Ankara Kalkınma Ajansı ve Hacettepe Teknokent liderliğinde Amazoi Tech yatırım turunda
Sanal gerçeklik teknolojisi üzerine başarılı çalışmaları ile adını duyuran Amazoi, endüstriyel alanda sanal gerçeklik ve WebGL destekli temel iş güvenliği ve sektöre özel işbaşı eğitim simülasyonlarını kapsayan Amazoi Tech ile yatırım turuna çıktı. Tur boyunca şirket paylarının %15’ini yatırımcılara arz edecek olan Amazoi, kampanya sonunda hedeflediği 2.016.000 tutarındaki fona ulaştığı takdirde projesini ürünleştirerek her yıl %100 büyüyen VR pazarındaki payını artıracak. Kampanyaya Ankara Kalkınma Ajansı, Hacettepe Teknokent ve fonbulucu Girişim Sermayesi Yatırım Fonu (GSYF) birlikte katılarak eş finansman modeli ile girişim şirketine toplamda 200.000 TL yatırım yapacak.
Sanal gerçeklik (VR) teknolojilerini kullanarak dünya standartlarında interaktif simülasyonlar üreten Amazoi, Savity (Safe with Virtuality) projesiyle paya dayalı kitle fonlaması turuna çıktı. İş kazalarını en aza indirgemek için geliştirilen ve kurumlara özel VR destekli 11 kritik teknik eğitim simülasyonunu kapsayan girişim, yatırım turunun ardından satın alma opsiyonlu kiralama modeli ile ürünleşerek Amazoi’nin pazar hacmini artıracak.
fonbulucu platformunda çıktığı yatırım turunda 2.016.000 TL fona ulaşmayı hedefleyen Amazoi Tech, 18.02.2022 tarihine kadar turda kalarak şirket paylarının %15’ini bireysel ve kurumsal yatırımcılara arz edecek. Turun başlama tarihi olan 20 Aralık 2021 günü saat 10.00 itibariyle ilk 1 hafta içerisinde EFT veya kredi kartı ile yapılan yatırımlarda yatırımcılara %20 fazladan pay verilecek. Ek paylar MKK nezdinde yapılacak pay dağıtımı esnasında yatırımcıların hesaplarına aktarılacak. Yatırımcılar yatırım tutarlarına göre Amazoi Tech’in VR destekli belirli ürünlerine de bedelsiz sahip olacak. Ayrıca Ankara Kalkınma Ajansı, Hacettepe Teknokent ve fonbulucu GSYF tura birlikte katılarak eş finansman modeli ile girişim şirketine toplamda 200.000 TL yatırım yapacak.
“Sanal Gerçeklik ve Artırılmış Gerçeklik pazarında hızla büyümeyi hedefliyoruz”
Proje hakkında açıklama yapan Amazoi Kurucu Ortağı ve CEO’su Eren Yaşar, “Ülkemiz iş gücü açısından Avrupa’da üçüncü sırada olup, maalesef ölümlü iş kazalarında birinci sırada yer alıyor. Bununla birlikte iş kazalarının %98’i ve meslek hastalıklarının tamamı önlenebilir nitelikte. Bu önlenebilirlik üzerinden endüstriyel alana özel paket çözümlerimizi içeren projemizi geliştirdik ve iş kazaları ile meslek hastalıklarının önüne geçmeyi amaçladık. Çözümlerimiz endüstriyel alanda temel iş güvenliği eğitimleri ile sektöre özel işbaşı eğitimlerini kapsayan sanal gerçeklik ve WebGL destekli eğitim simülasyonlarını içeriyor. Teknik simülasyonların test versiyonu sayesinde kullanıcıların eğitim sonrası becerileri simülasyon içerisinde ölçülebiliyor. Bu ölçekte bir simülasyon kütüphanesine henüz hiçbir rakibimiz yurt içinde ve globalde sahip değil” dedi.
Proje ile yıllık bileşik %100 büyüyen Sanal Gerçeklik (VR) ve Artırılmış Gerçeklik (AR) pazarına ürünleşmiş çözümler sunarak kaldıraçlı gelir modeli ile iş ortaklarının hem kazanmasını hem de teknolojik çözümlere daha uygun fiyatlarla ulaşabilmesini sağlayacaklarını ifade den Eren Yaşar, hali hazırda her yıl iki katı ve üzeri oranında iş hacmini artıran Amazoi portföyüne yazılım çözümlerini de katarak pazar lideri olmayı hedeflediklerini dile getirdi.
“Ankara Kalkınma Ajansı ve Hacettepe Teknokent liderliğindeki yatırım turunda Amazoi’nin başarılı olacağına gönülden inanıyoruz”
Ankara Kalkınma Ajansı ile fonbulucu GSYF bünyesinde eş finansman yöntemiyle katıldıkları yatırım turu hakkında konuşan Hacettepe Teknokent Genel Müdürü Dr. Veysel Tiryaki, “Amazoi girişimini yıllardır tanıyoruz ve Teknokent bünyemizde çalışmalarını yürüten ekibimize oldukça fazla güveniyoruz. Bu güvenimizi bir de yatırım turlarına katılarak pekiştirmek istedik. Gelecekte diğer girişimlerimize de benzer modelle yatırım yaparak çalışmalarımızı hızlandıracağız. Tüm girişimlerimize girişimcilik yolculuklarında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.
Yatırım turu hakkında fikirlerini açıklayan Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Cahit Çelik ise “fonbulucu GSYF bünyesinde 2021 yılı bitmeden üçüncü yatırımımızı yapmaktan dolayı çok mutluyuz. Hacettepe Teknokent’in de desteklediği ve Ankara’dan doğan bir girişimin yanında olmak ise ayrı bir mutluluk. Amazoi girişimine yatırım turlarında ve sonrasında başarılar diliyorum” dedi.
fonbulucu GSYF Yatırım Komitesi Üyesi Hakan Yıldız da “Önümüzdeki yıllarda Amazoi‘nin sahip olduğu iş modeline çok daha fazla ihtiyaç olacak. Bu nedenle hem girişime hem de konunun uzmanları olan girişimcilerimize inandık ve yatırım kararı aldık. Ayrıca bir kamu kuruluşu ve bir Teknokent ile birlikte eş finansman yaparak yatırım yapılması ülkemizde ilk kez olacak. Bunun örnek olmasını diliyorum” açıklamasında bulundu.
“İnsan yaşamını ve ülke ekonomilerini tehdit eden risklere karşı yenilikçi bir çözüm”
Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) rakamlarına göre her yıl dünya gelirinin %4’ünün İş Sağlığı ve Güvenliği ile ilgili sorunlar nedeniyle kaybedildiğini söyleyen fonbulucu Co-CEO’su Enis Erdem Yurdatapan, “Endüstrileşmiş ülkelerde iş kazaları ve meslek hastalıklarının toplam maliyeti bir ülkenin Gayri Safi Milli Hasılası’nın %1’i ile %5’i arasında. Büyük ekonomik kayıpların önüne geçebilmek ve daha da önemlisi insan yaşamını çalışma hayatındaki risklerden korumak için teknolojiye dayalı hızlı, maliyeti düşük ve verimli çözümler üretilmesi şart. Bu açıdan bakıldığında, girişim şirketimizin son derece efektif ve yenilikçi bir çözüm geliştirdiğine inanıyor, geleceğin simülasyon çözümlerine ortak olmayı isteyen yatırımcılarımızı tura davet ediyoruz” sözlerini kaydetti.
fonbulucu Platformları Hakkında:
“Gelecekte var olmak üretimle ve teknolojiyle olacak! Araştıran, üreten, geliştiren bir toplum olmalıyız” görüşünü içselleştiren fonbulucu platformları, Anadolu’nun kadim geleneği imeceyi online platformlarda yeniden canlandırarak, Türkiye’de girişimcilik ve yatırımcılık ekosistemini geliştirmek ve sermayeyi tabana yaymak için 2016 yılında kuruldu. İlk olarak Ödül ve Bağış Temelli kitle fonlama modeliyle fikir, proje ve buluş sahiplerini, girişimlere finansal destek sağlayanlarla bir araya getirerek kısa sürede 40 bin kayıtlı üyeye ulaştı. fonbulucu, kurulduğu günden bugüne kadar 400 milyon TL’yi aşan fonlama talebi alarak girişimci ve yatırımcılara 360 derece fayda sağlayan yenilikçi bir finansman ve yatırımcılık sistemi oluşturdu. Geçen kısa sürede 43 projeye 13 milyon liradan fazla fon sağladı.
UNDP Crowdfunding Advisor olarak görev yapan platformun Kurucusu ve Genel Müdürü Hakan Yıldız yönetiminde Şirket; kalkınmanın toplumsal üretim ve sosyal fayda sağlayarak gerçekleşeceği inancıyla, ulusal boyutta ‘Kitlesel Kalkınma Destek Programı’ ve BM/IsDB ile birlikte 57 ülkede yoksulluğun azaltılmasına yönelik ‘Sivil Toplum Kuruluşlarının Güçlendirilmesi’ projesini de yürütüyor.
8 Nisan 2021 tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu’ndan lisans alarak ülkemizde Paya Dayalı Kitle Fonlama sistemini hayata geçiren ilk platform olan Şirket, akredite bir Melek Yatırımcı Ağı ve fonbulucu Girişim Sermayesi Yatırım Fonu ’nu da yönetmektedir.
www.fonbulucu.com