Beyçelik Gestamp Bilgi Teknolojileri Müdürü Selim Özenç: “BİZE BÜTÜNSEL YAKLAŞIMLARLA GELİN”
“Beyçelik Gestamp A.Ş. otomotiv yan sanayi metal sektöründe kalıp, teçhizat ve komponent tasarlayan, geliştiren ve üreten uluslararası bir şirkettir. Beyçelik Holding’in ilk kuruluşu olarak 1976 yılında faaliyet göstermeye başlamıştır. 2007 yılında İspanya merkezli uluslararası alanda otomotiv metal sektöründe ilk sırada bulunan Gestamp Automocion ile ortaklık yaparak Türkiye’de ulaştığı başarıyı Dünya ölçeğine taşımıştır. Beyçelik Gestamp A.Ş., 6 farklı lokasyonda toplam 242.000 m²’lik tesislerinde ülkemize ve sektörümüze değer katmaya devam etmektedir.
Günümüz dünyasında dijital teknolojilerin baş döndürücü bir hızla gelişimi, güvenlik tanım ve kavramlarını da etkileyerek siber güvenlik ve verinin korunması konularına bakış açılarını değiştirmiştir. Geçmişte daha sade yöntemler, basit amaçlar ve belirli yetkinlikte kişiler tarafından gerçekleştirilen siber saldırılar artık devletler düzeyinde, otomatize edilmiş, daha sık, karmaşık, yıkıcı, tespiti zor ve hedef odaklı olmaya başlamıştır. Bu nedenle verinin ve dijital altyapıların korunmasının önemi her geçen gün artmaktadır.
Beyçelik Gestamp teknolojiyi iyi kullanan eden bir şirket. Üretimden lojistiğe, tüm karar alma mekanizmalarına kadar birçok süreci dijitalleştirmiş durumdayız ve sürekli gelişen yeni teknolojilerin gerisinde kalmamak için de çalışmalarımız siber güvenlik risklerini de birlikte ele alarak devam ediyor.
İş sürekliliği açısından da güvenlik yatırımlarının ne kadar gerekli ve zaruri olduğu da son dönemde tekrar ortaya çıktı. Bu nedenle bu konu özelindeki yatırımlarımızı her yıl artırarak yapmaya devam ediyoruz.
Ağ güvenliği, uygulama güvenliği, şifreleme, sızma testleri, saldırı tespit ve önleme sistemleri, veri kaybı önleme yazılımları, veri sınırlandırma çözümleri, yedekleme, güvenlik duvarları, güncel anti-virüs sistemleri, e-mail güvenlik çözümleri ve sunucu güvenliği ve yama yönetimi çözümleri/sistemleri devreye alınmış ve alınmaya devam etmektedir. Ayrıca ISO27001 ve KVKK isterleri kapsamında oluşturulan politikalar ile günlük operasyonlarımız yürütülmektedir. İnsan unsuru güvenlik sisteminin en zayıf halkasıdır. Güncel sosyal mühendislik saldırılarına karşı farkındalığı artırmak ve güvenlik politikalarımızı hatırlatmak için çalışanlarımıza belirli periyotlarda uyarı ve bilgilendirme e-postaları atılmakta, eğitimler düzenlenmektedir.
Bilgi teknolojileri 2023 bütçesini oluştururken ransomware saldırılarına karşı yedekleme, cloud backup, kimlik yönetimi ve kimlik erişimi, yeni nesil antivirüs ve siber güvenlik çözümlerine öncelik vererek siber güvenliğe ayırdığımız payı artırdık. Siber güvenlik alanında uzman açığı her geçen gün artıyor ve şirketlerin kendi sistemlerindeki güvenlik alarmlarını tek tek incelemeleri zorlaşıyor. Bu nedenle profesyonel destek ve danışmanlık alımlarını önemsiyorum. Uzman teknoloji ve hizmet sunucusu firmalardan beklentimiz ise mevcut sistemin analizinin tam olarak doğru yapılıp gerçekten ihtiyaç olan ürünün, sistemin ne olduğu konusundaki objektif yaklaşımları.”