Ankaralılar BELTEK’te meslek sahibi oluyor
Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Gazi Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen Mesleki ve Teknik Eğitim Kursları’nda (BELTEK) yeni eğitim-öğretim dönemi, 23 Ekim tarihinde başladı. 18 branşta ve toplam 202 farklı alanda Gazi Üniversitesi akademisyenleri tarafından verilen eğitimler hem teorik hem de uygulamalı olarak gerçekleştiriliyor.
Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Gazi Üniversitesi iş birliğiyle gerçekleştirilen Mesleki ve Teknik Eğitim Kursları (BELTEK), Gazi Üniversitesi akademisyenleri tarafından veriliyor. Kurslara her yaş ve meslekten Başkentli katılırken ücretsiz olarak düzenlenen eğitimlere gösterilen ilgi her geçen yıl artmakta. ABB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı koordinasyonunda sürdürülen ve Türkiye’nin en uzun süren sosyal sorumluluk projelerinden biri olan BELTEK’te akademik düzeyde verilen eğitimler sayesinde vatandaşlar meslek sahibi olma imkânı buluyor. 18 branşta ve toplam 202 farklı alanda verilen eğitimler hem teorik hem de uygulamalı olarak gerçekleştiriliyor. BELTEK programında kurslar; Gazi Üniversitesi Teknoloji, Eğitim ve Sağlık Bilimleri Fakülteleri ile OSTİM Teknik Bilimler Yüksekokulunda hayat boyu öğrenme faaliyetleri kapsamında gerçekleştiriliyor.
Kursların sonunda verilen belgeler uluslararası geçerliliğe sahip
BELTEK’lerde; akademisyenler tarafından verilen kurslara katılanların, mesleki yeterlilik ve teknik donanım kazanarak meslek sahibi olmalarının sağlandığını vurgulayan BELTEK Koordinatörü Prof. Dr. Musa Atar, “BELTEK, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Gazi Üniversitesinin iş birliğiyle yapılan mesleki teknik eğitim alanında kurslar düzenleyen ve bu konuda ihtiyaç duyulan toplumsal bir katkı projesi olma özelliğine sahip” açıklamasını yaptı. Atar, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Özellikle ülkemizde meslek sahibi olma fırsatını kaçırmışlara veya sonradan meslek sahibi olmak isteyen, üniversite ortamında bu eğitimi almak isteyen tüm kursiyerlere ücretsiz olarak veriliyor. Kurslarımızı güncel ihtiyaçlara da cevap verecek şekilde, gelişen teknolojiye göre planlıyoruz, en kısa sürede de hayata geçiriyoruz. Kursların sonunda kursiyerlere değerlendirme sınavları yapılıyor ve sınavda başarılı olanlara başarı belgesi, devam şartını yerine getiren kursiyerlere ise katılım belgesi veriliyor.” Kursların sonunda verilen belgelerin artık uluslararası geçerliliğinin de olduğunun altını çizen Atar, “Eğitime katılanlara 2 tip belge veriyoruz. Biri katılım belgesi diğeri ise başarı belgesi. Belgeler Türkçe ve İngilizce olarak düzenlendiği için şu anda dünyanın her tarafında geçerli duruma geldi. Üzerinde doğrulama kodu da bulunan belgeler artık e-Devlet Kapısı üzerinden alınabilecek. Bu yenilik için de yazılım çalışmaları devam ediyor” dedi.
Eğitimler donanımlı modern sınıf ve laboratuvarlarda veriliyor
Kayıt tarihinden itibaren 2 gün içerisinde kontenjanını dolduran ve yoğun ilgi gören kurslarda şu anda bin 400 öğrenci eğitim alıyor. Bilişim, elektrik-elektronik, matbaa, inşaat, metal ve makine teknolojileri başta olmak üzere farklı branşlarda verilen eğitimlere gelen yeni talepler de değerlendiriliyor. Donanımlı modern sınıf ve laboratuvarlarda eğitim gören kursiyerler farklı yerlerde bu kursların yüksek ücretlerle verildiğini belirterek ABB’nin ücretsiz olarak düzenlemesi nedeniyle kendileri için cazip olduğunu kaydetti.