Allot, beklenen Türkiye adımını İnfoNet desteği ile atıyor
Gerçek zamanlı erişim takibi temelinde çözümler geliştiren Allot, İnfoNet ortaklığı ile Türkiye pazarına giriyor. DPI teknolojisi ile güvenlik çözümlerini aynı potada eritmeyi başaran Allot Doğu Avrupa ve Orta Doğu Satış Direktörü Lior Derry, bu alandaki teknolojilerinin Türkiye’nin ihtiyacına çözüm olacağı öngörüsünde.Önem derecesi yüksek, erişim kapsamı geniş, üniversiteler, bankalar, servis sağlayıcılar gibi yapılarda verinin kullanımı, güvenliği ve yük dağılımı önem arz etmekte. Peki sahip olduğunuz ağın trafik yük dağılımı ne kadar demokratik? Bu trafik, asıl faaliyet amacına ne kadar hizmet ediyor? Kendi alt ağlarınızdaki kullanıcılar, kasıtlı ya da değil, cezai müeyyedeye sebep olacak bir işlem yapıyorlar mı? Bütün bu soruları çok yönlü çözüm önerileri ile cevaplayan Allot, DPI teknolojisini mimari olarak doğallaştırmaktan yana.
Ağınızdaki internet trafiğini kullanıcı davranışlarına göre anlık analiz eden, toplam ve ya tekil hareketin doğal seyrinin dışında olduğu durumlarda yük dengeleme, erişim kısıtlama, önceliklendirme gibi önlemleri aynı çatı altında toplayan Allot, kullanıcı, uygulama, cihaz, konum ve zaman gibi katmanlar üzerinden ağ trafiğini farklı pencerelerden izleyebiliyor.Kişi bazlı kota oluşturma ve davranış analizi yapabilme yetisine sahip çözümler, gizli sanal ağları algılayabildiği gibi, tehdit kaynağını 15 saniyelik maksimum gecikme ile durdurabiliyor.
Türkiye pazarına girme hedefi ne zaman doğdu? Stratejileriniz nelerdir?
Yaklaşık 10 yıl önce çözümlerimizi müşteri bazlı olarak Türkiye’ye getirmeye başladık. Bunlara örnek olarak başta Türkiye’nin önemli telekomünikasyon operatörlerinden Vodafone Türkiye’yi gösterebiliriz ki; Türkiye’deki bazı finans şirketleri ve üniversitelerde çözümlerimizden yararlanmaktaydı. Ancak Türkiye’nin mevcut potansiyeli ve duyulan ihtiyaç bu bölgedeki faaliyet alanımızı genişletmemize yol açtı. Bu yola da sahip olduğu tecrübeden ötürü İnfoNet ile çıkmaya karar verdik.
İnfoNet ile güçlü bir bayi yapısı kurduktan sonra, Allot eğitimleri üzerine eğilmekte fayda görüyoruz. Bu bağlamda İngilizce, İspanyolca, Fransızca gibi çok sayıda dil seçeneği sunduğumuz eğitim platformumuza Türkçe dil seçeneği de ekleyerek, eğitimli bir ekosistem elde etmeyi amaçlıyoruz.
Allot’un gelecek planları hakkında bizimle bilgilendirir misiniz?
Her geçen gün siber güvenliğin önemi artmakta. Gelişen teknoloji beraberinde tahmin edilmesi zor, farklı siber tehditleri beraberinde getiriyor. İçinde bulunduğum endüstri devriminin getirisi olan nesnelerin interneti yatırımları kapsamı iyiden iyiye genişletmekte. Artık bir internete bağlı bir buzdolabı ya da su ısıtıcısı ile siber tehdit oluşturmak mümkün. Nesnelerin internetinin yarattığını bu veri trafiğinde maksimum güvenliğe erişebilmek için biz de yatırımlarımızı bu yöne kanalize etmeyi planlıyoruz.