendi enerjisini ölçeklendirebilen sensör teknolojisi ile 2020’den bugüne, 600 noktada 5 milyon dolardan fazla enerji tasarrufu sağladı, yılda 9 bin ton karbon emisyonunu önledi. Bren İleri Teknoloji; 3 kıtada dünyanın en büyük petro kimya rafinerilerinden, gıda fabrikalarına, kimya ve tekstilden enerji üreticilerine kadar pek çok şirkete Bursa Uludağ Teknokent’ten hizmet veriyor. Geçtiğimiz yıl köprü yatırım turunu tamamlayan ve üretim hacmini artıran Bren İleri Teknoloji, 2023’te soğutma pazarına girerek, global ayak izini artırmayı hedefliyor. Türkiye’de ve dünyada pek çok ilke imza atan ve start-up olarak anılan firma, çevreci, yenilikçi, çözüm odaklı ve enerji tasarrufuna önem veren uygulamalarıyla, 2023’te de yatırımcıların ilgi odağı olmayı sürdürecek.
Bren; Endüstriyel nesnelerin internetini Mega Ölçeklenebilir yapıya dönüştürmeyi başardı.
Bren İleri Teknoloji Enerji CEO’su Çınar Laloğlu; Buhar hatları ve ekipmanların izlenerek, üretilen, tüketilen ve ekipman bazlı arızalardan kaynaklanan buhar kaçaklarını tespit eden yazılım teknolojisini kendi enerjisini üretebilen sensörler ile mega ölçeklenebilir hale getirdiklerini söyledi. Sıcaklık bazlı ölçüm yapan buhar sayacını geliştirerek endüstriyel alanda önemli bir başarıya daha imza atan firma, enerji maliyetlerinin artmasından dolayı ülkemizde de görülen buhar sayacı ihtiyacını da kısa vadeli teslim süreleri ile karşılayarak pazardaki payını arttırmayı başardı. Hatlarda modernizasyon gereksinimi olmadan, kolay adapte edilebilen ve Bren’in geliştirdiği algoritmalarla üretilen bu sistem, günlük buhar üretim ve tüketim takibi yaparak buhar kayıplarının minimalize edilmesine imkân vererek, gerçek zamanlı izleme sağlıyor.
Bren’in 2023 Hedefleri ve Global Ayak İzini büyütmek
Geleneksel buhar ve buhar ekipmanları izlenmesinde yaşanılan problemleri ortadan kaldırmayı hedeflediklerini, yenilikçi bir perspektif ve amaca odaklanmış bir ekiple bunu başardıklarını, Türkiye pazarında çok hızlı büyüdüklerini ve üretim kapasitelerini 5 kat artırdıklarını açıklayan Bren İleri Teknoloji ve Enerji CEO’su Çınar Laloğlu, Seri A yatırım turunu 2023’te tamamlayacaklarını ve yeni yılda yeni partnerlerle yola devam edeceklerini belirtti. 2023’te iki yeni ürünü daha pazara sunacaklarını söyleyen Laloğlu, “Mükemmel bir donanım ve entegrasyonla çalışabilen üç farklı yazılım teknolojisi ile ısınma pazarından sonra soğutma pazarında farklı ürünlerimiz olacak” dedi. Aylık 1000 parça kapasite ile çalışan ve bugüne kadar 500 bin dolar yatırım alan Bren İleri Teknoloji’nin müşterileri arasında, Socar, Tüpraş gibi alanının en büyük isimleri yer alıyor. Dünyadaki en büyük rakipleri ise ABD’li Emerson…
Amerika ve Polonya’da hali hazırda ofisleri bulunan Bren İleri Teknoloji, 2023’te Dubai Azerbaycan ve İngiltere’de de ofis açmayı planlıyor. Uluslararası yeni partnerleri ve teknoloji öncüsü yeni sistemleriyle Bren, 2023’te global ayak izini artırmayı hedefliyor.