“Active Intelligence” yaklaşımıyla en hızlı ve doğru kararı verin
Active Intelligence yaklaşımı ile kurumlar tekrarlayan kararları otomatik hale getiriliyor ve iyileştiriliyor ve iş kullanıcıları veri ile daha kolay ve hızlı etkileşime geçebildiği için oluşabilecek anlık değişimlere hızlı uyum sağlayabiliyorlar.
“Dijital ekonomi” kavramı gitgide hayatımızda daha sık duymaya başladığımız bir terim olarak karşımıza çıkıyor. Dijital ekonomi, insanlar, işletmeler, cihazlar, veriler ve süreçler arasındaki milyarlarca günlük çevrimiçi bağlantıdan kaynaklanan ekonomik faaliyettir. Şirketlerin birbirleri ile, müşterileri ile olan etkileşimlerini ve iş yapış modelini kökten değişime uğratmaktadır.
Bu dönüşümün ve değişimin baş aktörü ise “veri” olarak karşımıza çıkmaktadır. Dijital ekonomiye uyumlu bir iş modeline sahip olabilmek için; gerçek zamanlı, çevik, hızlı ve veriye dayalı karar destek sistemleri kurgulamak çok büyük önem arz etmektedir.
Kurumlar, anlık olarak değişen piyasa koşullarında, iş akış süreçleri içerisinde ve belirlenen koşul gerçekleştiğinde otomatik olarak mobil, e-posta gibi ortamlardan bildirimler alarak en hızlı ve en doğru kararı vermek istiyorlar. Bütün bu sürecin tamamına “Active Intelligence” olarak tanımlıyoruz. Bu yaklaşımı benimseyen kurumlar değişen koşullara, kurumlarındaki en değerli varlık olan verilerini etkin ve verimli bir şekilde kullanarak hızlı ve doğru karar verebilmektedirler. “Active Intelligence” bir ürün değil, yaklaşımdır. Yaklaşımı benimsemiş kurumlar; bulunulan koşullarının farkında olarak daha iyi ve daha akıllı iş aksiyonları alabilirler.
Active Intelligence yaklaşımını; 4 temel başlıkta toparlayabiliriz. Gerçek zamanlı veri entegrasyonu, akıllı ve iç görü sunan analitik/iş zekâsı katmanı, otomasyon yardımı ile bütün sürecin kendi içinde ve 3.parti sistemlerle kolay ve hızlı entegrasyonu ve son olarak da veri okur-yazarlığı sayesinde; kurum içerisinde veri üzerine konuşabilen ve aksiyon alabilen paydaşlardan oluşmaktadır.
BI Technology olarak, Qlik’in dilerseniz bulut tabanlı SaaS, dilerseniz hibrit mimariyi destekleyecek şekilde sunduğu veri entegrasyonu, veri analitiği ve veri okur yazarlığı çözümlerini kullanarak ülkemizin önemli kuruluşlarının heyecan verici dönüşüm hikayelerinde yanlarında yer alıyoruz. Ülkemizin önemli finans ve sanayi kuruluşları ile gerçekleştirdiğimiz dönüşüm projelerimizde, kurum içerisindeki nerendeyse bütün paydaşların veriden değer ürettiğini ve çok kısa süreler içerisinde somut kazanımlar sağladıklarını görüyoruz.
Active Intelligence yaklaşımı ile kurumlar tekrarlayan kararları otomatik hale getiriliyor ve iyileştiriliyor ve iş kullanıcıları veri ile daha kolay ve hızlı etkileşime geçebildiği için oluşabilecek anlık değişimlere hızlı uyum sağlayabiliyorlar. Şirketler ve çalışanları artık gerçek anlamda veriye dayalı yeni bir dünyaya taşınıyor.