Microsoft’un akıncıları
Microsoft Yazılım Geliştirme ve Platform Grubu, kullanıcıları çözümler konusunda nabzını tutuyor.
Microsoft Yazılım Geliştirme ve Platform Grubu, dünya çapında farklı noktalarda şirketle müşterileri arasında iletişim platformu oluşturuyor. Yazılım devinin çözümlerini kurumsal ve bireysel müşterilere anlatan öncü birlik olarak değerlendirebileceğimiz bu grup, bir anlamda Microsoft’un akıncıları görevini üstleniyor. Grup müşteriyle iletişim kuruyor, çıkacak ürünleri anlatıyor ve geri bildirimlerle stratejilerini belirliyor. Yani kullanıcıyla Microsoft arasndaki köprüyü oluşturuyor.
Microsoft Uluslararası Yazılım Geliştirme ve Platform Grubundan Sorumlu COO Jonas Persson’la grubun çalışmaları üzerine sohbet ettik. Bu grubun dünya çapında bin 300 çalışanı bulunduğunu belirten Persson, şu bilgileri verdi: “Bu çalışanlardan bir bölümü, ABD sınırları dışında bu işin yürütülmesinden sorumlu.
Bu bölgeler Avrupa, Afrika ve Asya olarak sıralanıyor. Bir numaralı işimiz bireyselden kurumsala tüm müşterilerle iletişim kurarak sunduğumuz ve sunacağımız çözümler konusunda onları bilgilendirmek. Bu teknolojiler konusunda onların ilgisini çekmek. Sonuç olarak bizim sunduğumuz teknolojieri kullanmalarını sağlamak.”
Yazılım Geliştirme ve Platform Grubu, Microsoft’un sunduğu teknolojilerle ilgili kullanıcıların yaklaşımını öğreniyor ve geri bildirimleri ürün gruplarına iletiyor. Kullanıcı bakış açısı değerlendirilerek ürün stratejileri şekilleniyor. Müşterileriyle gerek yüzyüze gerekse çevrimiçi şekilde sürekli iletişim halinde olduklarını kaydeden Persson, “Çalışmalarımızda mümkün olduğunca çok müşteriye ulaşmaya çalışıyoruz. Herkes teknolojiyi duymuşsa ve hatta kullanıyorsa bu bizim başarılı olduğumuz anlamına geliyor. Sadece kurumsal müşterilerle kalmıyoruz. Öğrencilerden ya da kamu tarafında kullanıcılardan geri bildirim alıyoruz. Toplumun bakış açısını yansıtacak her noktayla iletişime geçiyoruz” şeklinde konuştu. Geri bildirimler çok önemli. Bu paralelde Microsoft sahadan gelen geri bildirimlerle sık sık yeni ürün planlarını değiştirebiliyor.
Grup şu günlerde Windows 7 ve geliştirme uygulamalarının yanı sıra Office 2010, Office SharePoint ve bulut bilgiişlem konularına odaklanmış durumda. Persson, Türk kullanıcısının Ar-Ge aşamasında olan ürünleri test etme konusunda oldukça istekli olduğunu kaydetti. Bu anlamda Türkiye dünya çapında ülkeler arasında öne çıkıyor.