Arkadin, çözümlerini yeniden yorumluyor
Türkiye’de 2010 yılından beri faaliyet gösteren Arkadin, ses, video, web ve bütünleşik iletişim çözümlerini buluta taşıyor.
Sesli ve görüntülü iletişim sistemleri, şirketlerin iş yapış biçimlerini kökten değiştiren oldukça hayati mekanizmalar olarak karşımıza çıkıyor. Birçok kurum hem hızlı iş yapabilmek hem de fiziksel olarak bir araya gelerek toplantı yapmanın maddi yüklerinden tasarruf edebilmek için sesli ve görüntülü iletişim sistemlerine yöneliyorlar. Özellikle ağ teknolojilerinin gelişmesiyle birlikte iyice çeşitlenen, hızı ve kalitesi artan iletişim sistemleri, son dönemde ekran paylaşımı, anında içerik paylaşımı, aynı doküman üzerinde eşzamanlı olarak çalışabilme imkânı gibi seçenekler şirketler için bu sistemleri vazgeçilmez hale getiriyor. Fransa menşeili bir marka olan Arkadin, entegre ses, web, video ve bütünleşik iletişim çözümleri sunuyor. Toplantı ve Konferans çözümleri alanına odaklanıyor. 7/24 müşteri desteği ile bu teknolojileri harmanlayarak, şirketlerin bu alanda ihtiyaç duyduğu hizmetleri kendi bakış açısına göre yorumluyor ve sunduğu hizmeti “İşbirliği Çözümleri” kavramıyla tanımlıyor.
Arkadin Türkiye Müdürü Frederic Zalma, şirketin dünya çapında 32 ülkede toplamda 53 ofisle 37 bin müşteriye hizmet verdiğini belirtiyor. Telekomünikasyon ve konferans sektörlerindeki geniş deneyimlerini kullanan şirket, kullanıcılara maliyet açısından verimli konferans ve işbirliği çözümleri sunmanın yanında en çok sıra dışı müşteri hizmetleriyle öne çıkıyor. Öyle ki çalışanlarının yüzde 70’lik bir bölümü doğrudan müşteri ilişikleriyle ilgili hizmet veriyor. Frederic Zalma Arkadin’in hizmetlerini anlatırken şunlara değiniyor: “ Arkadin 2001 yılında Fransa’da kurulan bir şirket. İş kolu olarak telekonferans sistemleri üzerine çalışıyoruz. Bu alanda kendi tasarladığımız bir altyapıya sahibiz. Teknolojimiz sayesinde dünyanın her yerinde, telekonferans, web konferans ve tümleşik iletişim alanında bulut tabanlı iş birliği çözümleri sunuyoruz. Arkadin olarak müşterinin isteklerine göre telefon üzerinde VoIP, web konferans ve ekran paylaşımı, uzaktan iş görüşmeleri için video konferansın yanında, tümleşik iletişim alanında da Lync, Skype for Business ya da Cisco Jabber üzerinde hizmet sağlayabiliyoruz. Müşterilerimize ister kendi altyapımız üzerinden isterlerse de ana ortaklarımız olan Cisco Webex ve Bluejeans ve Microsoft üzerinden de çözümler sunabiliyoruz. Sadece teknoloji sağlayan bir şirket değil aynı zamanda hizmet sağlayan da bir şirketiz. Müşterilerimiz bizden aynı zamanda hizmet ve destek de alabiliyorlar. Örneğin yeni bir çözüm alan müşterilere bu teknolojinin uygulanması konusunda eğitim ve destek veren bir departmanımız da mevcut. Aynı zamanda kullanıcılarımıza 7/24 canlı destek sağlamanın yanında, müşterinin kendi ağ altyapısıyla yüksek entegrasyon gerekli olan sistemler için profesyonel destek de veriyoruz. Bunun yanında kendi altyapımız ve müşteri altyapısıyla beraber SIP Trunking gibi çözümlerimiz de mevcut”.
Frederic Zalma, müşterilerin kendilerinden bir dış kaynak olarak hizmet alabileceklerini ve teknik tarafı tamamen kendilerinin yönettiği çözümler sunabildiklerini ifade ediyor. Türkiye’deki genel eğilimin, müşterilerin kendi altyapılarını kurmak istediği yönünde olduğundan bahseden Zalma, bu noktada hem yeni teknolojilerin takibi hem de donanımların taşıyabildiği kapasitede anlamında sıkıntılarla karşılaşıldığını söylüyor. Bunun yanında tüm personelin bu teknolojilerin kullanımını öğrenmesi de başka bir zorluk olarak işletmelerin karşısına çıkıyor. Kendilerinin ise bu hizmeti bulut tabanlı sağladıkları için kapasite anlamında neredeyse limitsiz olduklarına değinen Frederic Zalma, her türlü teknik sorun ve eğitim anlamında da müşterilere kesintisiz destek verdiklerine vurgu yapıyor.
Yazılım ve hizmet sunumu
Türkiye’de yaklaşık 35 şirketle çalıştıklarını belirten Frederic Zalma, sadece bir yazılım sağlayıcısı değil aynı zamanda hizmet sağlayıcısı olduklarının altını çiziyor. Bu şirketlerin arasında büyük orta ya da küçük boyutlu şirketler yer alıyor ve Arkadin olarak şirket boyutu fark etmeksizin özelleştirilmiş çözümler sunabiliyorlar. KOBI tarafında Cisco Webex ya da masaüstü üzerinden video konferans gibi çözümlere yönelik talebin daha yoğun olduğunu belirten Frederic Zalma, büyük ölçekli şirketlerin tümleşik iletişim sistemlerini tercih ettiklerini belirtiyor. Toplantının çeşidine göre çözümlerinin ve hizmetlerinin şekillendiğini ifade eden Zalma, örneğin şirket yöneticilerinin yaptığı büyük kapsamlı sunumlar ya da canlı eğitim gibi faaliyetler fark etmeksizin özelleştirilmiş çözümler sunabiliyorlar.
Arkadin, 2013 yılında Japon Telekom operatörü NTT tarafından satın alındı. NTT’nin bütün iletişim ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik stratejisi kapsamında önemli bir konumda bulunan Arkadin, MPLS network, donanım, SaaS ve bulut servislerine yönelik ihtiyaçlar oluştuğunda NTT kapsamında çözüm setleri sunabiliyor.