Amaç mobil sağlık uygulamalarının kullanırlılığını artırmak
Sağlık sektörüne yönelik mobil uygulamalar geliştiren Sisoft, yeni dönemde aile hekimliği ve elektronik belge yönetim sistemi gibi alanlara odaklanıyor.Sağlık sektörüne yönelik mobil uygulamalar geliştiren Sisoft’ta yeni dönemde aile hekimliği, elektronik belge yönetim sistemi gibi alanlar odakta olacak.
Sisoft yaklaşık 25 yıldır sağlık sektörüne hizmet sunan bir şirket. Şirket yönetimi ve yazılım ekibi geleceğin mobilitede olduğunu görüp yıllar önce vizyonunu çizmiş ve tüm çalışmalarını buna göre planlamış.
Gerek hastaneler gerekse aile hekimliği için mobil uygulamalar gerçekleştirdiklerini ve bunları sahada kullanıcılara sunduklarını anlatan Sisoft Genel Müdür Yardımcısı Nejat Çakmak, hedeflerinin öncüsü olduğuna inandıkları sağlıkta mobil uygulamalar ve yazılımlar tarafında birçok yeni hizmet ve uygulamayı sunmak olduğunu ifade etti. 2011’in şu ana kadar kendileri için yoğun geçtiğini kaydeden Çakmak, “2011 itibariyle aile hekimliği sistemi tüm Türkiye’de yürürlüğe girdi. Bizim de aile hekimliği yazılımımız son aşamaya geldi ve tamamlandı. Çeşitli sunumlarla, kongrelerde son kullanıcıya bu ürünümüzü tanıtmaya çalıştık. Amacımız bu yıl başladığımız mobil uygulamaların uygulanabilirliğini artırmak ve sahada daha yaygın kullanılmasını sağlamak olacak” dedi.
Hedefte elektronik belge yönetim sistemi var
Gündemdeki yeni bir konunun da elektronik belge yönetim sistemi olduğunu anımsatan Çakmak, Başbakanlık genelgesiyle tüm kamu ve kuruluşlarının kullanması gerekli hale gelen bu sistemi de kullanıcılara sunduklarını, bununla ilgili geniş çaplı bir sunum yaptıklarını dile getirdi. Çakmak, amaçlarının 2012’de elektronik belge yönetim sistemini kamu kurumlarında kullanılabilir hale getirmek olduğunu söyledi. Çakmak, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Gelecek mobilitede. Herşey mobil cihazlar üstünden yürüyecek. Bunun sağlığa da yansımaları olacak. Biz de mobil tarafta geliştirdiğimiz yazılımlarla Türkiye’de 72 milyon kişinin de mobil sağlığın faydalarını yaşamasını sağlamak istiyoruz. Geliştirdiğimiz yazılımlarla insanlar kendi sağlık verilerine yetki ve şifreleri oranında erişebilecekler, bu bilgiler dahilinde herhangi bir yere muayeneye gittiklerinde bilgileri oradaki doktorlarla paylaşabilecek, ilaçlarını kontrol edip reçetelerini görebilecekler. İlaç hatırlatmaları olacak. Aile hekimliği tarafında mobilitede güzel bir uygulama da obezite ile ilgili. Obezite ile modül yazdık, bir pedometre ekledik, sizin günlük attığınız adımları ve yaktığınız kalorileri sayan bir modül. Yani sağlığınızı her an kontrol ediyoruz.”