Ankara, kamu yönetiminde BT’nin önemini değerlendirdi
İnterpromedya’nın düzenlediği ‘Kamu Yönetiminde Bilişim Teknolojileri’ etkinliği; kamu ve özel sektörün üst düzey yöneticilerine, BT çalışanlarına, üniversitelere, STK’lara ev sahipliği yaptı.
Kamu, STK’lar ve özel sektör ile birlikte hareket etmek istiyoruz
‘Kamu Yönetiminde Bilişim Teknolojileri’nin açılış konuşmasını gerçekleştiren İnterpromedya Genel Müdürü Murat Göçe, “Dünya bilişim sektöründe; 2013 yılında yaklaşık 3,7 trilyon dolar hacim gerçekleşti. Türkiye bilişim pazarı ise bu pazardan aynı yıl içinde sadece binde 8 pay alabildi. Yani çok küçük bir pay. Çok net görülüyor ki hem iletişim hem de BT konusunda önümüzde uzun bir yol var. Bu yolu hep beraber aşabilmek için İnterpromedya üzerine düşen sorumluluğun farkında. Bileşenleri bir araya getirmek, sorunlarını ve bilgi birikimlerini paylaşmak, sektörü ilgilendiren her parçasının sinerjisini oluşturmak amacıyla kendine yeni vizyon ve misyon belirledi. Bu vizyon doğrultusunda; kamu, STK’lar, dernekler ve şirketler ile eskisinden çok daha yakın olmak ve hatta birlikte hareket etmek istiyoruz” açıklamasını yaptı.
İyi projelerin arkasında kamu BT çalışanlarının emeği bulunuyor
Moderatörlüğünü BThaber Genel Yayın Yönetmeni Fatih Sarı’nın yaptığı ‘Bilişim Teknolojileri ve Kamu Çözümleri Paneli’ne; DMO Genel Müdürlüğü Bilgi İşlem Daire Başkanı Yenal Arslan, Dell Ankara Satış Yöneticisi Ersin Taşkın ve Karel Santral Terminal Yakınsama Ürün Yönetim Direktörü Baki Şahin katıldı. Arslan, teknoparkların Ar-Ge şirketlerine yol göstermelerinin büyük önem taşıdığına işaret etti ve “Çok uluslu şirketler ve yerli şirketlerle birlikte yaptıklarımızı dünyaya rahatlıkla pazarlayabiliriz. DMO olarak, KOSGEB ile geçen yıl protokol imzaladık. Yerli üreticilerimizi geliştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz” açıklamasını yaptı. Baki Şahin de teknolojinin gelişmesiyle bireylerin kamudan beklentilerinin de yükseldiğine dikkat çekerek bütünleştirmenin kamuda çok önemli bir noktaya geldiğini ve özel sektörün önüne de geçtiğini kaydetti. Kamuda çok iyi projeler gerçekleştirildiğini ve bunun arkasında da kamu personelinin emeği olduğunu vurgulayan Ersin Taşkın ise “Kamu denetleyici olmalı; projelerde uzmanlığı olan kişilere şans verilmesi gerekiyor” dedi ve yazılımın kritikliğine değinerek bunun için de teknoparklardaki şirketlerin desteklenmesi gerektiğinin altını çizdi.
Doç.Dr. İzzet Gökhan Özbilgin’in moderatörlüğünü yaptığı ‘Kamu Teknoloji Liderleri Paneli’ne; aynı zamanda Türkiye Bilişim Derneği, Kamu Bilişim Merkezi Yöneticileri Çalışma Grubu üyeleri; TRT Bilgi İşlem Daire Başkanı Dr. Sedat Onay, Türk Patent Enstitüsü Bilgi İşlem Daire Başkanı Kemal Nalçacı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanı Etem Akgündüz, Sosyal Bilimler Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Adnan Yılmaz katıldı. Panelde; ulusal veri merkezi, yerli yazılım, bulut, açık veri, BT çalışanlarının özlük hakları, büyük veri, kamunun tanıtım sıkıntısı gibi sektörün önemli başlıkları tartışıldı. Etkinliğin sonunda Dell Türkiye Çözüm Yöneticisi Övgü Gülşen, sunucu teknolojilerinde bütünleştirici yaklaşımlar sunumunu gerçekleştirerek “Dell Fresh Air ‘PUE’ hedeflerini önceliklendirmede yardımcı olabilir” dedi. Enel Pazarlama Müdürü Ayşenur Ateşmen ve Uygulama Mühendisi Uğur Korkmaz da doğru enerji çözümlerini anlattı. Ateşmen, Enel’in Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onaylı Ar-Ge merkezi olduklarını kaydederken, Korkmaz da kesintisiz güç kaynağındaki ölçütleri; enerji verimliliği, giriş ve çıkış performansı olarak aktardı.