Anadolubank’ta dijital hizmetler giderek çeşitleniyor
Anadolubank, 25. yılını kutladığı 2022 yılında hayata geçirdiği yenilikçi finansal çözümleriyle büyümesini sürdürdü. 2023 yılında KOBİ’lere ve ihracatçı şirketlere odaklarını artıracaklarını belirten Anadolubank Genel Müdürü Namık Ülke, “Sürdürülebilirlik, açık bankacılık, bilgi güvenliği ve fintek iş birlikleri bizim için 2023 yılının en önemli başlıkları arasında yer alacak” dedi. Namık Ülke, hedef ve stratejilerini şöyle anlattı:
“Dijital Bankacılık faaliyetlerimiz altında otomasyona dayalı hizmetlere ve iş süreçlerimizi geliştirmeye yönelik çalışmalarımıza hız kesmeden devam ettik. Bireysel Bankacılık alanında Renkli Hesap ürününde yaptığımız geliştirmeler ile müşterilerimize 7 farklı para birimi ve kıymetli maden üzerinden günlük birikim yapma imkanı sunduk. Dijital kanallarda yoğun olarak tercih edilen Renkli Hesap’ın rekabetçi hoş geldin faizi ile çok sayıda yeni mevduat müşterisi edindik. Yakın zamanda dijital kanallarımızdan sunacağımız ihtiyaç kredisi için bir kampanya hazırlığındayız. Bunun öncesinde tüm bankacılık hizmetlerini müşterilerimize özellikle de Anadolubank Mobil’den sunabilir hale gelmek için ürün ve alt yapı çalışmalarımızı tamamladık. Yaptığımız iş birlikleri ile Bankamız hemen hemen tüm kurumların faturalarının tahsilatlarına aracılık eder hale geldi. Yine yatırım ürünleri alanında yaptığımız TEFAS entegrasyonu ile müşterilerimiz sektörde yer alan tüm yatırım fonu ürünlerini alabilme imkanına kavuştular. Ayrıca İş Portföy ile yaptığımız iş birliği kapsamında Anadolubank Para Piyasaları Fonu ile müşterilerimize Banka’ya özel ilk fon satışını gerçekleştirdik. Diğer taraftan bankasürans alanındaki yenilikleri de yakından takip ediyoruz. Anadolubank Sigorta Platformu üzerinden hayat dışı sigortalarda 6 şirket ve hayat sigortalarında da farklı 6 şirket üzerinden müşterilerimize alternatifli sigorta tekliflerimizi anlık olarak sunabiliyoruz. 2023 yılında da hedefimiz dijital kanallarımızdan sigorta satışına ağırlık vererek kanal çeşitliliğimizi artırmak olacak.
Dijital kanallarımıza yatırımlarımız öncelikli gündemimiz olsa da şubelerimiz bizim için değerini korumaya devam ediyor. Özel Bankacılığa yönelik çağrı merkezi, dijital sözleşme ve onay gibi geliştirmelerimiz devam ediyor. Dış ticaretin özellikle de ihracatın sadece Türkiye’de değil tüm dünyada öneminin artacağını görüyoruz. Bu alanda organizasyonumuzu güçlendirerek, uzman kadromuzla bir yandan mevzuattaki güncellemelerle müşterilerimizi desteklerken bir yandan da dijital hizmetlerimizi geliştiriyoruz. Şirketlere sadece kredi veren değil aynı zamanda danışmanlık da yapabilen bir Bankayız. Regülasyonların en fazla desteklediği segment olan KOBİ’lerle çalışmalarımızı daha da genişletme arzusundayız. Bu kapsamda organizasyon yapımızı, odaklanmamızı artıracak şekilde güncelledik, kredi tahsis yetkilerini revize ettik, İGE ve KOBİ’lere dönük kredilere öncelik vermeye başladık. KOBİ Bankacılığı’nın altında takip ettiğimiz Tarım ve Altın Bankacılığı faaliyetlerimiz de artarak devam ediyor. Tarım Bankacılığı’nda Tarım Kart iş birlikleri, Çiftçi Finansman Sistemi anlaşmaları ve dijitalden başvuru alımı çalışmalarımız sürerken Altın Bankacılığı’nda kredi ve mevduat hizmetlerimizle başta kuyumcular olmak üzere tüm müşterilerimize hizmet verebiliyoruz. Yakın zamanda altın toplama ve altın DBS ile bu alandaki ürün gamımızı genişleteceğiz.
Hem farklı uzmanlıklardan faydalanmak hem de teknoloji ağırlıklı kanal alternatifleri ile müşterilerimize değer yaratmak için finteklerle iş birliğini önemsiyoruz. Ödeme kuruluşları ve Açık Bankacılık platformları başta olmak üzere 30’dan fazla fintek ile çalışmalarımız devam ediyor. Platform ve Servis Bankacılığı ile değişen bankacılık anlayışına ayak uyduruyoruz. Entegrasyon çalışmalarımız tüm hızı ile devam ediyor. Açık Bankacılık’ta hesap hareketlerine yakın zamanda ödeme emirleri eklenecek. Tabii bütün bunları yaparken geliştirmelerimizi bilgi güvenliği ve fraud yatırımlarımızla desteklemeye özen gösteriyoruz. Anadolubank olarak Sürdürülebilirlik Birimimizi kurarak hareket planımızı oluşturduk. Sürdürülebilirlik stratejimiz doğrultusunda öncelik alanlarımızı belirleyerek çalışmalarımıza başladık. Sürdürülebilirlik Komitemizin önderliğinde sürdürülebilirlik ve çevresel sosyal etkilerin yönetimi politikalarımızı oluşturduk. Sürdürülebilirlik temalı kredilerin oluşturulması, çevresel ve sosyal risklerin kredi süreçlerine entegrasyonu çalışmalarımız devam ediyor. Sürdürülebilirliği kurum stratejimizin bir parçası haline getirme hedefimizle, çalışanlarımızın farkındalığını artırmak için de faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. 2023, dünyada ve Türkiye’de jeopolitik gelişmelerin öne çıkacağı bir yıl olacak. Dolayısı ile Anadolubank olarak biz de gelişmeler doğrultusunda yılı dinamik bir şekilde yöneteceğiz. Dijitalleşme alanında yatırımlarımızı sürdürürken, müşterilerimiz için yeni ürün ve hizmetler sunmaya devam edeceğiz. KOBİ’lere, ihracatçı şirketlere ve nakit yönetimi ürünlerine olan konsantrasyonumuzu artıracağız. 2022 yılında önemli adımlar attığımız sürdürülebilirlik, dijitalleşme, bilgi güvenliği, açık bankacılık ve fintek iş birlikleri gibi konularda atılımlara devam edeceğiz. Özetle doğru bir yapılanma ile butik bankacılık hizmet kalitemizi koruyarak değişen bankacılık beklentilerini karşılayacak şekilde tüm paydaşlarımıza değer yaratacak bir sene geçirmeyi hedefliyoruz.”